05 Nisan 2010, Pazartesi 08:15:11

Yolculukta horlama eziyetine son

Uçak ve otobüs ile yapılan uzun mesafe yolculuklarda sık sık yaşanan “horlayan yolcu” sendromu sona eriyor. Koltuklara yerleştirilecek titreşim mekanizmasıyla otobüs şoförü veya hostes, bir düğmeye basarak horlayan yolcuyu titretip, uyandıracak.
  • Bu nasıl iş anlamadım doğrusu. Fizyolojik olarak bir rahatsızlıktır horlamak, ama bunu dinginleyici ve arttırıcı faktörler de göz önünde bulundurulmalı. Sen hem masaj yapan koltukta müşteriye masaj hizmeti sunacaksın, bir de yolculuğunda masajın akabinde horlamamsını bekleyeceksin (sorunlu olan yolculardan)... Garip...

Daha önce panzer paletlerinin değişimi, fren balataları, boy kesme-katlama ve sargı bezi şerit hazırlama makineleri, karaciğer kist hitatiği, irregation ve suction sistemi gibi patentli çalışmalar yapan Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Gemalmayan, şimdi de yolcuların daha rahat seyahat etmeleri için “Titreşimli Yolcu Otobüsü Koltuğu” tasarladı.

Gemalmayan, “Yolculukta horlama şikâyetleri yüzünden koltuğun ve koltuk başlığının, otobüs kaptanı veya hostesin uzaktan kumanda yardımıyla titreşime geçirilip, horlamanın durdurulması sağlanacak” dedi. Gemalmayan, bu uygulamanın hem gece hem gündüz yolculuğunda uygulanacağını belirterek, bu projenin dünyada tek olduğunu söyledi.

MASAJ DA YAPACAK

Gemalmayan ayrıca, “Titreşimli Yolcu Koltuğu” nun otobüsler başta olmak üzere ufak taşıtlar ve uçaklarda masaj amaçlı da kullanılabileceğini ve yolculukların daha rahat olacağını söyledi.

Gemalmayan, yolcu konforunda en önemli unsurun, koltuk tasarımı ve yolcunun koltuktaki rahatlığı olduğunu belirterek, proje çalışmalarında, özellikle yolcu otobüslerinde gece yolculuğunda yaşanan ve yolcuları rahatsız eden horlama şikâyetlerinin göz önünde bulundurularak böyle bir çalışmanın gerçekleştiğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Gemalmayan, projenin yürütülmesinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü nihayet sınıf öğrencilerinin de katkısı olduğunu söyledi.

 

Yolculukta horlama eziyetine son

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu nasıl iş anlamadım doğrusu. Fizyolojik olarak bir rahatsızlıktır horlamak, ama bunu dinginleyici ve arttırıcı faktörler de göz önünde bulundurulmalı. Sen hem masaj yapan koltukta müşteriye masaj hizmeti sunacaksın, bir de yolculuğunda masajın akabinde horlamamsını bekleyeceksin (sorunlu olan yolculardan)... Garip...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000