02 Haziran 2014, Pazartesi 13:26:32

YÜKSEKOVA HAVALİMANI İÇİN TARİH AÇIKLANDI

Yüksekova ilçesinde 3 yıl önce yapımına başlanan havalimanı inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.
  • Havaalani ticaretin ve dolasimin baslangici. Artik her sey daha farkli olacak.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Izmitten geçen yeni İzmir yolundan her geçişte 50-60usd vereceğinizi biliyormusunuz? Az araştırın. Motorsiklet bile 10-15usd karşılığı tl verecek. Havalimanı yapılsın elbette ama çok dikkatli olunması lazım. Güneydoğu malum kanayan yara. Sağolsun devletimiz de ağzını kapamış bekliyor. Adamlar yolları kapamışlar, PKK bayrağını dikmişler. Demekki PKK terör örgütlüğünden gerçekten çıkarılmış. Cemaat olmuş terör örgütü. Dünyanın het yerinde Türk bayrağı sallandıranlar terör, çocukları dağa kaçırıp askerimizi şehit edenler pamuk prenses. Bu millet yalanlardan bıkmadı bıkmaz. Takılır gider bu kafayla yanlışa da bile bile doğru der. Kendi fikri yoktur. Güdülmeden yaşayamaz
  • Bol konuşur bi halt yemezsiniz.. çözüm süreciyle alay eder, pkk ve bdp bunları kekler dersiniz.. Sanki bu işe giren adam bu işin aslının farkında değil?! On yıllarca pkk ile savaşıldı da nerelere gelindi?! 80'lerde askerin oralarda yaptığı katliamların işkencelerin sonucu oluşagelen devlet karşısı ve korkusu psikolojiyi dış devletler güzelce gazlayıp oradan bi bölünme yaratırızla senelece kanını emdi bu ülkenin! İlk kez Erdoğan kelle koltukta bu işleyen kanlı sistemin içine çomak soktu. Karşısındakileri iyi biliyor merak etmeyin, gazeteden yönetilmiyor bu ülke bre gafil boşboğazlar.. Ülkeyi bölecek diyen siz yıkıcılara karşı defaatle TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK DEVLET diye haykırmadı mı yüz ayrı meydanda yüzlerce kez bu adam. Ya halis niyetini inatla anlamama gayretindesiniz, ya da sizin ne istediğiniz belli... Hasetinizden nefretinizden öyle kudurmuşsunuz ki Allah korusun memlekete zeval gelse "ahan da Erdoğan yüzünden oldu :D" diye göbek atacaksınız!!!
  • Aydın'a bile havalimanı yapma, Izmire muhtaç et, git Hakkari'ye yap bana ne!!!
  • her zaman oldugu gibi ülkemizde bazı kesimler vardır bir kamyon asfalt dokulmesine siddetli karsı cıkarlar. 3. kopruye karsılar, marmaraya karsılar, istanbul-izmit-izmir otoyol ve koprulerinin yapılmasına karsılar kısacası bu topal zihniyet her turlu yatırıma karsılar varsa yoksa bortu bocek derdindeler kendileri keserler yakarlar o zaman serbest olurlar..öncelikle bu havaalimanını yapılmasında emegi gecen herkese tesekkur etmek lazım gercekten hayati tehlikeler içerisinde calısıyorlar. her an şantiye teröristler tarafından basılma korkusu catısma oldurulme korkusu icersinde vatanını kutsal bir topragı olan yusekovada calısıyorlar. insallah havalimanı hizmete girer.. bende bir gun ucaga atlayıp Türkiyemin guzel ilcesi yuksek ovayı gezmeye giderim..
  • Çözüm süreciymiş:)) Neyin çözümü be gezici olmayan insan? Topraklarını verip neyin çözümünü arıyosun?Hadi verdin diyelimki verdin ordan çıkan petrolü istyor seni tehdit ediyor,çocukları hala dağa çıkarıyor kaçırıyor sen kalkmış çözümden bahsediyosun,bu işler çözülmez dostum,sizlerin beyni bugünü görmeye endekslenmiş,ileriye bi bak bakalım pkknın bdpnin arkasnda kaç devlet var,ve sizin gbi çözümcüleri keklemekten başka ne yapıyolar:)
  • Allah evvela Çözüm süreciyle ve sonrasında bu yatırım kararlarıyla emeği geçen herkesten binlerce kez razı olsun. Erdoğan'ın canını namını riske edip cesurca bu ilklere imza atmasını gezici tipler anlamaz, ama MiLLETİMİZ çok iyi anlar, anlıyor..
  • Benden aldığınız Türk milletinden aldığınız paralarla yatırım yapın sonra toprakları verin...Alla allaaa bu nasıl iş Türkiyenin bizim ne karımız olacak bu işten?
  • Teröristin kol gezdiği yerde mi turist akını olacak.Güldürmeyin milleti.

Yüksekova'ya 5 kilometre mesafedeki havalimanı inşaatında birçok koldan başlatılan çalışmaların, bu sene tamamlanması planlanıyor.

