11 Eylül 2016, Pazar 09:08:43

Yüksekova'da seferler büyük sevinçle karşılandı

Terör saldırıları nedeniyle 13 ay boyunca uçak seferlerinin yapılamadığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin tekrar başlaması, bölge halkını sevindirdi.
  • Hem devletin uçağına bin, hem de biji serok apo'lar, serhildan'lar, kürdistan'lar, zılgıt çekmeler zart zurt. Ondan sonra da "Dövlet bize bahmiyir" Lan kanınız bozuk kanınız.. Devlet te, bu hükümet te, bundan önceki hükümetler de her şeyin farkında. Orayı yeryüzünün cennetine çevirse de bu devlet; yine hainsiniz yine hainsiniz!. Aç bak Osmanlı'da, Cumhuriyet tarihi de kürt isyanlarıyla dolu. Yüzyıllar geçti sevemediniz bizi, biz de sizi.. Ağzınıza da çok yüzünüze de ama.. Hadi binin bakalım devletin uçaklarına..
  • Halkının büyük bir çoğunluğunun terör sempatizanı olan, hayatının hiç bir kesitinde vergi ödemeyen, devlete karşı haince ve sinsice düşünceler besleyen "bölge halkı'na" bence gereksiz bir yatırım yapılmış yine. O meydanı kullanılabilir hale getirebilmek için harcanan emek, para eminimki yine ziyan olacak...
  • cok ta guzel iyi oldu.
  • Yurt içive yurtdışı bunun gibi bölgelerde ki uçuşlar güvenli bir şekilde uçulmaya başlanırsa doluluk ve yolcu sayısına pozitif katkı sağlayacaktır
  • sabiha gökçenden neden başlamıyo uçuşlar anadolu yakasındaki yolcu 4 saat önceden evinden cıkıyo anadolu jet pegasus bora jet ten biri başlasa uçaklar ful gider.

Terör saldırıları nedeniyle 13 ay boyunca uçak seferlerinin yapılamadığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin tekrar başlaması, bölge halkını sevindirdi.

Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik olarak, 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen Yüksekova'da ekonominin canlandırılması için atılan adımlar vatandaşları mutlu etti.

Terör saldırıları nedeniyle bir yılı aşkın süre uçuşlara kapatılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı da dün İstanbul-Yüksekova seferiyle tekrar hizmete girdi.

Bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan havalimanından ilk gün itibarıyla 322 yolcu seyahat ederken, seferlerin yeniden başlaması bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanının çok büyük ve önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Havalimanının çok büyük hizmetlere vesile olacağını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:

"Havalimanımızın İran'a kadar yolcu potansiyeli var. Bazı sebeplerden dolayı yaklaşık 12-13 aydır hizmet veremiyor. Söz konusu eksikleri gidermeye çalıştık. Ufak eksiklerdi. Bunları tamamladık. Yazışmalarımızı yaptık. Sayın Başbakanımızın pazar günü Çukurca'ya yapmış olduğu ziyarette bu konu gündeme geldi. Kendilerine arz ettim ihtiyacın büyüklüğünü ve önemini. O da emir buyurdu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Birkaç gün içinde uçağın geleceğini söyledi. İstanbul ve Ankara'dan uçaklarımız geldi."

Vali Toprak, vatandaşların uçak seferlerinin başlamasından çok memnun olduğunu ifade etti.

"Hatta biz de valiler toplantısı için Ankara'da bulunuyorduk. Ben de Ankara'nın ilk uçak seferine nail oldum. Bu da ayrı bir güzellik oldu benim için." diyen Toprak, "1 saat 20 dakikada Ankara'dan buraya gelmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu takdirlerinize sunuyorum. Tekrar devletimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza Hakkari, Yüksekova ve bütün bölge halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah çok güzel hizmetlere vesile olacak bir yatırım. Biz de bunun mutluluğu içindeyiz." ifadesini kullandı.

Yüksekova'ya gelen ilk uçaktan faydalanmanın sevincini yaşadığını dile getiren yolculardan Hasan Cin de Van'da ineceğini, fakat Yüksekova'ya uçak seferinin başladığını öğrendikten sonra Yüksekova'ya geldiğini anlattı.

Cin, "Çok iyi oldu. Bir alternatifimiz, başka bir kapımız oldu. İnşallah iyi günlere vesile olur, barışa vesile olur. Van'a uçamadığımız zaman Yüksekova'ya uçarız. Burası da bizim memleketimiz. O yüzden mutluyuz." dedi.

Havalimanın açılmasının Yüksekova için temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade eden taksi şoförü Ferhat Baba da "Havalimanı bize maddi olarak büyük katkı sağlıyor. Yolcu oluyor İran'a, ilçe merkezine, Esendere'ye götürüyoruz. Yüksekova halkı olarak çok mutlu olduk. Kimin katkısı varsa hepsine teşekkür ederiz." diye konuştu.

Yüksekova'da seferler büyük sevinçle karşılandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Dövlet öylemi? ~ 8 yıl önce
Hem devletin uçağına bin, hem de biji serok apo'lar, serhildan'lar, kürdistan'lar, zılgıt çekmeler zart zurt. Ondan sonra da "Dövlet bize bahmiyir" Lan kanınız bozuk kanınız.. Devlet te, bu hükümet te, bundan önceki hükümetler de her şeyin farkında. Orayı yeryüzünün cennetine çevirse de bu devlet; yine hainsiniz yine hainsiniz!. Aç bak Osmanlı'da, Cumhuriyet tarihi de kürt isyanlarıyla dolu. Yüzyıllar geçti sevemediniz bizi, biz de sizi.. Ağzınıza da çok yüzünüze de ama.. Hadi binin bakalım devletin uçaklarına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırsever ~ 8 yıl önce
Halkının büyük bir çoğunluğunun terör sempatizanı olan, hayatının hiç bir kesitinde vergi ödemeyen, devlete karşı haince ve sinsice düşünceler besleyen "bölge halkı'na" bence gereksiz bir yatırım yapılmış yine. O meydanı kullanılabilir hale getirebilmek için harcanan emek, para eminimki yine ziyan olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok iyi oldu ~ 8 yıl önce
cok ta guzel iyi oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 8 yıl önce
Yurt içive yurtdışı bunun gibi bölgelerde ki uçuşlar güvenli bir şekilde uçulmaya başlanırsa doluluk ve yolcu sayısına pozitif katkı sağlayacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 8 yıl önce
sabiha gökçenden neden başlamıyo uçuşlar anadolu yakasındaki yolcu 4 saat önceden evinden cıkıyo anadolu jet pegasus bora jet ten biri başlasa uçaklar ful gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw a ~ 8 yıl önce
bazende saw dan başlıyor Avrupa yaksındaki 4 saat önceden yola çıkıyor muhtmelen benim tahminimce 322 yolcu doluluğu varsa bayramdan sonra saw dan da bir sefer konulabilir sonuçta rekor sayıda sefer azaltıldı o kadar uçak açıkta kaldı
saw a ~ 8 yıl önce
sabihadan dogu bölgelerine talep çok var anadolu jet bingöl seferlerine başlıyo.hakkari ve agrı seferleri başlamalı saw dan yolcular ankara aktarmalı gidiyo genelde hakkari ve agrı uçakları boş gitmez.
... ~ 8 yıl önce
Saw Bingöl ne zaman baslayacak hangi tarihlerde

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000