14 Mart 2012, Çarşamba 13:36:26

YOLCULARIN BİLGİLERİ UÇUŞTAN ÖNCE BİLDİRİLECEK...

Hollanda'da havayolu şirketleri yolcuların uçuş bilgilerini dijital olarak uçuştan önce havaalanına bildirmek durumunda olacak...
Hollanda'da gümrük kontrollerinin daha güvenli ve hızlı yapılması için ek tedbirler hayata geçirilecek.
 
Göç ve Mülteciler Bakanı Gerd Leers, parlamentonun alt kanadı temsilciler meclisi ve senatoya gönderdiği yazılı açıklamada, havayolu şirketlerine yolcuların uçuş bilgilerini dijital olarak uçuştan önce havaalanına bildirmeleri zorunluluğunun planlandığını bildirdi.
 
İlk etapta ülkenin en büyük havaalanı Schiphol için geçerli olacak bu zorunluluk, daha sonra diğer havaalanlarıyla limanları da kapsayacak. 
 
Buna göre havayolu şirketleri tüm geliş ve gidişlerden önce yolcuların isim, adres, uyruk, pasaport numaraları, yolculuk güzergahları ve bagajlarına ilişkin bilgileri havaalanı güvenliğine iletmek zorunda olacak.
 
Hollanda'ya dönük yolcu sayısında artış beklediğine işaret eden Göç Bakanı Leers, hızlandırılmış gümrük kontrolünün güvenlik ve ekonomi açısından iyi olacağını kaydetti.
 
Yolcuların bilgilerinin gizli tutulacağına değinen Leers, ayrıca yasal düzenlemeden önce Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan (CBP) tavsiye alınacağını da bildirdi. (Habertürk)
YOLCULARIN BİLGİLERİ UÇUŞTAN ÖNCE BİLDİRİLECEK...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000