Yüksekova Havalimanı Altyapı Projesi Koordinatörü Şükrü Ergezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksekova'daki havalimanı inşaat çalışmalarının tamamlamasıyla bölgede ekonomi, eğitim ve sosyal konularda büyük kalkınma yaşanacağını söyledi.

Havalimanı pist inşaatında beton kaplama için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Ergezer, havalimanı altyapı şantiyesinde 10 teknik ve 30 idari personelle çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Ergezer, şöyle konuştu:

"Pist üzerinde sıfırlama dediğimiz işlem için 1 greyder, 1 silindir ve malzeme temini için kullandığımız 20 kamyon çalışıyor. Yine sahada beton üretme tesisimiz mevcut. Çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. Yine çevre emniyeti için tel örgüyle kanal çalışmalarımız devam ediyor. Nöbetçi kulübeleri ve regülatör binası inşaatımıza da başladık. Pistin en zor kısmını atlattık. Dışarıdan malzeme temininde hemen hemen final noktadayız. Pist inşaatımızın yüzde 70'i tamamlandı. Bundan sonrası beton kaplama işi yapılacak."

"2014 sonunda havalimanı teslim edeceğiz"

Ulaştırma Bakanlığının 2014 sonunda havalimanını işletmeye almak için kendilerime talimat verdiğini belirten Ergezer, Yüksekova'nın olumsuz mevsim şartlarına rağmen, ufak tefek aksaklıklar yaşamakla birlikte, 2014 sonu itibariyle havalimanı inşaatını bitirmek için gerekli organizasyonu yaptıklarını ifade etti.

Ergezer, "Bu yıl inşaatla ilgili yaşadığımız herhangi bir sıkıntı yok. Çalışmalarımız normal seyrinde devam ediyor" dedi.

"Yüksekova için bulunmaz bir nimet"

Yüksekova havalimanının uluslararası nitelikte olduğunu belirten Ergezer, Amerika'dan uçağa binen bir yolcunun bu havalimanına iniş yapabileceğini kaydetti.

Ergezer, şunları ifade etti:

"Yurtdışından gelecek bir yolcu yöremizin güzelliklerini, insanını, ekonomisini tanıyacak ve katkıda bulunacak. Bu Yüksekova için bulunmaz bir nimet. Bu teknik bir iş. Belki işin yavaş gittiğini, seri olamadığımızı düşünüyorlar. Ancak havalimanı yapım tekniği, karayolu yapım tekniğine benzemiyor. Yaptığımız her imalatı önce Ulaştırma Bakanlığına kabul ettirmek durumundayız. Bu ne demektir, sahada görülmeyen birçok testi aynı anda yaparak bir sonraki imalata geçiyoruz. Yapmamız gereken de budur. Bu havalimanına normal şartlarda gerekirse forse çalışması planlayarak, 2014 sonunda uçak indirmeyi planlıyoruz."

"Bu coğrafyaya turist akını olacak"

Havalimanı olan her yörede ekonomi, eğitim ve sosyal anlamda kalkınma olduğunu gördüklerini anlatan Ergezer, havalimanıyla Yüksekova'nın gelişeceğini bildirdi.

Ergezen, "Bu coğrafyaya turist akını olacak. İleride belki bir kargo terminali planlayarak, yörede üretilen süt ürünlerini ve bölgedeki zengin bitkileri dünyaya tanıtabiliriz. Yine ters lale tanıtılabilir. Avrupalılar bu işe ilgi gösterecek. Yine havalimanının tamamlanmasıyla 200 vatandaşımız burada istihdam edilecek. Burada dolaylı ve dolaysız yaklaşık 1000 kişi insan istihdam edilecek" dedi.

Havalimanı Üstyapı Proje Müdürü Süleyman Özbay ise üst yapı inşaatında fazla bir işlerin kalmadığını söyledi.

Binaların dış cephesinin tamamlandığını belirten Özbay, şunları dile getirdi:

"Sadece ufak tefek işlerimiz kaldı. İçeride de çalışmalar devam ediyor. Bina içlerinde hemen hemen bütün montaj işleri tamamlandı. Dokuz binada asma tavan ve boya işleri kaldı. Sadece terminal binasında iş yoğunluğu kaldı. Bu binada işler titiz yürütülüyor. Onun dışında saha ve çevre düzenlemesi işlerimiz kalıyor. Ona da önümüzdeki hafta başlıyoruz. Buradaki işlerimizi de iki ayda bitiririz. Havalimanı üst yapı şantiyesindeki çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı. Çalışmaları ağustos sonunda tamamlayacağız."

Özbay, havalimanıyla bölgede ticaret hacminin iki kat artacağını, turizmin gelişeceğini ve bölgenin çehresinin değişeceğini sözlerine ekledi.

