20 Aralık 2014, Cumartesi 15:18:46

YUNUSELİ HAVAALANI BİR BUÇUK AY SONRA HAZIR

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Çarşamba'daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı.
  • körfez geçiş köprüsü 2015 Aralıkta bitiyor o zaman Bursa nın Kuzeyinden yeni yalova yolu tarafından Uluslararası Sabiha Gökçen havaalanı 1saat 15 dakika olacak hal böyle olunca Bursa da başka havaalanına gerek yok, İstanbul içinde Atatürk Havaalanına gitmek daha uzun sürer.
  • Tüm bu yazılan haberlerle ve yorumlarla ilgili tartışılabilir bir çok şey var ancak doğru olan tek şey 15 yıldır atıl kalan Yunuseli havaalanının pistinin 1300 mt olmasıdır ve uzatılabilmesi doğu istikameti yönünden anayol geçmesine rağmen batçık yöntemiyle mümkündür google earth haritası üzerinde inceleme yaparsanız bunun mümkün olduğunu göreceksiniz bu bir çok teknik uzman tarafından düşünüldü fakat bu konuda atılım yapılmadı eğerki yapılırsa pist uluslararası standarta uygun en az 2000 mt ve 3000 mt uzaması mümkündür. ancak o zaman büyük veya orta ölçekli uçakların iniş kalkış yapmaya müsait duruma gelmesi uygun olur şu an için askeri uçuş eğitimi amaçlı Bursa ışıklar havacılık meslek lisesi hale hazır durumda kullanmakta fakat eksikleri olduğu için bakım onarım işlemi Büyükşehir belediyesi tarafından üstlenildi en kısa zamanda aktif olacağını umuyorum bittikten sonra ufak ve kısa piste iniş kalkışa müsait orta ölçekli uçaklar kullanabilir. Türkiyeye ve Bursaya hayırlı olsun.
  • bursa yunuseli büyük uçaklara uygun hale getirilmelidir. Denizli merkeze pamukkale uluslararası havalimanı yapılmalıdır izmir çeşme alaçatı havalimanı antalya demre havalimanı rize pazar ilçesine havalimanı bitlis adilcevaz(patnos erciş de dikkate alınıp)(süphan dağı eteklerine) havalimanı edirne havalimanı yozgat-sorgun arasına havalimanı şarttır
  • Kusura bakmayinda bilen bilmeyen konusuyor ben 2 adet havalani yaptim firma olarak 1 tanesi 2500metre. 1 tanesi. 3000 metre hicbir ucak havalanin tam boyunu kullanmaz tamamen bunun icin yunuseli havalani orta olcekli ucsklara elverisli siz tabiki yenisehire bh havslanini kim yaptirdiysa ona hitap efin benim dusuncem baskan fogrusunu yapiyor ayrica ankara bursa 3 saat aracla ucakla neden gitsin istsnbul keza ayni lutfen hukumetin ce baskanin kiymetini bilin. Izmiri gozonunde bulundurun
  • bu piste büyük uçak inebilir mi ki?
  • Burayı THK kendi bünyesine alıp uçuş eğitim merkezi yapacaktı.bu iki yıl önce konuşulan bir haberdi.
  • İlk seferinde bu kararı alanların topunu bu uçağa koysunlar ki bir daha başka belediyeler cesaret edemesin. Özellikle ilk sefere diyorum çünkü kanımca o uçak mutlaka kaza yapar ve ikinci bir sefer düzenlemeye kimse cesaret edemez. Her işin olduğu gibi havacılığında kuralı kaidesi var arkadaş. Havaalanı çevresinde annex 14 ü ihlal eden 1000 den fazla bina var, hangisini kaldırdın da burayı uçuşa açıyorum diyorsun. Cadde sokak yollarını yamaladığın asfaltla pistin deliklerini kapatınca sanki herşey bitiyor. Herkes bildiği işi yapsın.
  • Belediye A380 isletecekmis buradan :-)))
  • Büyüklük derken A 380 inebiliyomuymuş neye göre büyük
  • Bu havaalaninin daha terminali bile yok.buraya gelen küçük ucak dediği de Askeriye ait skorky helikopterleri ve Havacılık Festivali oluyor. Artı şehir merkezinin içinde kaldı pist uzatılması da olanaksiz çünkü pist uzantısı için yeterli alan yok.sagi solu arkası bina dolu .buraya uçan tek şirkette borajet olur. Anafolujet nasıl uçar? Bkrajetten kiralayacak olduğu embraer 190 ucaklarina kendi logosunu yapan öyle uçar. Yani b737yi yenisehirden başka yere indirmezler. bakarsınız yolcu dolulugu artar gelişmeler yaşanır öyle tdz yapar.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı, Çarşamba'daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şu anda sadece küçük uçaklara açık olan Yunuseli Havaalanı'nın en fazla 1.5 ay sonra büyük uçaklara da hizmet verir hale geleceğini duyurdu.

