24 Şubat 2012, Cuma 14:17:13

YUNUSELİ HAVAALANI'NA FUTBOL AÇILIMI...

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Turgut Topçu, FIFA'nın 2013'deki U20 Dünya Kupası organizasyonu öncesinde Yunuseli Havaalanı'nın trafiğe açılması gerektiğini bildirdi...
  • Yunuseli havaalanının Bursa'nın gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Turizm, iç yolcu taşımacılığı ve otomotiv sanayi için bulunmaz bir fırsat. İç hatlarda özellillikle Yenişehir havaalanını katlayacağını düşünüyorum. Bu büyük eksikliğin biran önce görülmesi ve harekete geçilmesi gerekir. Ulaştırma bakanlığının yapmış olduğu sağlam yatırımlara bir yenisini daha eklemeli. Benefit/Cost olarak çok kısa sürede kendini amorti eder diye düşünüyorum. Bursa'nın geleceği için daha fazla geç kalınmamalıdır.
  • Neyi bekliyorlar bu havaalanının açokması için. Piste yakın olan agaçlar acilen kesilmeli. Bir kule yapılmalı yada mevcut kule yenisi yapılana kadar kullanılır. İtfaiye binası zaten aynen duruyor. Bir VOR DME kurulacak ve telsizler gerekiyor. Bu kadar zor mu bunlar. Oarayı bilen biri olarak hemen açılmalı diyorum. Engel olmak isteyenler hala var niye böyle davranıyorlar anlamış degilim.
Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, Yunuseli Havaalanı'nın yeniden sivil hava taşımacılığına açılması konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalara destek verdi. 
 
Sportif faaliyetler açısından Uludağ'ın kamp merkezi yapılması noktasında Yunuseli Havaalanı'nın bir kez daha ön plana çıkacağını vurgulayan Topçu, Bursaspor'un Avrupa müsabakaları nedeniyle gerek takımların geliş ve gidişleri gerekse taraftarların transferleri açısından Yunuseli Havaalanı'nın büyük önem arz edeceğini anlattı. 
 
Gelecek yıl Bursa'da önemli bir futbol organizasyonu gerçekleştireceğini anımsatan Topçu, şöyle devam etti: 
 
''FIFA'nın U20 Dünya Kupası organizasyonu, 2013 yılında Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Müsabakaların yapılacağı kentlerden biri de Bursa olacak. FIFA'nın 2013'deki U20 Dünya Kupası organizasyonu öncesinde Yunuseli Havaalanı trafiğe açılmalıdır. 20 yaş altı Dünya Kupası müsabakaları FIFA'nın, Dünya Şampiyonası'ndan sonraki en önemli etkinliği durumundadır. Organizasyon komitesi, müsabakaların İstanbul, Bursa, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Trabzon ve Rize'de yapılmasını kabul etti. Bu müsabakalar nedeniyle ülkemize yurt dışından pek çok konuk gelecektir. Bu konukların rahat ulaşımı açısından ve bilhassa Bursa'da yapılacak karşılaşmalara gelecek takımlar ve taraftarlar yönüyle, Yunuseli Havaalanı kullanılırsa daha iyi olur. Topçu, bu organizasyon kapsamındaki müsabakaların düzenleneceği şehirler arasında Bursa'nın da yer alıyor olmasının kentin tanıtımına çok önemli katkı sağlayacağına dikkati çekti. (Ajansspor)
YUNUSELİ HAVAALANI'NA FUTBOL AÇILIMI...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Yunuseli havaalanının Bursa'nın gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Turizm, iç yolcu taşımacılığı ve otomotiv sanayi için bulunmaz bir fırsat. İç hatlarda özellillikle Yenişehir havaalanını katlayacağını düşünüyorum. Bu büyük eksikliğin biran önce görülmesi ve harekete geçilmesi gerekir. Ulaştırma bakanlığının yapmış olduğu sağlam yatırımlara bir yenisini daha eklemeli. Benefit/Cost olarak çok kısa sürede kendini amorti eder diye düşünüyorum. Bursa'nın geleceği için daha fazla geç kalınmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Neyi bekliyorlar bu havaalanının açokması için. Piste yakın olan agaçlar acilen kesilmeli. Bir kule yapılmalı yada mevcut kule yenisi yapılana kadar kullanılır. İtfaiye binası zaten aynen duruyor. Bir VOR DME kurulacak ve telsizler gerekiyor. Bu kadar zor mu bunlar. Oarayı bilen biri olarak hemen açılmalı diyorum. Engel olmak isteyenler hala var niye böyle davranıyorlar anlamış degilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000