23 Şubat 2013, Cumartesi 16:14:12

YUNANİSTAN'IN EN İŞLEK HAVALİMANI SATILIYOR

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Eleftherios Venizelos Havalimanı'nın hisselerinin önemli bir kısmının satılmasının önü açılıyor.
  • bizim yorumcular henüz haberi okumamıstır.okumus olsalardı kitabına uydurup onuda thy nin yada temel kotilin bıyıklarının yüzünden oldugunu söylerlerdi D:D:D
  • Türkiye'de bir havalimanı satılıyor olsaydı, memleket elden gidiyor, bütün memleket satıldı diye 40 tane yorum olurdu.Nerelerdesiniz yorumcular:)

Bloomberg'te yayınlanan habere göre dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden Alman Hochtief, aralarında Eleftherios Venizelos’un da bulunduğu 6 havalimanındaki hisselerini satma kararı aldı. İspanyol ACS şirketi tarafından tamamen kontrol edilen Hochtief, Deutche Bank ile işbirliği çerçevesinde Atina, Hamburg Sidney, Budapeşte, Düsseldorf ve Tiran havalimanlarındaki hisselerini satmayı planlıyor.

Eleftherios Venizelos’un hisselerinin %25’i Yunan kamusuna, %30’u Yunanistan Özelleştirme Dairesi’ne (TAİPED), %40’u Hochtief’e ve %5’i özel yatırımcılara ait. Böylece, Hochtief’in hisselerini satın alacak olan yatırımcı TAİPED’in Eleftherios Venizelos Havalimanı için açacağı ihalede de önemli avantaj elde ederek, Eleftherios Venizelos Havalimanı'nın %95’ini satın alabilme fırsatı yakalayacak.

Eleftherios Venizelos havalimanı için 2013 yılının ikinci çeyreğinde ihale açılması ve kamuya ait hisselerin bir bölümünün satılması planlanıyor. Bu ihaleyle birlikte Hochtief’in de kendi hisselerini aynı pakette satabilmesi ihtimali de düşünülüyor.

Gelişmeleri değerlendiren Eleftherios Venizelos havalimanı yetkilileri ise “Bu konuda yorum yapamayız çünkü hissedarın bu konudaki niyeti konusunda resmi veriye sahip değiliz” diye konuşuyor.

Bloomberg haber ajansı ise Hochtief’in aralarında Frankfurt havalimanın sahibi Fraport, Deutche Bank’ın gayrimenkul yatırımcısı RREEF, altyapı yatırımları devi amerikan Global Infrastracture Partners , sigorta devi Allianz ve Şanghay ile Singapur havaalanlarını idare eden şirketlerden teklif almayı planladığını yazdı.

YUNANİSTAN'IN EN İŞLEK HAVALİMANI SATILIYOR

Yorumlar

yorumsuz ~ 11 yıl önce
bizim yorumcular henüz haberi okumamıstır.okumus olsalardı kitabına uydurup onuda thy nin yada temel kotilin bıyıklarının yüzünden oldugunu söylerlerdi D:D:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Satın gitsin ~ 11 yıl önce
Türkiye'de bir havalimanı satılıyor olsaydı, memleket elden gidiyor, bütün memleket satıldı diye 40 tane yorum olurdu.Nerelerdesiniz yorumcular:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000