28 Nisan 2012, Cumartesi 08:25:07

YUNANİSTAN C27 SİPARİŞLERİNİ İPTAL ETTİ

Yunanistan hükümeti, İtalyan Alenia Aeronautica şirketinden sipariş ettiği 12 adet C-27 kargo uçağından 4'ünü iptal etme kararı aldı.

Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos ile Dışişleri ve Savunma Hükümet Konseyi (ΚΥSΕΑ) üyeleri, dün Savunma Bakanlığını ilgilendiren konularla savunma harcamalarının azaltılmasını konu alan bir görüşme yaptı.

Alınan bilgiye göre Konsey, İtalyan Alenia Aeronautica şirketinden sipariş edilen toplam 12 adet C27 kargo uçağından 4'ünün iptal edilmesi kararını aldı.

Hükümet kaynakları, 12 uçaktan 8'inin teslim alındığını, sadece bir tanesinin kullanıma hazır olduğunu bildirdi.

Aynı kaynaklar iptal edilen 4 uçak yerine, teslim alınan ancak parçası eksik olan 7 uçak için gerekli parçaların tedarik edilmesi amacıyla İtalyan şirketi ile görüşmelerin başladığını bildirdi.

Bu kararla, Yunanistan'ın 58 milyon avro tasarruf edeceği tahmin ediliyor.

-ABD'den ikinci el tank-

Daha önce de basında yer alan haberlere göre Atina, ABD'den ikinci el 400 adet M1A1 Abrams tipi tankı çok ucuza satın almak için anlaşmıştı. Söz konusu kullanılmış tankların bir bölümünün ABD'nin Irak'ta kullandığı tanklar olabileceği öne sürülmüş ve daha sonra tankların modernizasyonuyla birlikte toplam maliyetin çok daha fazla olabileceği tartışmalara yol açmıştı.

Askeri ekipman tedarikinde 400 milyon avro kesintiye gideceği açıklanan Yunanistan'ın, askeri bütçesi halen gayri safi yurtiçi hasılanın ortalama yüzde 4'üne ve avro bölgesi ortalamasının iki katına karşılık geliyor.

YUNANİSTAN C27 SİPARİŞLERİNİ İPTAL ETTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000