08 Ocak 2009, Perşembe 15:20:19

YUNANİSTAN MEYDAN OKUDU!

Yunan Savunma Bakanı Vangelis Meymarakis, "Ege'de son dönemde artan gerginlikler nedeniyle, ordumuzu en üst düzeyde hazır tutuyoruz" dedi.
  • ya birde eyleme geçsen.. Anca 3-5 metre karelik bir alana artislik yaparsınız dimi... Neyse dünya barışına laf atmayalım :)) Bir ara çayını içmeye geliriz...
  • Geçmiş haberlerden birinde Paşalarımızdan bir tanesi bizi kızdırmasınlar öğlene atina çay içmeye geliriz demişti ordumuzla birlikte belliki istiklal savaşımızdan ders almamışlar bu tür söylemler kendilerine zarar verir bizide cesaretlendirir..
  • bu yunanlılar zaten it dalaşında bizimkilere kafa tutamıyorlar savas olsa yenılecek ellerindekı ulkedende olacak en son olacak o olacak ama iste herseyı tutan bir son nokta var o noktoda kırılırsa valla zaten yunanıstandakıler bir yerlere gitsin bence...
  • Tipik bir polit açıklama. Kendi halkına "bakın biz işimizi yaparız" demek istiyor. ne kendi halkı ne başkaları ciddiye almaz. Hiç oralo olmamak gerek...
  • Bu yunanlılar ne iş yaw bizim hava kuvvetleri onları darmadağın eder bunu onlarda biliyor.Bizim ordu kadar bölgede güçlü bir ordu yok gülüyorum bu yunanlılara komik çocuklar valla :))))))
  • yunanmi?kim bunlar yaa?kiminle dans ediyorlar sanki..Hey yunanli ayagini denk al yoksa o esek adasinda sen otlarsin yakin..Sen TÜRK e kafami tutacagini saniyorsun..Hadi sen git yalakalk yapmaya..
  • BUNLAR KİM YAW. BİZE KAFAMI TUTOYORLAR. ONLARI O SULARA GÖMERİZ. ATIP ATIP MİLETİ KIŞKIRTIYOLAR. SANKİ TÜRK MİLLETİDE ONLARA KANACAK. BİZİM ASKERLERİN DEİL CESARETİNİ GİYSİLERİNİ GÖRSELER KOKUP KAÇARLAR. ALLA ALAAA
  • ZAMANINDA NASIL DENİZE DÖKTÜYSEK YİNE DÖKERİZ SORUN DEĞİL HİM YUNAN TOHUMLARI

Ege'de Eşek (Agathonisi) Adası civarında Türkiye'nin tehditkar hareketlerde bulunduğunu iddia eden Yunan Savunma Bakanı, "topraklarımızı korumaya hazırız" dedi. Yunanistan'da yeni hükümetin ilk toplantısına gelişinde sert demeçler veren Meymerakis, Ankara'nın Eşek ve Bulamaç (Farmakonisi) Adaları bölgesinde ihlallerde bulunduğunu ileri sürdü. Yunan Bakan, Yunan ordusunun en üst düzeyde hazır tutulduğunu söyledi.

"Türklerin tutumu serinkanlı değil" diyen Meymerakis, bu davranış şeklinin başbakanı Orta Doğu'da barışa öncülük yapan ve Avrupa Birliğine (AB) girmek isteyen NATO üyesi bir ülkeye yakışmadığını savundu. Yunan ordusu mensuplarının güvenliği sağlayacaklarını kaydeden Meymerakis, "Yunan vatandaşları rahat uyuyabilirler. Türkler, gerek diplomasi gerekse de ihtiyaç duyulan diğer alanlarda cevaplarını alıyorlar. Topraklarımıza hizmet etmeye hazır olduğumuzu göstermek için en üst düzeyde hazırız." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin dün Eşek ve Bulamaç adaları civarında Türkiye'nin hareketlerini kabul edilemez olarak değerlendirdiğini söyleyen Meymerakis, gerekli protestoların yapılması için talimat verdiğini belirtti.

Yunan Medyası, Ege'deki son gerginliğe geniş yer verdi. "Türkiye'nin yeni bir Kardak Krizi çıkarmak istediğini" ileri süren gazeteler, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın Bulamaç Adası'nı ziyaret etmesinin ardından Türklerin deniz ve havadan ihlallerde bulunduğunu savundu. Gazeteler, Ankara'nın "Kardak tipi gri bölgelerin çok ötesinde krizler çıkarmak istediğini" iddia etti. Yunan uçaklarının Türk F-16'larca gerçekleştirilen 100 metrelik alçak uçuşlarıyla taciz edildiğini yazan Yunan basını, ihlallerin Papulyas'ın Ege'deki gerginlikten Türk ordusunu sorumlu tutmasından sonra arttığını ileri sürdü.

