25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:22:00

Yunanistan'dan vize kıyağı!

Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Geroulanos, Türkiye için vizenin kaldırılması konusunda büyük uğraş içinde olduklarını belirterek, "Avrupa Birliği ile görüşüyoruz" dedi.
  • Haberin Başlığı bana biraz manidar geldi. Bu haberi başka taraflarda da okudum ama burada acizmişiz gibi bir başlık atılmış. Ekonomik olarak dar boğaz geçirdikleri için bize muhtaç olan bir ülke bize değil kendilerine kıyak yapıyor aslında...
  • Vize kiyagi????Yunanistandan??? Inanmiyorum
  • denize düştü yılana sarılıyor hesabı...sarılsınlar tabii bizim kara yılanlara....
  • Büyük bir ekonomik kriz içince olan Yunanistan Türk turistlerini istiyor. Vize kaldırma isteği ondan kaynaklanıyor.
Konuk Bakan Geroulanos, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir'i makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Geroulanos, Bodrum'a gelmeden İstanbul'u ziyaretinde, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir görüşme yaptığını söyledi. Günay'ın çok iyi dostu olduğunu anlatan konuk Bakan, "Kendisiyle iki ülke arasındaki işbirliğini artırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Bodrum'u ziyaret etmek istedim. Bodrum ile tarihi ilişkilerimiz var. İnanıyorum ki, turizm alanında da bu ilişkilerimizi artırabiliriz. Bakan Günay ile son görüşmemizde 'Çinli turistleri Türkiye ve Yunanistan'a nasıl getirebiliriz' konusunu görüştük. Tur operatörleriyle de görüştük, program yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuk Bakan Geroulanos, vizelerin kaldırılması konusundaki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Yunanistan şu anda Avrupa Birliği ile bir görüşme içerisinde. Dileğimiz Yunanistan ve Avrupa Birliği ülkeleri için vizenin kaldırılması. Şu anda Türkiye için vizenin kaldırılması konusunda büyük bir uğraş içindeyiz. Avrupa Birliği ile görüşüyoruz. Ama en azından Türk vatandaşlarının Yunanistan'a gidebilmesi için gerekil kolaylığı istiyoruz Avrupa Birliği'nden. Bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bildiğiniz gibi zaten yeşil pasaportta Şengen vizesi uygulaması kaldırıldı Yunanistan için de. Diğer pasaportlara da elimizden geleni yapıyoruz ki, bir an evvel vizeleri çıksın ve seyahat edebilsinler."

Ege Denizi'nin her iki ülke için bir zenginlik kaynağı olduğunu vurgulayan Geroulanos, "Bu kaynağı elimizde tutabilmemiz için her iki ülkenin de bir şeyler yapması gerekiyor. Ve inanıyorum ki, turizm çok önemli bir konu her iki ülke içinde. 10 yıl içerisinde daha büyük gelişmeler yaşayacağımıza, her iki ülkenin de turist sayısının artacağına inanıyorum. Geçen sene Türkiye'den Yunanistan'a gelen turist sayısında yüzde 80 oranında bir artış oldu. Yeşil pasaportlara vize uygulamasının kaldırılması, bu konuda büyük etken. Her iki ülke işbirliğine girerse, diğer ülkelerden de turist çekeceğimize inanıyorum" dedi.

Daha sonra Özdemir ve konuk Bakan birbirlerine hediye verdi.

"DOSTLUĞU PEKİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Konuk Bakan Geroulanos, Feridun Cemal Özdemir'i ziyaretinin ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u da makamında ziyaret etti.

Geroulanos burada gazetecilere, uzun yıllar sonra Bodrum'a gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Geroulanos, "Kıyılarda ve adalarda turizmin artırılması, iki ülke açısından turizmi nasıl daha iyi yere götürebiliriz konularını konuşmak için geldim. Sayın Papanderu ve İsmail Cem'in attığı tohumları, dostluğu pekiştirmek istiyoruz, bunda da başarılıyız. Bilindiği gibi yeşil pasaportlara vize uygulamasını kaldırdı Yunanistan. Diğer mavi pasaportlar için ise çalışmalar devam ediyor. Çünkü Avrupa Birliği'nde bazı ülkeler buna karşı" dedi.

Geroulanos, Türkiye ve Yunanistan arasındaki izinsiz geçişlerle ilgili bir soruya da "Bildiğiniz gibi, insan ticareti Yunanistan için bir problem. Yunanistan'ın sınırları çok büyük. O yüzden şu anda çok sayıda geçiş yapmak isteyen var. Ama hem Türkiye hem de Yunanistan açısından, bunlara yardım edilmediği görüldüğünde inanıyorum ki, bunlar da bu gitme çabalarını durduracaklardır" yanıtını verdi.

Mehmet Kocadon da turizm konusunda Yunanistan ile ortak çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Yunan vatandaşları ve politikacılarla büyük bir barış içinde götürüyoruz bu çalışmayı. Bodrum olarak turizme ve Türk-Yunan işbirliğine katkı vermeye hazırız. Bodrum Gümrüğü'nden, geçen sene 200 bin turist ilçeye giriş yaptı. Bu yıl 300 bin kişi bekliyoruz. Bu kişiler Yunan adalarından geliyor. Yunanistan, Bodrum'dan Yunan adalara gidecek olanlara kolaylık sağlıyor" diye konuştu.

(Habertürk)

Yunanistan'dan vize kıyağı!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Haberin Başlığı bana biraz manidar geldi. Bu haberi başka taraflarda da okudum ama burada acizmişiz gibi bir başlık atılmış. Ekonomik olarak dar boğaz geçirdikleri için bize muhtaç olan bir ülke bize değil kendilerine kıyak yapıyor aslında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vize kiyagi????Yunanistandan??? Inanmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
denize düştü yılana sarılıyor hesabı...sarılsınlar tabii bizim kara yılanlara....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Büyük bir ekonomik kriz içince olan Yunanistan Türk turistlerini istiyor. Vize kaldırma isteği ondan kaynaklanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000