11 Mart 2010, Perşembe 08:12:07

Yunanistan'a vize dopingi!

Beyaz Saray’da Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile görüşen ABD Barack Obama, “Amerika’nın müttefiki Yunanistan’ın her koşulda yanında olacağız” dedi.
  • bu tür sözler, abd´de yasayan yunanlilarin oyunu alabilmek icin söylenmektedir.
  • Kaldırsana Türkiye'ye de vizeyi! Dış İşlerimiz ne yapıyor acaba?

Obama, Yunanistan’ın Amerika’nın vize programından çıkarıldığını açıkladı. Obama, “Daha önce babası ve dedesi gibi, Başbakan yine zor zamanlarda Yunanistan’a liderlik yapıyor. ABD, iyi günde, kötü günde, Yunanistan halkının her zaman bir dostu, bir ortağı olacak” diye konuştu. Obama, Türkiye ve Kıbrıs meselelerinde Papandreu’ya teşekkür etti ve şöyle konuştu: “Kıbrıs’ta nihai anlaşmaya doğru ilerleniyor oluşu, Balkanların Avrupa’ya tam entegrasyonu ve Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde başbakanın kişisel çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Spekülatör kurbanıyız

Ekonomik krizden çıkmaya çalışan Yunanistan için Obama’dan IMF yardımı isteyeceği iddia edilen Papandreu, “Para yardımı istemedik” dedi. Papandreu, iktidarı ekim ayında devraldıklarını ve ülkesinin borç yüküne karşı sıradışı önlemler aldığını belirterek, yaşadıkları krizden spekülatörleri sorumlu tuttu. Obama’dan bu konuda destek istediğini ifade eden Papandreu, “Biz spekülatörlerin kurbanı olduk” dedi.

Yine genel grev var

Yunanistan’da bugün ülkenin en büyük iki sendikası ADEDY (memurlar) ve GSEE (işçiler) yeni genel grev başlatıyor. Grev nedeniyle devlet daireleri, belediyeler, bankalar, KİT’ler ve havaalanlaarı kapalı kalacak. Toplu taşıma araçları çalışmayacak ve medya susacak. Atina başta olmak üzere protesto gösterileri gerçekleştirilecek.

(Hürriyet)

Yunanistan'a vize dopingi!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu tür sözler, abd´de yasayan yunanlilarin oyunu alabilmek icin söylenmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaldırsana Türkiye'ye de vizeyi! Dış İşlerimiz ne yapıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000