EGE'DE ÇÖZÜM ASKIDA

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ege sorununun en önemli ayaklarını, egemenliği devredilmemiş adalar, Yunanistan'ın karasularını 6 milin üstüne genişletmesi, kıta sahanlığı, hava sahası (FIR), adaların askersizleştirilmesi gibi konular oluşturuyor.

Ankara ve Atina, iki yıldan fazla bir süredir sorunların çözümüne ilişkin görüşmelere ara vermiş durumda. Ankara, Ege sorununun "iki ülke arasında ve masada" çözülmesini istiyor. Yunanistan ise, çözümün Uluslararası Adalet Divanı'nda arama çabalarından vazgeçerek çözüm adresinin AB olduğunu ileri sürüyor. Yunanistan ile Türkiye arasında istikşafı görüşmeler uzun bir süredir yapılıyor. Türkiye, Kardak krizinden sonra 29 Ocak 1996 tarihinde Yunanistan'a Ege Denizi'nde statüleri tam olarak saptanmamış tüm ada, adacık ve kayalıkların (gri bölgeler) statülerine ilişkin görüşmelere gidilmesi isteğinde bulunmuştu. Ege'deki kayalıkların anlaşmalarda kime kalacağı belirtilmediği için, 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan, Kardak krizi nedeniyle savaşın eşiğinden dönmüştü.

Ege'deki egemenliği devredilmemiş adaların karasuları Ege'nin yaklaşık yüzde beşini oluşturuyor. Ege'de 150 kadar egemenliği devredilmemiş adacık ve kayalık bulunuyor.

YUNANİSTAN MEYDAN OKUDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

OPS ~ 15 yıl önce
ya birde eyleme geçsen.. Anca 3-5 metre karelik bir alana artislik yaparsınız dimi... Neyse dünya barışına laf atmayalım :)) Bir ara çayını içmeye geliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatansever ~ 15 yıl önce
Geçmiş haberlerden birinde Paşalarımızdan bir tanesi bizi kızdırmasınlar öğlene atina çay içmeye geliriz demişti ordumuzla birlikte belliki istiklal savaşımızdan ders almamışlar bu tür söylemler kendilerine zarar verir bizide cesaretlendirir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 15 yıl önce
bu yunanlılar zaten it dalaşında bizimkilere kafa tutamıyorlar savas olsa yenılecek ellerindekı ulkedende olacak en son olacak o olacak ama iste herseyı tutan bir son nokta var o noktoda kırılırsa valla zaten yunanıstandakıler bir yerlere gitsin bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 15 yıl önce
Tipik bir polit açıklama. Kendi halkına "bakın biz işimizi yaparız" demek istiyor. ne kendi halkı ne başkaları ciddiye almaz. Hiç oralo olmamak gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güray Özdemir ~ 15 yıl önce
Bu yunanlılar ne iş yaw bizim hava kuvvetleri onları darmadağın eder bunu onlarda biliyor.Bizim ordu kadar bölgede güçlü bir ordu yok gülüyorum bu yunanlılara komik çocuklar valla :))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ölümsüz TÜRKLER... ~ 15 yıl önce
yunanmi?kim bunlar yaa?kiminle dans ediyorlar sanki..Hey yunanli ayagini denk al yoksa o esek adasinda sen otlarsin yakin..Sen TÜRK e kafami tutacagini saniyorsun..Hadi sen git yalakalk yapmaya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURKİYE ~ 15 yıl önce
BUNLAR KİM YAW. BİZE KAFAMI TUTOYORLAR. ONLARI O SULARA GÖMERİZ. ATIP ATIP MİLETİ KIŞKIRTIYOLAR. SANKİ TÜRK MİLLETİDE ONLARA KANACAK. BİZİM ASKERLERİN DEİL CESARETİNİ GİYSİLERİNİ GÖRSELER KOKUP KAÇARLAR. ALLA ALAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BENAW ~ 15 yıl önce
ZAMANINDA NASIL DENİZE DÖKTÜYSEK YİNE DÖKERİZ SORUN DEĞİL HİM YUNAN TOHUMLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000