17 Haziran 2017, Cumartesi 11:21:43

Yolcuyu havalimanına terminal işletmecisi getirecek

Şehir terminalleriyle havalimanı arasında ve havalimanından çevre illere, ilçelere gerçekleştirilecek düzenli yolcu taşımacılığı, havalimanı işletmecisi tarafından yapılacak.
  • Artık şu Havabus denilen minibüs şoförü gibi otobüs kullanan trafik canavarlarından kurtulsak fena olmayacak. IST da taksiciler bir, Havabus iki. Bunlar gitmeden havalimanı adam olmayacak. İnşallah 3. meydanda bunlar olmaz.
  • Yönetmeliği yanlış yorumluyorsunuz. Haberin sunumunda yanlışlık var. Yönetmelik değişikliğinde, cümle havalimanı işletmecileri yapar diye bitmiyor, "havalimanı işletmecileri düzenler" diye bitiyor. Burada, havalimanındaki düzen ve takipten havalimanı işletmecisi sorumlu tutuluyor. Havalimanlarında ulaşım hizmeti, A grubu çalışma ruhsatına sahip kuruluşlar ile UKOME tarafından yetkilendirilen şirketler aracılığıyla yapılacaktır.
  • Sabiha Gökçen havalimanı yolcu çıkış kapısından itibaren başlayan' İzmit-Bursa,nereye abla,gell'diye bağıran mülteci görünümlü değnekçiler sayesinde İtici bir ortama bürünmüş.Böyle düzen,itibar olmaz
  • Atlas'ın flybus servisleri bu durumda kalkar mı?
  • Aha şimdi yolcular ayvayı yedi, düşünsene ankara da belkoair yerine TAV gelecek, özdeyişler gercek oluyor. Desenize melih gökçe gi bile ozletecekler. Ankara nin malum isletmecisinden kime hayir gelmiskide yolcuya gelecek.
  • iptal edin bu projeyi acilen memleketin parasina yazik. 90 milyon yolcu garantisini nasil saglayacaksiniz. memleketi bunlara soydurtmeyin. biz yapmayin demiyoruz, yaparken milletin hakkini bunlara karsi kotuyun.
  • Her düzenleme pilotlar için, kabin memurları için yada yolcular için. Peki emekçiler ne olacak? Bizlerin hakkını hukukunu kim savunacak? İş veren sırtımızı kamçılıyor resmen. 12 saat çalışıyoruz. İş yok mecburuz diye köle olduk. Devlet istihdam yaratın diyor bunlar 5 kişinin yapacağı işi 3 kişiye yaptırıyor. 2 kişinin parasını müdürler ikramiye diye cukka yapıyor. Yazıklar olsun bu devlete , yazıklar olsun bunlara bu tavizi verene. Hakkım haram olsun, haram olsun, haram olsun!
  • Hah şimdi oldu bu iş. Bir tüyünüz eksikti, onu da diktiniz. Bunu da ihale ettiniz ya helal olsun size. Kimbilir o işletmeci kaça taşıyacak vatandaşı. Uçak bileti parasına taşınırız artık. Şaptınız şeker mi oldunuz şimdi...
  • Bir ikram şirketi çalışanıyım, özel uçaklara dışardan ikram temin etmelerinin yasak olduğunu temsilci firmalara iletecekki ikram şirketleriyle temsilcileri karşı karşıya getirtmeyecek. İkram şirketleri de C çalışma ruhsatına sahipken bir sürü prosedür teferruata gerek tutmasın o zaman getirtmeyecekse.
  • Umarım Sabiha Gökçen'in önünü köy garajına çeviren Yalova-Bursa otobüslerini insanların rahatını bozmayacak şekilde düzenlerler.

Şehir terminalleriyle havalimanı arasında ve havalimanından çevre illere, ilçelere gerçekleştirilecek düzenli yolcu taşımacılığı, havalimanı işletmecisi tarafından yapılacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) "Havalimanları Yer Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu değişiklikle, "havalimanlarında temsil, yolcu hizmetleri, yük kontrolü ve haberleşme, ramp, kargo ve posta, uçak hat bakım, uçuş operasyon, ulaşım, ikram servis, gözetim ve yönetim, uçak özel güvenlik hizmet ve denetiminden oluşan hizmet türlerinin tamamını veya bir kısmını kendileri için yapacak hava taşıyıcılarına her bir hizmet türü için verilecek çalışma belgesi" olarak tanımlanan "B grubu çalışma ruhsatına" ilişkin bazı düzenlemelere gidildi.

Buna göre, yerli hava taşıyıcıları, ulaşım hizmeti hariç yer hizmet türlerinin tamamını veya bir kısmını "B grubu çalışma ruhsatı" alarak kendi için yapmaya yetkili olacak. Yerli hava taşıyıcıları ilgili maddede belirtilen havalimanı yer hizmet türlerinden ulaşım hizmeti hariç, diğer hizmet türlerinin tamamını veya bir kısmını B grubu çalışma ruhsatı alarak kendileri için yapmaya yetkili sayılacak.

