05 Aralık 2011, Pazartesi 08:01:06

YOLCULARIN BELİNİ BÜKTÜ!

İngiltere’de hükümetin havalimanı çıkış vergilerini (APD) gelecek yıl yeniden artırma planı, 4 kişilik bir ailenin seyahat planlarını zorlamaya devam ediyor...
İngiltere’de hükümetin havalimanı çıkış vergilerini (APD) gelecek yıl yeniden artırma planı, 4 kişilik bir ailenin seyahat planlarını zorlamaya devam ediyor. Nisan 2012’den itibaren kişibaşına uçuş maliyetinin % 10 artması bekleniyor.
 
İngiltere'de artmaya devam edeceği belirtilen uçuş maliyetlerindeki bu artışa karşı duran seyahat acenteleri ve tur operatörleri, zaten yavaşlayan bir ekonomide, bu uygulamanın, ülkeye katkıdan çok zarar getireceğini vurguluyorlar.
 
ABTA tarafından yapılan açıklamada, vergi artışlarının İngiliz turizmi ve havacılığına zarar getirdiği, yeniden bir vergi yükseltiminin de bu açığı artıracağı vurgulandı.
 
2010 yılında, vergilerden dolayı talebin kısıldığını ve İngiliz tseyahat edenlerden 7,4 milyon kişi kaybedildiğini belirten ABTA, buna karşılık Avrupa’nın diğer havalimanlarındaki trafiğin ise 66,3 milyon arttığını ortaya koydu.
 
Öte yandan havalimanı vergilerinin ülke ekonomisine verdiği zararın bir diğer göstergesi olarak APD gelirlerindeki seviyeyi gösteren ABTA, gelecek yıllarda bu sahadan kazanılacak gelir tahminlerinde düşüş olduğunu ifade etti.
 
Artırılması planlanan havalimanı çıkış vergisinin yanında emisyon azatlım planlarının da şirketlere 2016 yılına kadar her yıl 2 milyar pounda mal olacağını da söyleyen ABTA yönetimi, vergilere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini tekrarladı.
 
APD’de durum
 
4 kişilik ailenin ödeyeceği vergi ne olacak:

YOLCULARIN BELİNİ BÜKTÜ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000