YÜKSEKOVA HAVALİMANI İÇİN TARİH AÇIKLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havaalani ticaretin ve dolasimin baslangici. Artik her sey daha farkli olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Izmitten geçen yeni İzmir yolundan her geçişte 50-60usd vereceğinizi biliyormusunuz? Az araştırın. Motorsiklet bile 10-15usd karşılığı tl verecek. Havalimanı yapılsın elbette ama çok dikkatli olunması lazım. Güneydoğu malum kanayan yara. Sağolsun devletimiz de ağzını kapamış bekliyor. Adamlar yolları kapamışlar, PKK bayrağını dikmişler. Demekki PKK terör örgütlüğünden gerçekten çıkarılmış. Cemaat olmuş terör örgütü. Dünyanın het yerinde Türk bayrağı sallandıranlar terör, çocukları dağa kaçırıp askerimizi şehit edenler pamuk prenses. Bu millet yalanlardan bıkmadı bıkmaz. Takılır gider bu kafayla yanlışa da bile bile doğru der. Kendi fikri yoktur. Güdülmeden yaşayamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bol konuşur bi halt yemezsiniz.. çözüm süreciyle alay eder, pkk ve bdp bunları kekler dersiniz.. Sanki bu işe giren adam bu işin aslının farkında değil?! On yıllarca pkk ile savaşıldı da nerelere gelindi?! 80'lerde askerin oralarda yaptığı katliamların işkencelerin sonucu oluşagelen devlet karşısı ve korkusu psikolojiyi dış devletler güzelce gazlayıp oradan bi bölünme yaratırızla senelece kanını emdi bu ülkenin! İlk kez Erdoğan kelle koltukta bu işleyen kanlı sistemin içine çomak soktu. Karşısındakileri iyi biliyor merak etmeyin, gazeteden yönetilmiyor bu ülke bre gafil boşboğazlar.. Ülkeyi bölecek diyen siz yıkıcılara karşı defaatle TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK DEVLET diye haykırmadı mı yüz ayrı meydanda yüzlerce kez bu adam. Ya halis niyetini inatla anlamama gayretindesiniz, ya da sizin ne istediğiniz belli... Hasetinizden nefretinizden öyle kudurmuşsunuz ki Allah korusun memlekete zeval gelse "ahan da Erdoğan yüzünden oldu :D" diye göbek atacaksınız!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aydın'a bile havalimanı yapma, Izmire muhtaç et, git Hakkari'ye yap bana ne!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
her zaman oldugu gibi ülkemizde bazı kesimler vardır bir kamyon asfalt dokulmesine siddetli karsı cıkarlar. 3. kopruye karsılar, marmaraya karsılar, istanbul-izmit-izmir otoyol ve koprulerinin yapılmasına karsılar kısacası bu topal zihniyet her turlu yatırıma karsılar varsa yoksa bortu bocek derdindeler kendileri keserler yakarlar o zaman serbest olurlar..öncelikle bu havaalimanını yapılmasında emegi gecen herkese tesekkur etmek lazım gercekten hayati tehlikeler içerisinde calısıyorlar. her an şantiye teröristler tarafından basılma korkusu catısma oldurulme korkusu icersinde vatanını kutsal bir topragı olan yusekovada calısıyorlar. insallah havalimanı hizmete girer.. bende bir gun ucaga atlayıp Türkiyemin guzel ilcesi yuksek ovayı gezmeye giderim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çözüm süreciymiş:)) Neyin çözümü be gezici olmayan insan? Topraklarını verip neyin çözümünü arıyosun?Hadi verdin diyelimki verdin ordan çıkan petrolü istyor seni tehdit ediyor,çocukları hala dağa çıkarıyor kaçırıyor sen kalkmış çözümden bahsediyosun,bu işler çözülmez dostum,sizlerin beyni bugünü görmeye endekslenmiş,ileriye bi bak bakalım pkknın bdpnin arkasnda kaç devlet var,ve sizin gbi çözümcüleri keklemekten başka ne yapıyolar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah evvela Çözüm süreciyle ve sonrasında bu yatırım kararlarıyla emeği geçen herkesten binlerce kez razı olsun. Erdoğan'ın canını namını riske edip cesurca bu ilklere imza atmasını gezici tipler anlamaz, ama MiLLETİMİZ çok iyi anlar, anlıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Benden aldığınız Türk milletinden aldığınız paralarla yatırım yapın sonra toprakları verin...Alla allaaa bu nasıl iş Türkiyenin bizim ne karımız olacak bu işten?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TUR ~ 10 yıl önce
Teröristin kol gezdiği yerde mi turist akını olacak.Güldürmeyin milleti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAKOZ ~ 10 yıl önce
işte senin gibi xırpolar bir şey bilmez.
medeniyet ~ 10 yıl önce
medeniyet ve ticaretle beraber huzurda gelecek
TUR ~ 10 yıl önce
Takoz efendi ben orda asteğmen olarak askerlik yaptım.Senin gibi işkembeden sallamıyorum.Bölgeyi gayet iyi biliyorum.İnşaat esnasında kaç defa işçileri kaçırıldı iş makineleri yakıldı haberin yok sanırım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000