11 Eylül 2014, Perşembe 08:15:12

YÜKSEKOVA HAVALİMANI'NDA SONA YAKLAŞILDI

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan ve bu yıl bitirilmesi hedeflenen havalimanında çalışmalar aralıksız devam ediyor.
  • bayrak gören varmı al bayrağı ? bir yere önce ve sonra bayrak asılır
  • Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili terminali yetersizliği vb konularda yazılanların ne kadar yerinde olduğunu biraz araştıran her insaf sahibi insan görecektir. Bölgesel havalimanı ile ilgili mevcut şartlar altında ümidim yok ama bari güzel bir terminal yapılsa ona bile razı olur olduk. Kahramanmaraş Havalimanının mevcut durumu ile bölgesel havalimanı konularında airporthaber in esaslı bir çalışma yaparak destek olmasını Kahramanmaraşlılar olarak bekliyoruz
  • Kahramanmaras airporthaber.comdan destek bekliyoruz
  • kesinlikle kahramanmaraş ulaşım konusunda en adaletsiz illerin başında gelir.Sadece Kahramanmaraş'a değil bölgeye hitap edecek çok büyük standartlarda bir uluslararası havalimanı yapılması gerekmektedir.bu potansiyel bölgede falasıyla mevcut ve gelecekte ne antep ne malatya ne adıyaman mevcut halleriyle yeterli olmayacatır.
  • Kahramanmaraş nüfusu 1 milyon Türkiyenin 16. büyük sanayisi 650 ye yakın fabrika 110 bin sanayi işçisi 30 bin üniversite öğrencisi 50 bine yakın mülteci 1000 alman askeri var.DHM yenilemediği havalimanı bırakmadı.Kahramanmaraş Havalimanı terminal binası Türkiyenin en bakımsız en küçük en kötü terminal binası ahırdan bozma 100 kişiyi bir odaya sığdıramazsınız.Sizce revamı bu?
  • Maşaallah heryere yapılıyor. Ama ne hikmetse Kahramanmaraş a yapılmıyor, yaptırılmıyor. UDH Bakanlığı, DHMİ ve Altyapı yatırımları genel müdürlüğü yöneticilerinin umarım mantıklı bir açıklamaları vardır...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan ve bu yıl bitirilmesi hedeflenen havalimanında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve yapımı devam eden Yüksekova Havalimanı inşaatının bu yıl tamamlanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Havalimanının üstyapı inşaatının büyük bölümünün tamamlanmasından sonra çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı. Havalimanındaki inşaat çalışmalarının yılsonu itibariyle bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yüksekova Havalimanı Üstyapı Projesi Koordinatörü Süleyman Özbay, terminal binası ve diğer binalarda sürdürülen çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Terminal binası ile teknik blokta yoğun bir çalışmanın yürütüldüğünü belirten Özbay, “Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Havaalanı kulesinde sürdürdüğümüz çalışmalarda da sona geldik. Kulede sadece boya ve tavan işleri kaldı. Bu işlerin bitirilmesi içinde çalışmalarımız sürüyor. Kurban Bayramı’ndan önce ufak tefek işler hariç çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Çevre düzenlemesi için çalışmalar başlattık. Şu an için çevre düzenlemesi işlerinde yüzde 40 civarında bitirmiş durumdayız. Geri kalan kısmı da bayram öncesi bitirmeyi düşünüyoruz. Çok az bir kısım Kurban Bayramı sonrasına kalabilir” dedi.

“BU SENE DENEME UÇUŞLARININ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Üst yapıdaki tüm çalışmaları ekim ayının sonuna doğru bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Özbay, “Çözüm süreci de çalışmalarımıza çok iyi yansıdı. Şu an 137 elemanla çalışıyoruz. Bu sayı yarından sonra artacak. Bu sene deneme uçuşlarının yapılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Çalışmaların bitirilmesi için bölge halkının da kendilerine gerekli desteği verdiğini sözlerine ekleyen Özbay, “Bölge halkı havaalanındaki çalışmaların bitmesini heyecanla bekliyor. İnşallah bizler bu güzel hizmeti kısa bir süre içerisinde onlara ulaştıracağız. Havaalanının faaliyete geçmesiyle bölge ekonomisi önemli oranda değişecek. Ticaret hacminden turizme kadar çok önemli gelişmeler olacak. Bu yatırımlarla ticaret kapasitesi iki üç kat artacak” dedi.





YÜKSEKOVA HAVALİMANI'NDA SONA YAKLAŞILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

BAYRAK ~ 10 yıl önce
bayrak gören varmı al bayrağı ? bir yere önce ve sonra bayrak asılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporthaber ~ 10 yıl önce
Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili terminali yetersizliği vb konularda yazılanların ne kadar yerinde olduğunu biraz araştıran her insaf sahibi insan görecektir. Bölgesel havalimanı ile ilgili mevcut şartlar altında ümidim yok ama bari güzel bir terminal yapılsa ona bile razı olur olduk. Kahramanmaraş Havalimanının mevcut durumu ile bölgesel havalimanı konularında airporthaber in esaslı bir çalışma yaparak destek olmasını Kahramanmaraşlılar olarak bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 10 yıl önce
Kahramanmaras airporthaber.comdan destek bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erhan344 ~ 10 yıl önce
kesinlikle kahramanmaraş ulaşım konusunda en adaletsiz illerin başında gelir.Sadece Kahramanmaraş'a değil bölgeye hitap edecek çok büyük standartlarda bir uluslararası havalimanı yapılması gerekmektedir.bu potansiyel bölgede falasıyla mevcut ve gelecekte ne antep ne malatya ne adıyaman mevcut halleriyle yeterli olmayacatır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanmaraş ~ 10 yıl önce
Kahramanmaraş nüfusu 1 milyon Türkiyenin 16. büyük sanayisi 650 ye yakın fabrika 110 bin sanayi işçisi 30 bin üniversite öğrencisi 50 bine yakın mülteci 1000 alman askeri var.DHM yenilemediği havalimanı bırakmadı.Kahramanmaraş Havalimanı terminal binası Türkiyenin en bakımsız en küçük en kötü terminal binası ahırdan bozma 100 kişiyi bir odaya sığdıramazsınız.Sizce revamı bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanmaraş ~ 10 yıl önce
Maşaallah heryere yapılıyor. Ama ne hikmetse Kahramanmaraş a yapılmıyor, yaptırılmıyor. UDH Bakanlığı, DHMİ ve Altyapı yatırımları genel müdürlüğü yöneticilerinin umarım mantıklı bir açıklamaları vardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HO ~ 10 yıl önce
Bence Narli ya büyük bir uluslararasi havalimani yapilmasi gerekir ve K.Maras, Gaziantep, Adiyaman, Malatya ve Osmaniye ye kadar hizmet verir
Narlı ~ 10 yıl önce
Ya bölgesel havalimanı hayallerinden vazgeçin. İller arası geçiş o kadar kolay olmuyor. Ne kadar mantıksız olsa da herkes kendi iline havalimanı istiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000