Şehir terminali veya terminalleriyle havalimanı arasında ve havalimanından çevre illere ve ilçelere gerçekleştirilecek düzenli yolcu taşıma işletmeciliği, karayolu taşımacılığıyla ilgili tüm mevzuata uyulması koşuluyla taleplere göre, yönetmelik esasları çerçevesinde havalimanı işletmecisi tarafından yapılacak. Ancak Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla yetkilendirilen ve havalimanı, şehir merkezi, havalimanı arasında ulaşım hizmeti verecek kuruluşlar bu düzenleme gerekliliklerinin dışında tutulacak.

Havalimanına sefer yapan kuruluşlar, yolcu mağduriyetine ve hizmet aksamasına yol açmamak için uçuş saatlerine göre seferlerini düzenleyecek.

Yolcuyu havalimanına terminal işletmecisi getirecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Havabus ~ 7 yıl önce
Artık şu Havabus denilen minibüs şoförü gibi otobüs kullanan trafik canavarlarından kurtulsak fena olmayacak. IST da taksiciler bir, Havabus iki. Bunlar gitmeden havalimanı adam olmayacak. İnşallah 3. meydanda bunlar olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Yönetmeliği yanlış yorumluyorsunuz. Haberin sunumunda yanlışlık var. Yönetmelik değişikliğinde, cümle havalimanı işletmecileri yapar diye bitmiyor, "havalimanı işletmecileri düzenler" diye bitiyor. Burada, havalimanındaki düzen ve takipten havalimanı işletmecisi sorumlu tutuluyor. Havalimanlarında ulaşım hizmeti, A grubu çalışma ruhsatına sahip kuruluşlar ile UKOME tarafından yetkilendirilen şirketler aracılığıyla yapılacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabihaya çözüm ~ 7 yıl önce
Sabiha Gökçen havalimanı yolcu çıkış kapısından itibaren başlayan' İzmit-Bursa,nereye abla,gell'diye bağıran mülteci görünümlü değnekçiler sayesinde İtici bir ortama bürünmüş.Böyle düzen,itibar olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 7 yıl önce
Atlas'ın flybus servisleri bu durumda kalkar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 7 yıl önce
Aha şimdi yolcular ayvayı yedi, düşünsene ankara da belkoair yerine TAV gelecek, özdeyişler gercek oluyor. Desenize melih gökçe gi bile ozletecekler. Ankara nin malum isletmecisinden kime hayir gelmiskide yolcuya gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukome ~ 7 yıl önce
Dikkatli okursanız, ukome tarafından yetkilendirilenler hariç deniyor. Yani belko ile devam.
Yanlış yorum ~ 7 yıl önce
Ne okuyup ne anlıyorsunuz !
yapmayin ~ 7 yıl önce
iptal edin bu projeyi acilen memleketin parasina yazik. 90 milyon yolcu garantisini nasil saglayacaksiniz. memleketi bunlara soydurtmeyin. biz yapmayin demiyoruz, yaparken milletin hakkini bunlara karsi kotuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 7 yıl önce
Ne alaka?
Haram olsun ~ 7 yıl önce
Her düzenleme pilotlar için, kabin memurları için yada yolcular için. Peki emekçiler ne olacak? Bizlerin hakkını hukukunu kim savunacak? İş veren sırtımızı kamçılıyor resmen. 12 saat çalışıyoruz. İş yok mecburuz diye köle olduk. Devlet istihdam yaratın diyor bunlar 5 kişinin yapacağı işi 3 kişiye yaptırıyor. 2 kişinin parasını müdürler ikramiye diye cukka yapıyor. Yazıklar olsun bu devlete , yazıklar olsun bunlara bu tavizi verene. Hakkım haram olsun, haram olsun, haram olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaptı ~ 7 yıl önce
Hah şimdi oldu bu iş. Bir tüyünüz eksikti, onu da diktiniz. Bunu da ihale ettiniz ya helal olsun size. Kimbilir o işletmeci kaça taşıyacak vatandaşı. Uçak bileti parasına taşınırız artık. Şaptınız şeker mi oldunuz şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi önce şunu yapsın... ~ 7 yıl önce
Bir ikram şirketi çalışanıyım, özel uçaklara dışardan ikram temin etmelerinin yasak olduğunu temsilci firmalara iletecekki ikram şirketleriyle temsilcileri karşı karşıya getirtmeyecek. İkram şirketleri de C çalışma ruhsatına sahipken bir sürü prosedür teferruata gerek tutmasın o zaman getirtmeyecekse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyceli ~ 7 yıl önce
Umarım Sabiha Gökçen'in önünü köy garajına çeviren Yalova-Bursa otobüslerini insanların rahatını bozmayacak şekilde düzenlerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000