08 Haziran 2012, Cuma 19:31:09

YUNUSELİ HAVALİMANI'NIN YERİ NE OLMALI?

Bursa kamuoyu tarafından son yıllarda en fazla tartışılan konuların başında yer alan Yunuseli Havaalanı, Osmangazi kent Konseyi tarafından düzenlenen panelde masaya yatırıldı.
  • BURSA YUNUSELİ HAVAALANI PEKALA HAVALİMANI OLARAK KULLANILABİLİNİR,NELER YAPILABİLİR 1-UÇUŞ OKULU AÇILABİLİR , 2-HAVA TAKSİ YAPILABİLİR , 3- İŞ ADAMLARI KÜÇÜK UÇAKLARINI BURADA HANGARLAMA YAPABİLİR (BURSADAN İSTANBULA ,ANKARAYA YUNUSELİNDEN GİDEBİLİR) KISACASI YUNUSELİ HAVALİMANI ÇOK ÇOK ÇOK RAHAT ŞEKİLDE VERİMLİ KULLANILABİLİR TABİİ BU ARAZİ BAZI KİŞİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMEZSE UYANIN EY BURSA.
  • neden havaalanı olmasın pek ala borajet uçakları inebilir... TRABZON---ANTALYA---ANKARA---ERZURUM---DİYARBAKIR---ADANA POTANSİYELİ YÜKSEK ŞEHİRLER...

“Yunuseli Havalimanı'nın yeri ne olmalı?” başlığı altında düzenlenen panelde, akademik odalar, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları görüşlerini açıkladı.

Osmangazi Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Yunuseli Havalimanı’nın yeri ne olmalı?” konulu panel Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Akademik Odalar, sivil toplum kuruluşları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı panelde, Yunuseli Havalimanı’nın arazisi bütün yönleriyle tartışıldı. Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Zeki Eker’in yönettiği panelde her kesimden temsilciler fikirlerini açıkladı. Zeki Eker, 1430 dönüm arazinin plansız bir şekilde uzun süredir atıl vaziyette durduğunu söyledi. Yunuseli Havalimanı arazisinin Bursa için büyük önem taşıdığını anlatan Eker, panel düzenleyerek bu alanın Bursa’nın yararına en verimli nasıl kullanılabilirin cevabını aramak istediklerini kaydetti.

Kürsüye ilk gelen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, Yunuseli Havalimanı’nın arazisiyle ilgili acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de en büyük hastalığın plan, proje, Ar-Ge’ye verilmeyen önem olduğunun altını çizen Şahin, Bursa’nın bu alanında günlük stratejik kararlarla heba edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yunuseli Havalimanı arazisinin Bursa için çok önemli bir rezerv alan olduğuna işaret eden Şahin, “Yunuseli Havalimanı arazisi ne olmamalıdan başlarsak, burası Havalimanı olmamalı. Burası dar kalıplara konulmamalı. Har vurup harman savrulmamalı. Sabırlı olmalıyız. Önemli bir varlık olan bu alanı çok iyi değerlendirmeliyiz. Farklı teklifler olacaktır, ancak iyi bir planlama yaparak bu alanı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” dedi.

Tramvay hatlarından Dışkaya konutlarına, Samanlı Bağlantı Yolu’ndan sağlık kompleksine, BESOB Sitesi’ne, stadyumdan Bursa Teknik Üniversitesi’ne kadar günlük alınan kararların Bursa’ya nelere mal olduğunun ortaya çıktığını anlatan Şahin, artık doğru adımlar atılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala da yaptığı konuşmada, Bursa’nın yeni hastanelere ihtiyacının olduğunu, ancak bunun planlamasının doğru yapılmasında yarar olduğunu kaydetti. Samanlı’da dayatma kararının yargıdan döndüğüne dikkati çeken Pala, bunun maliyetinin vatandaşlara çıktığını aktardı. Finansman şekli ve yer seçiminin sağlık yatırımlarında büyük önem taşıdığına vurgu yapan Pala, Yunuseli Havalimanı arazisinin hastane ya da sağlık kompleksi olabileceğini, ancak üst ölçekli planların yapılması gerektiğini vurguladı.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık da, Yunuseli Havalimanı ve çevresiyle ilgili imar durumları hakkında bilgi verirken, bölgenin park alanı olarak kullanılabileceğini vurguladı. Mutlaka kamu alanı olarak bu bölgenin ele alınması gerektiğini savunan Uyanık, bölgedeki tarım alanlarının ve sit alanlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları da bölgeyle ilgili görüşlerini açıkladı.

 

YUNUSELİ HAVALİMANI'NIN YERİ NE OLMALI?

Yorumlar

BIRAKIN BU RANTCILIĞI ~ 12 yıl önce
BURSA YUNUSELİ HAVAALANI PEKALA HAVALİMANI OLARAK KULLANILABİLİNİR,NELER YAPILABİLİR 1-UÇUŞ OKULU AÇILABİLİR , 2-HAVA TAKSİ YAPILABİLİR , 3- İŞ ADAMLARI KÜÇÜK UÇAKLARINI BURADA HANGARLAMA YAPABİLİR (BURSADAN İSTANBULA ,ANKARAYA YUNUSELİNDEN GİDEBİLİR) KISACASI YUNUSELİ HAVALİMANI ÇOK ÇOK ÇOK RAHAT ŞEKİLDE VERİMLİ KULLANILABİLİR TABİİ BU ARAZİ BAZI KİŞİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMEZSE UYANIN EY BURSA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ferit ~ 12 yıl önce
neden havaalanı olmasın pek ala borajet uçakları inebilir... TRABZON---ANTALYA---ANKARA---ERZURUM---DİYARBAKIR---ADANA POTANSİYELİ YÜKSEK ŞEHİRLER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000