02 Şubat 2015, Pazartesi 11:30:16

YOLCULARA SIKI DENETİM

İsviçre Konfederasyonu Bilgi Dairesi (SRC), güvenlik gerekçesiyle havayoluyla seyahat edeceklerin bilgilerini kontrol edip sakıncalı bulduğu kişilerin uçuşlarına izin vermeyecek.
  • İşim gereği 30 yıldır Avrupa, Asya, Orta ve Güney Amerika ülkelerinden birine 1-2 ayda bir gitmekteyim. Herhangi birinden vize almak hiç bugünkü kadar zor olmamıştı. Örneğin daha önce hep 5'er yıllık vize aldığım İngiltere en son 3 aylık verdi. Keza 100 kere gittiğim ve hep 2'şer yıllık vize aldığım Schengen vizesini, geçen hafta Almanya'dan 15 günlük alabildim, o da zorla. Şu anda Hindistan'dayım ve hiç bu kadar zor vize almamıştım. Keza 4 ay önce gittiğim bizden vize istemeyen Guetamala bile her zaman hiç bir şey demeden damgayı bastığı halde, bu sefer girişte otel rezervasyonundan, ziyaret edeğim müşterilerin adresine kadar sordu. Ülkemizin itibarı iyi diyenlenlerle, her platformda, her yerde yüzleşmeye hazırım. Bilmem bizi bu duruma getirenler utanır mı ?
  • memlekette 2 milyon suriyeli dolasiyor,3,4 seneye kalmaz bunlar o veya bu sekilde hepsi turk vatandasi olacak, yurtdisinda zaten sevilmezdik simdi terorist muamelesi gormeye basliyoruz, bunlar daha iyi gunlerimiz.. artik isadamlari bile vize alamiyor,birakin schengen muafiyetini, olan haklarimiz bile elden gidiyor, son 10 senede turkiye cografya olarak avrupadan,ortadoguya kaymistir.. bu sekildeki vize ,fislenme vs gibi haberler malumun ilanidir..
  • Bidaha da olsa gitmem ( İsviçre ' ye) alın memleketinizi başınıza çalın. Derdiniz Bizimle

İsviçre Konfederasyonu Bilgi Dairesi (SRC), güvenlik gerekçesiyle havayoluyla seyahat edeceklerin bilgilerini kontrol edip sakıncalı bulduğu kişilerin uçuşlarına izin vermeyecek.

Yolcunun ad, soyad, doğum tarihi ve yeri ile hangi ülkenin vatandaşı oldukları ve nereye uçtuğu kontrol edilerek sakıncalı bulunan kişilerin uçuşlarına izin verilmeyeceği açıklandı.

Bilgi Dairesi Basın Sözcüsü Kalbermatten, terör olaylarının çoğalması ve Avrupa'yı tehdit eder hale gelmesi nedeniyle 1 Şubat itibarı ile bu uygulamaya geçildiğini belirtti.

Hava ve karada da uygulanacak olan bu kontrollerin olumlu yanıt vereceğini söyleyen Kalbermatten, bu konuda çeşitli ihbar ve tehditler aldıklarını ifade etti. (Hürriyet)

YOLCULARA SIKI DENETİM

Yorumlar

Yolcu ~ 9 yıl önce
İşim gereği 30 yıldır Avrupa, Asya, Orta ve Güney Amerika ülkelerinden birine 1-2 ayda bir gitmekteyim. Herhangi birinden vize almak hiç bugünkü kadar zor olmamıştı. Örneğin daha önce hep 5'er yıllık vize aldığım İngiltere en son 3 aylık verdi. Keza 100 kere gittiğim ve hep 2'şer yıllık vize aldığım Schengen vizesini, geçen hafta Almanya'dan 15 günlük alabildim, o da zorla. Şu anda Hindistan'dayım ve hiç bu kadar zor vize almamıştım. Keza 4 ay önce gittiğim bizden vize istemeyen Guetamala bile her zaman hiç bir şey demeden damgayı bastığı halde, bu sefer girişte otel rezervasyonundan, ziyaret edeğim müşterilerin adresine kadar sordu. Ülkemizin itibarı iyi diyenlenlerle, her platformda, her yerde yüzleşmeye hazırım. Bilmem bizi bu duruma getirenler utanır mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
memlekette 2 milyon suriyeli dolasiyor,3,4 seneye kalmaz bunlar o veya bu sekilde hepsi turk vatandasi olacak, yurtdisinda zaten sevilmezdik simdi terorist muamelesi gormeye basliyoruz, bunlar daha iyi gunlerimiz.. artik isadamlari bile vize alamiyor,birakin schengen muafiyetini, olan haklarimiz bile elden gidiyor, son 10 senede turkiye cografya olarak avrupadan,ortadoguya kaymistir.. bu sekildeki vize ,fislenme vs gibi haberler malumun ilanidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SWR ~ 9 yıl önce
Bidaha da olsa gitmem ( İsviçre ' ye) alın memleketinizi başınıza çalın. Derdiniz Bizimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000