04 Aralık 2014, Perşembe 21:41:14

YUNAN SAVAŞ UÇAĞI AKDENİZ'E DÜŞTÜ

Yunanistan'ın Ege'deki Girit adası açıklarında bugün öğle saatlerinde düşen F 16 savaş uçağında bulunan iki pilotun sağ olarak kurtulduğu açıklandı.
  • Mecburiyetten ucan ve karşılıklı olarak verilmiş gazlardan mütevellit DÜŞMAN gibi algılanan bu Yunanlı PILOT arkadaşlara öncelikle GEÇMİŞ OLSUN. Ölümlü kaza olmaması sevindirici. Abartmayın, saçma sapan konuşmayın. Laflarınız ancak amatör avatur. Ne Yunan tetiğe basar ne de bizimkiler.. Arada ancak gündeö değişir :)
  • Atlayarak kurtulan Yunanlı arkadaşlar üzülmesin. Sivile ayrılırlar ise bayrak taşıyıcımız THY'de işleri hazır!!! THY de artık hangi bayrağı taşıyacağına bir karar verse iyi olur. Olmadı Birleşmiş Milletler flaması taşısın. Dün çıkan Türkçe Anons haberine de günaydın demek istiyorum! Uçaklar da gemiler gibi, tescilini yani bayrağını taşıdıkları ülkenin toprağı sayılırlar. Kaptanlar da bir anlamda o toprağın mülki amiri konumundadırlar ve bu kapsamda yetki ve sorumluluk taşırlar. Kokpitte her iki pilotun da yabancı ülke vatandaşı olduğu durumda bu yetki ve sorumluluklar kim tarafından taşınır? Kabin amiri mi? Yani bence asıl sorun anons olmamalı, olayın hukuki yönü olmalı.
  • Yakıtı bitmiştir. Malum ekonomik kriz.
  • Bizimkine yakın zamanda düşmesi tesadüf müdür bilinmez ama akla başka birilerinin müdahalesiyle mi düştüler sorusu geliyo
  • Askeri havalimanı olmaz havaalanı olur...
  • Valla hic kimse kusura bakmasin ama hic uzulmedim
  • Türkiye AB üyesi olsa Ege iç deniz olacak bu saçma devriye ve masraflara gerek kalmayacak.. AB ve yunanistan bunu düşünmeli

Yunanistan'a ait Girit adasının 15 mil güneyinde bulunan Gavdos adası açıklarında devriye uçuşu yapan Yunan hava Kuvvetleri'ne bağlı F16 savaş uçağının motor arızası nedeniyle saat 14.00 sıralarında düştüğü belirtildi.

Kaza anında iki pilotun paraşüt ile atlayarak denize düştüğü ardından bölgeye hareket eden sahil güvenlik botları tarafından kurtarıldıkları ve hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

Yunanistan'da yayın yapan www.protothema.gr ile www.flashnews.gr haber sitelerinin düşen uçağın deniz yüzeyinde bulunan parçaları ile yayınladığı haberde uçağın Hanya Askeri Havalimanı'ndan kalktıktan 15 dakika sonra düştüğü belirtildi. 

YUNAN SAVAŞ UÇAĞI AKDENİZ'E DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Gecmis olsun ~ 9 yıl önce
Mecburiyetten ucan ve karşılıklı olarak verilmiş gazlardan mütevellit DÜŞMAN gibi algılanan bu Yunanlı PILOT arkadaşlara öncelikle GEÇMİŞ OLSUN. Ölümlü kaza olmaması sevindirici. Abartmayın, saçma sapan konuşmayın. Laflarınız ancak amatör avatur. Ne Yunan tetiğe basar ne de bizimkiler.. Arada ancak gündeö değişir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen öyle san ~ 9 yıl önce
Sen öyle san!!!Ege'nin karşı kıyısı, rakı balık edebiyatına fazla takılmışsın sanırım.Turizm mantığıyla devlet meseleleri yorumlanmaz. Ekonomik krize giren biz olsaydık görürdün o zaman gündemi. Adamların yakın hedefi Ege'ye ayağımızı bile sokamaz hale getirmek, uzun vadede İstanbul'u geri almak...... Megali İdea diye google da ara bir oku. Kardak krizi öncesi ve sonrası süreci yaşayan biri olarak durumun anlattığın gibi pembe olmadığını biliyorum. Daha bir kaç ay önce şehit Pilot Yzb.mızın kızı babamın cenazesini Ege'de çıkarın diye hükümete başvurmuştu!!!!
Komşi'ye İş ~ 9 yıl önce
Atlayarak kurtulan Yunanlı arkadaşlar üzülmesin. Sivile ayrılırlar ise bayrak taşıyıcımız THY'de işleri hazır!!! THY de artık hangi bayrağı taşıyacağına bir karar verse iyi olur. Olmadı Birleşmiş Milletler flaması taşısın. Dün çıkan Türkçe Anons haberine de günaydın demek istiyorum! Uçaklar da gemiler gibi, tescilini yani bayrağını taşıdıkları ülkenin toprağı sayılırlar. Kaptanlar da bir anlamda o toprağın mülki amiri konumundadırlar ve bu kapsamda yetki ve sorumluluk taşırlar. Kokpitte her iki pilotun da yabancı ülke vatandaşı olduğu durumda bu yetki ve sorumluluklar kim tarafından taşınır? Kabin amiri mi? Yani bence asıl sorun anons olmamalı, olayın hukuki yönü olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ye öneri ~ 9 yıl önce
kokpitte her iki pilotunda yabancı (globalism gereği)olması durumunda geriyi kurtarmak için yetki ve sorumlulukları uçurulacak bir teknisyene vermesi gereklikine geri kurtulsun başka yolu yok gibikine geliikine he he :)
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yakıtı bitmiştir. Malum ekonomik kriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizimkine yakın zamanda düşmesi tesadüf müdür bilinmez ama akla başka birilerinin müdahalesiyle mi düştüler sorusu geliyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Askeri havalimanı olmaz havaalanı olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Google Earth ~ 9 yıl önce
Google Earth, dogu Girit adasi. Hanya'yi Konya'yi gorursun. Ha, Girit adasi Turkiye'ye yakin adalar gibi silahtan arindirilmis ada degildir.
google earth e ~ 9 yıl önce
havalimanı gümrül işlemi olan yerlerdir. malum askeri taşıtların inip kalktığı yerde gümrük olmaz doğrusu havaalanıdır. arkadaş doğru söylemiş. iyi yakalamış tebrikler
hamdi sen ~ 9 yıl önce
Valla hic kimse kusura bakmasin ama hic uzulmedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bende ~ 9 yıl önce
nedenmi google earth crete island koord 35 11 33.96k 25 18 52.42d bakınız silahtan arındırılmış giritte ne göreceksiniz tabiiki f 16 lar
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiye AB üyesi olsa Ege iç deniz olacak bu saçma devriye ve masraflara gerek kalmayacak.. AB ve yunanistan bunu düşünmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000