Havaalanının kapasitesini yükseltme ve revize çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, "Pistin onarımından kuleye, çevre düzeninden idari binalara kadar tüm çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız. 1-1.5 ay içinde yeniden uçuşlara açacağız" açıklamasında bulundu.

YUNUSELİ HAVAALANI BİR BUÇUK AY SONRA HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

İsmenu ~ 9 yıl önce
körfez geçiş köprüsü 2015 Aralıkta bitiyor o zaman Bursa nın Kuzeyinden yeni yalova yolu tarafından Uluslararası Sabiha Gökçen havaalanı 1saat 15 dakika olacak hal böyle olunca Bursa da başka havaalanına gerek yok, İstanbul içinde Atatürk Havaalanına gitmek daha uzun sürer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLY OPERATÖR ~ 9 yıl önce
Tüm bu yazılan haberlerle ve yorumlarla ilgili tartışılabilir bir çok şey var ancak doğru olan tek şey 15 yıldır atıl kalan Yunuseli havaalanının pistinin 1300 mt olmasıdır ve uzatılabilmesi doğu istikameti yönünden anayol geçmesine rağmen batçık yöntemiyle mümkündür google earth haritası üzerinde inceleme yaparsanız bunun mümkün olduğunu göreceksiniz bu bir çok teknik uzman tarafından düşünüldü fakat bu konuda atılım yapılmadı eğerki yapılırsa pist uluslararası standarta uygun en az 2000 mt ve 3000 mt uzaması mümkündür. ancak o zaman büyük veya orta ölçekli uçakların iniş kalkış yapmaya müsait duruma gelmesi uygun olur şu an için askeri uçuş eğitimi amaçlı Bursa ışıklar havacılık meslek lisesi hale hazır durumda kullanmakta fakat eksikleri olduğu için bakım onarım işlemi Büyükşehir belediyesi tarafından üstlenildi en kısa zamanda aktif olacağını umuyorum bittikten sonra ufak ve kısa piste iniş kalkışa müsait orta ölçekli uçaklar kullanabilir. Türkiyeye ve Bursaya hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pamukkale havaalanı ~ 9 yıl önce
bursa yunuseli büyük uçaklara uygun hale getirilmelidir. Denizli merkeze pamukkale uluslararası havalimanı yapılmalıdır izmir çeşme alaçatı havalimanı antalya demre havalimanı rize pazar ilçesine havalimanı bitlis adilcevaz(patnos erciş de dikkate alınıp)(süphan dağı eteklerine) havalimanı edirne havalimanı yozgat-sorgun arasına havalimanı şarttır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Idehan ~ 9 yıl önce
Kusura bakmayinda bilen bilmeyen konusuyor ben 2 adet havalani yaptim firma olarak 1 tanesi 2500metre. 1 tanesi. 3000 metre hicbir ucak havalanin tam boyunu kullanmaz tamamen bunun icin yunuseli havalani orta olcekli ucsklara elverisli siz tabiki yenisehire bh havslanini kim yaptirdiysa ona hitap efin benim dusuncem baskan fogrusunu yapiyor ayrica ankara bursa 3 saat aracla ucakla neden gitsin istsnbul keza ayni lutfen hukumetin ce baskanin kiymetini bilin. Izmiri gozonunde bulundurun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pist 1400 metre ~ 9 yıl önce
bu piste büyük uçak inebilir mi ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burayı THK kendi bünyesine alıp uçuş eğitim merkezi yapacaktı.bu iki yıl önce konuşulan bir haberdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk sefer ~ 9 yıl önce
İlk seferinde bu kararı alanların topunu bu uçağa koysunlar ki bir daha başka belediyeler cesaret edemesin. Özellikle ilk sefere diyorum çünkü kanımca o uçak mutlaka kaza yapar ve ikinci bir sefer düzenlemeye kimse cesaret edemez. Her işin olduğu gibi havacılığında kuralı kaidesi var arkadaş. Havaalanı çevresinde annex 14 ü ihlal eden 1000 den fazla bina var, hangisini kaldırdın da burayı uçuşa açıyorum diyorsun. Cadde sokak yollarını yamaladığın asfaltla pistin deliklerini kapatınca sanki herşey bitiyor. Herkes bildiği işi yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ght ~ 9 yıl önce
Belediye A380 isletecekmis buradan :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Büyüklük derken A 380 inebiliyomuymuş neye göre büyük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 9 yıl önce
Senin zekana göre büyük .
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu havaalaninin daha terminali bile yok.buraya gelen küçük ucak dediği de Askeriye ait skorky helikopterleri ve Havacılık Festivali oluyor. Artı şehir merkezinin içinde kaldı pist uzatılması da olanaksiz çünkü pist uzantısı için yeterli alan yok.sagi solu arkası bina dolu .buraya uçan tek şirkette borajet olur. Anafolujet nasıl uçar? Bkrajetten kiralayacak olduğu embraer 190 ucaklarina kendi logosunu yapan öyle uçar. Yani b737yi yenisehirden başka yere indirmezler. bakarsınız yolcu dolulugu artar gelişmeler yaşanır öyle tdz yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000