24 Şubat 2010, Çarşamba 11:54:02

YUNANİSTAN'DA UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ!

Yunan hükümetinin ağır ekonomik krizle mücadele kapsamında açıkladığı kemer sıkma önlemlerine karşı kamu ve özel sektör çalışanları bugün de 24 saatlik greve gidiyor.
  • dalga geçtiğiniz ülkede milletvekili dokunulmazlığı yok! Maaşları 3000 avroyken şimdi 1500 avroya çekildi. Hükümetin hatasını halka yükleyen zihniyeti ülkece protesto ediyorlar. Bizde hiç görülmemiş olaylar... Millet vekillerini kendileri seçip kendileri dalkavukluk yapmıyor adamlar. Böyle kararlı olurlarsa yine toparlarlar bence...
  • Bir tekerrürü de ibretle izlemekteyiz. Bir zamanlar bize hasta adam diyenler ve insafsızca topraklarımızı sömürme hesapları yapmış olanlar şimdi komada.. Komşu komşunun külüne muhtaçtır.Neylersin bizim karakterimizde yok sömürgecilik tıyneti...
  • çok güzel yorum kardeşim... yunanistan AB nin sırtında bir kambur oldu, Türkiye'yi mumla arıyacaklar AB ülkeleri. :)
  • Osmanli Imparatorluguna son donemlerinde "Avrupa'nin hasta adami" derlerdi. Yunanistan 21inci y.y'da bu unvani kazandi. Yunanistan Avrupa'nin hasta adamidir. :) Birazda onlar ceksinler zorluk ve garibanlik!

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (GESEE) çağrısı üzerine bugün gerçekleşecek iş bırakma eylemi yüzünden ülkede hayat adeta duracak. ADEDY ve GSEE'nin yaklaşık 2 hafta önce duyurduğu protesto eylemleri 65 şehirde yapılacak. GSEE ve ADEDY, bugün Atina'da şehrin en büyük meydanı Pedion Tu Areos da saat 11:00'da, Mücadeleci Sendikalar Birliği (PAME) ise Omonia Meydanı'nda saat 12:00'da iki büyük protesto gösterisi düzenleyecek. Selanik'te de büyük kalabalıkların katılması beklenen gösteriler yapılacak. Bugün yapılacak grev eylemlerinde sendikalar, "İnsanlar ve İhtiyaçları- Piyasaların Üzerinde" ana sloganını kullanacak.

Yunanistan'da kamu, özel sektör, belediye, valilik, bankacılar, tüm toplu taşıma araçları çalışanları, liman işçileri, doktorlar, anaokulu çalışanları, öğretmenler, gazeteciler, gümrük ve vergi memurları greve katılacak. Bugün sabah saat 06:00'dan yarın 06:00'ya kadar televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayımlanmayacak. Haber ajansları ve internet siteleri de yenilenmeyecek.

ADEDY, kamuda çalışanların özel sektörde çalışanlarla birlikte greve katılmaları çağrısında bulundu. Sendikadan yapılan açıklamada, 'hükümet ve Avrupa Birliği'nin (AB) ekonomik krizin yükünü, tüm toplumun sırtına yükleme çabalarına cevap verilmesini ve krizi çalışanlara ödetme politikasına dur denmesi' istendi.

Kamu çalışanlarının en haksız uygulamalara maruz kaldığı belirtilen açıklamada, maaşların dondurulmasından öte, ödeneklerde yüzde 10 kesintiye gidildiği, kamuya memur alımının durdurulduğu, sözleşmeli kamu çalışanlarının işten çıkarıldığı, sigorta ve emeklilik haklarının kısıtlandığı ve vergi artışı yapıldığı hatırlatıldı. Bu önlemlerden öte yeni tedbirlerle tehdit edildiklerini kaydeden kamu sendikaları, 14. maaşın kaldırılması, emeklilik yaşının yükseltilmesi ve kamuya daimi memur alımının uygulamadan kaldırılmaya çalışıldığını da kaydetti.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Toplu taşıma araçlarında çalışanların grevi nedeniyle bugün taşımacılıkta ciddi sorunlar yaşanması bekleniyor. Metro, hafif metro, troleybüs ve taşraya tren seferleri yapılmayacak. Toplu taşımada hizmet veren otobüsler de gün içerisinde zaman zaman iş bırakacak.

Yunanistan'daki havalimanı çalışanlarının grevi nedeniyle de ülkenin hiçbir havaalanına uçak seferi yapılamayacak. Yunan havayolu şirketleri Olympic Air ve Aegean Airlines'ın bugün yapılacak bütün seferleri iptal edildi.

(Zaman)

YUNANİSTAN'DA UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
dalga geçtiğiniz ülkede milletvekili dokunulmazlığı yok! Maaşları 3000 avroyken şimdi 1500 avroya çekildi. Hükümetin hatasını halka yükleyen zihniyeti ülkece protesto ediyorlar. Bizde hiç görülmemiş olaylar... Millet vekillerini kendileri seçip kendileri dalkavukluk yapmıyor adamlar. Böyle kararlı olurlarsa yine toparlarlar bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir tekerrürü de ibretle izlemekteyiz. Bir zamanlar bize hasta adam diyenler ve insafsızca topraklarımızı sömürme hesapları yapmış olanlar şimdi komada.. Komşu komşunun külüne muhtaçtır.Neylersin bizim karakterimizde yok sömürgecilik tıyneti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok güzel yorum kardeşim... yunanistan AB nin sırtında bir kambur oldu, Türkiye'yi mumla arıyacaklar AB ülkeleri. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Osmanli Imparatorluguna son donemlerinde "Avrupa'nin hasta adami" derlerdi. Yunanistan 21inci y.y'da bu unvani kazandi. Yunanistan Avrupa'nin hasta adamidir. :) Birazda onlar ceksinler zorluk ve garibanlik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000