29 Eylül 2009, Salı 08:23:48

YUNANLILAR'DAN TÜRKLER'E BEDAVA BİLET

Yunanistan'da 4 Ekim'de yapılacak genel seçimler için PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi (YDP), Türk azınlık oyları için bedava uçak ve otobüs seferleri düzenliyor...
  • sen bakta yunan kalkipta turke yunanistan disina tek yonde bilet almaya kalkmasin, firsatini kolluyorlar zaten.
  • "Yunanlı" yanlış kullanım ama, "Yunan" olacak doğrusu. "Yunanlardan Türkler'e Bedava Bilet"..

Yunanistan, son dönemdeki en kritik seçimlere hazırlanıyor. İki büyük parti, ekonomik krize rağmen başa baş mücadelede kesenin ağzını sonuna kadar açtı. PASOK ve YDP, bir oy için şimdiye kadar hiç denemedikleri yöntemleri hayata geçiriyor.

Önceki seçimlerde Türkiye'den Yunanistan'a otobüslerle taşınan Türk seçmene ilave olarak bu defa Almanya'da yaşayan Batı Trakya Türkleri de, bedava uçak organizasyonlarıyla seçim bölgelerine taşınacak.

PASOK ve YDP, Almanya'nın Düsseldorf ve Köln şehirlerinden oy kullanmak isteyen Türkleri gidiş-dönüş uçuşlarıyla Batı Trakya'ya taşıyacak. PASOK partisi her seçmene 50 Euro, iktidar partisi YDP ise 40 Euro bilet parası verecek. Partiler, çocukları da unutmadı. Sıfır iki yaş arası çocukların 10 Euro, iki yaş üstü çocuklara ise 25 Euro bilet parası verilecek.

Oy kullanmaya gelecek Batı Trakya Türkleri, Almanya'daki parti bürolarına başvuruda bulunabilecek. Uçak organizasyonlarına ilişkin Batı Trakya Türklerinin en güçlü milletvekili adayları Gümülcine PASOK adayı Ahmet Hacıosman, YDP adayı İlhan Ahmet ve İskeçe PASOK adayı Çetin Mandacı birer duyuru yayınladı.

Türkiye'de yaşayan Yunan vatandaşı 20 bin Türk de, İstanbul ve Bursa'dan kaldırılacak otobüslerle hiçbir ücret ödemeden Batı Trakya'ya taşınacak. 2007 seçimlerinde Türkiye'de yaşayan yaklaşık 10 bin Türk, otobüslerle Batı Trakya'ya akın etmişti. Bu oylar, azınlığın iki milletvekili çıkarmasında etkili olmuştu.

İktidar için kıyasıya bir mücadeleye girişen YDP ve PASOK, sıkışık kampanya nedeniyle seçmene televizyon programları, reklam ve duyurularla ulaşmaya çalışıyor. Partiler az sayıda şehirde gerçekleştirdikleri mitinglerle seçim kampanyalarını sürdürüyor.

Almanya'nın Köln kentinden Selanik'e 1 Ekim'de, Düsseldorf'tan Dedeağaç'a 2 Ekim'de uçak kaldırılacak. Dedeağaç havalimanından Gümülcine ve İskeçe'ye gidecek yolcular otobüslerle ücretsiz taşınacak. Köln'den Selanik'e ulaşacak yolcular da yine aynı şekilde gidecekleri illere ücretsiz ulaştırılacak.

YUNANLILAR'DAN TÜRKLER'E BEDAVA BİLET

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
sen bakta yunan kalkipta turke yunanistan disina tek yonde bilet almaya kalkmasin, firsatini kolluyorlar zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Yunanlı" yanlış kullanım ama, "Yunan" olacak doğrusu. "Yunanlardan Türkler'e Bedava Bilet"..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000