03 Temmuz 2009, Cuma 09:41:15

Yolcular uçakta havasız kaldı

İtalya’da Meridiana Havayolları’na ait McDonnell Douglas MD-82 tipi uçağı, 160 yolcusu ile birlikte Olbia’dan Bologna’ya IG-633 nolu seferini gerçekleştirirken yolcuların nefes darlığı şikayetleri yüzünden pilot uçağı Olbia’ya geri döndürmek zorunda kaldı.
  • buyuk gecmis olsun fsb/tu
  • MD ler şu anda yaşlı olmasına rağman havacılık istatistiklerine göre uçuş-kaza oranı en az olan uçak tipidir.
  • MD'ler artık çok eski ve yıpranmış uçaklar istediğiniz kadar bakım yapın bu tür olaylar kaçınılmaz. Israrla vazgeçmeyenlere duyurulur.

Uçak, Olbia’dan havalandıktan yaklaşık 10 dakika sonra nefes darlığı şikayetinde bulunan yolcular, bu şikayetlerini kabin ekibine iletti. Kabin görevlileri uçağın havalandırma sistemleri kontrol ettiklerinde herhangi bir sorun olmadığını gördüler. Daha sonra kabin içi basınç değerleri de kontrol edildiğinde onda da herhangi bir sorun olmadığı görüldü.

Ancak yolcuların nefes darlığı şikâyetleri daha da artınca pilot zorunlu olarak uçağın kalktığı Olbia’ya geri dönüp zorunlu iniş yaptı.

Havayolu görevlileri, uçak yere inince tekrar havalandırma sistemini kontrol ettiklerini ve yine bir sorunla karşılaşmadıklarını belirttiler. Yetkililer, sorunun belki de sıcaklık kontrol mekanizmasında olabileceğini ve bunun da yolcuları yetersiz hava alıyormuş hissi verebileceğini söyledi.

Daha sonra uçağın havalandırma sisteminin bakımı yapıldı ve aynı uçak 4 saatlik gecikmeyle Bologna’ya indi.

©AirportHaber.com

Yolcular uçakta havasız kaldı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
buyuk gecmis olsun fsb/tu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MD ler şu anda yaşlı olmasına rağman havacılık istatistiklerine göre uçuş-kaza oranı en az olan uçak tipidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MD'ler artık çok eski ve yıpranmış uçaklar istediğiniz kadar bakım yapın bu tür olaylar kaçınılmaz. Israrla vazgeçmeyenlere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000