27 Ağustos 2010, Cuma 08:16:38

Yunan Hava Kuvvetleri'nde kayıplar korkutuyor!

Yunanistan'ın Girit Adası'nın güneyinde dün öğle saatlerinde çarpışan F-16 tipi 2 Yunan savaş uçağının 2 pilotu kurtarılırken, üçüncü pilotun cesedine ulaşıldı. Yunan basını, son dönemde hava kuvvetlerinin çok kayıp verdiğine dikkat çekti.
  • yunanlı kardeşlerimize geçmiş olsun, bir annenin yüreği yandı gerisi yalan
  • Ağzınızı hayırlı açın! Kaza kırım'a sevinilirmi hiç! İnsan müsveddesimisiniz nesiniz! Atatürk'ün bıraktığı nesle bak!! Barış halindeyken kinci, nefret dolu ve saldırgan bir gençlik. Adamın mezarında kemiklerini sızlatmayın, adam olun azıcık adam! Airporthaberi kaza kırımla alay eden düşmanca bir başlık atmadığı için ilaveten kutlamak lazım.
  • Ne de olsa o uçaklar bize karşı alınmıştı.Böyle haberlerin devamını bekleriz.:)
  • Ergenekopulos'un işi :-)
  • bizi niye korkutsun ki.olsa olsa ""mutlu eder".yesinler birbirlerini.

Girit Adası açıklarında çarpışan bir F-16C Block 52+ ile F-16D Block 52+ savaş uçakları, hava kuvvetlerine dahil edilen son parti uçaklar arasında yer alıyordu. 2005 yılında satın alınan uçakların ilk teslimatı 2007 yılında yapılmıştı. Teslimat sırasında bazı uçaklarda tespit edilen arızalar daha sonra giderilmişti.

Kaza yapan F-16'lar, Girit üssünden daha çok gece görevleri ile alçak uçuşlar için havalanıyordu. Lantirn sistemi ile donatılan uçaklar, gece görevlerinde hedefi ayrıntılı şekilde görerek atışın doğru biçimde yapma kapasitesine sahip.

Dün öğlen saatlerinde gerçekleşen kaza öncesi uçakların dörtlü gruplar halinde eğitim uçuşu yaptıkları açıklanmıştı. Yunan Hava Kuvvetleri, kazaya ilişkin nedenlerin belirlenmesi için henüz erken olduğunu duyurdu. Bu arada Savunma Bakanı Evangelos Venizelos'un Hava Kuvvetleri'nde araştırmaları izlediği bildirildi.

Kaza nedenine ilişkin yapılan yorumlarda, karşılıklı eğitim uçuşu yapan pilotların uçuş kurallarını ihlal etmiş olabilecekleri ifade ediliyor. Kazaya ilişkin teknik arıza ihtimali de gözardı edilmiyor.

HAVA KUVVETLERİNDE KAYIPLAR ARTIYOR

Dün gerçekleşen kaza ile birlikte Yunan Hava Kuvvetleri, 2004 yılından bu yana 4 adet F-16C Block 52+ tipi uçağını kaybetmiş oldu. İlk can kaybı, 23 Mayıs 2006'da Türk F-16 ile meydana gelen çarpışmada yaşanmıştı. Yunan pilot Konstantino İliaki, hayatını kaybetmişti. Yunan hava kuvvetlerinin F-16C Block 52+ ile verdiği ikinci can kaybı ise 5 Aralık 2007 tarihinde meydana gelmişti.

Dün yaşanan kaza ile birlikte Yunan Hava Kuvvetleri, barış döneminde çok kaza yapan ülkeler arasında yer aldı. 30 Temmuz'da hava kuvvetlerine ait helikopter kazasında ise 2 asker hayatını kaybetmişti. Düşen Apache helikopter, yeni teslim alınan 12 helikopter arasında bulunuyordu.

Yunan Hava Kuvvetleri'nde kayıplar korkutuyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
yunanlı kardeşlerimize geçmiş olsun, bir annenin yüreği yandı gerisi yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ağzınızı hayırlı açın! Kaza kırım'a sevinilirmi hiç! İnsan müsveddesimisiniz nesiniz! Atatürk'ün bıraktığı nesle bak!! Barış halindeyken kinci, nefret dolu ve saldırgan bir gençlik. Adamın mezarında kemiklerini sızlatmayın, adam olun azıcık adam! Airporthaberi kaza kırımla alay eden düşmanca bir başlık atmadığı için ilaveten kutlamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne de olsa o uçaklar bize karşı alınmıştı.Böyle haberlerin devamını bekleriz.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ergenekopulos'un işi :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizi niye korkutsun ki.olsa olsa ""mutlu eder".yesinler birbirlerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000