05 Mart 2013, Salı 09:12:56

YOLCULAR HAVALİMANLARINDA MAHSUR KALDI!

Latin Amerika ile Avrupa arasında sefer yapan Avrupa'daki en büyük havayolu şirketlerinden İspanyol Iberia Havayolları, tarihinin en büyük grevini yaşıyor...
  • biiz hala 'ileri demokrasi' safsatasıyla kendimizi kandırıyoruz.adamlar haklarını almak için korkusuzca eylem yapıyorlar.bizde ise adamlar basın açıklaması dinleyip,hakları için protesto ettikleri için kapı önüne kondular.şimdi bana kimse kalkıp yasadışı demesin,o tez de çürüdü.her hukuki kurum bunu ispatladı.biz herhalde avrupadan en az 30-40 sene geriyiz.yazık,hem de çok yazık..
  • thy nin yeni latin amerika rotasina destek refleksi ile yolumu ve maliyetimi uzatmasina ragmen siliden turkiyeye sili-arjantin,lan havayollari ile arjantin-ist thy ile ucmak uzere nisan ayina bilet almistim,simdi iberianin grevini gorunce ne iyi etmisim diyorum ..thy birde sili -santiago ucus rotasi acsa AF ,iberia,luft. ya latin amerikada rakip olur..
  • latin amerikaya en ekonomik ucan havayollarindan biri, turk yolcularin transit vize sorunundan dolayi air france,iberia tek tercihleri oluyordu,swissair ve luftha. transit ucuslar icin vize istiyor. ben sili ucuslarinda hep iberia yi tercih ediyorum,air france devamli sorun cikariyor ve musteri odakli bir yaklasimlari yok. iberia daha toleransli bir yaklasimi var,hem bilet degisikliklerde ,hem transitte ticket vermek gibi, 5,10 euro meselesi degil, dusunme meselesi,musteriyi mutlu ediyor,en son 3 ucusumda iberianin sorunlari belli oluyordu, uyku kiti son 1.5 senedir economy classa verilmiyordu. sili lan havayollari ile codesharing vardi, ayni fiyatlarla ist-mad iberia, sonra madridden ben lan havayollarina biniyordum,LAN sahiden first class havayollarindan biri,latin amerikanin emiratesi,krizin ispanyayi vurdugu gunlerde SENDIKA keske biraz maas kesintisi ile eleman cikarimini engellemeye calissalar ama akdeniz kulturu devamli eski kosullarda verileninin fazlasini istemek olmamali

Krizden kurtulmak için İngiliz Havayolları ile birleşerek Uluslararası Havayolu Grubu'nu kuran Iberia'nın çalışanları, geçen aydan bu yana ikinci defa 5 günlük greve gitti.

100'LERCE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

 

Grev yüzünden yüzlerce uçuş iptal edildi.

İkinci tur grev dalgasının ilk gününde, hem 3 bin 800 kişinin işten çıkartılması planı, hem de maaşlardaki kesintiler protesto edildi. Kabin ekiplerinin, yer çalışanlarının katıldığı grev yüzünden Cuma gününden bu yana bin 300'den fazla uçuş yapılamadı.

YOLCULAR HAVALİMANLARINDA KALDI

Yolcular hava alanlarında mağdur oldu. Bir yolcu, "Böbrek nakli ameliyatı oldum. Burada ilaçlarım yok. ülkeme dönüp ilaçlarımı almalıyım. Ama uçuşumu iptal etmişler, muhatap kimseyi bulamıyorum. O kadar ülke gezdim, bu başıma gelen en kötü şey" diye konuştu.

Grevciler Madrid'de hava alanına giden 8 kilometrelik yolda yürüyüş düzenledi. Havayolu şirketi, grevin yolcuları etkilemediğini, 40 bin yolcunun 38 bininin, diğer havayolu şirketlerine yönlendirilerek, gidecekleri yere ulaştırılacağını, diğer 2 bin kişinin isterlerse bilet paralarının iade edileceğini duyurdu.

Geçen ay yapılan ilk 5 günlük grevde, polisle göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Hükümetin arabuluculuk çabalarının sonuç vermemesi halinde, havayolu çalışanları 18 Mart'ta üçüncü tur grevlere gitmeyi planlıyor.

GÜNLÜK MALİYETİ 1 MİLYON AVRO!

 

Grevin İspanyol havayolu şirketine maliyetinin günde bir milyon avro olduğu tahmin ediliyor.

Uluslararası rekabete dayanamayan İspanyol havayolu şirketi, geçen yıl 923 milyon avro kaybetmiş, İngiliz Havayolları ile birleşmiş, ardından personelinin beşte birini işten çıkarma planlarını açıklamıştı.

İngiliz Havayolları Sendikası da İngiliz pilotlara, greve giden pilotların yerine uçuş yapmamaları uyarısında bulundu.

İSPANYA'DA İŞSİZLİK REKORU

Bu arada İspanya'da açıklanan yeni işsizlik rakamları, yeni bir rekor kırdı. Ülkede kayıtlı işsizlerin sayısı ilk defa 5 milyonun üzerine çıktı.

İşsizlik oranı da yüzde 26'yı geçti. Bu rakam, Franco rejiminin devrilmesinden bu yana, en yüksek işsizlik oranı oldu. İspanyol ekonomisi, emlak piyasasında oluşan balonun patlaması yüzünden, 3 yıldır krizle boğuşuyor.

YOLCULAR HAVALİMANLARINDA MAHSUR KALDI!

Yorumlar

çağdaş ülke ~ 11 yıl önce
biiz hala 'ileri demokrasi' safsatasıyla kendimizi kandırıyoruz.adamlar haklarını almak için korkusuzca eylem yapıyorlar.bizde ise adamlar basın açıklaması dinleyip,hakları için protesto ettikleri için kapı önüne kondular.şimdi bana kimse kalkıp yasadışı demesin,o tez de çürüdü.her hukuki kurum bunu ispatladı.biz herhalde avrupadan en az 30-40 sene geriyiz.yazık,hem de çok yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
thy nin yeni latin amerika rotasina destek refleksi ile yolumu ve maliyetimi uzatmasina ragmen siliden turkiyeye sili-arjantin,lan havayollari ile arjantin-ist thy ile ucmak uzere nisan ayina bilet almistim,simdi iberianin grevini gorunce ne iyi etmisim diyorum ..thy birde sili -santiago ucus rotasi acsa AF ,iberia,luft. ya latin amerikada rakip olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
latin amerikaya en ekonomik ucan havayollarindan biri, turk yolcularin transit vize sorunundan dolayi air france,iberia tek tercihleri oluyordu,swissair ve luftha. transit ucuslar icin vize istiyor. ben sili ucuslarinda hep iberia yi tercih ediyorum,air france devamli sorun cikariyor ve musteri odakli bir yaklasimlari yok. iberia daha toleransli bir yaklasimi var,hem bilet degisikliklerde ,hem transitte ticket vermek gibi, 5,10 euro meselesi degil, dusunme meselesi,musteriyi mutlu ediyor,en son 3 ucusumda iberianin sorunlari belli oluyordu, uyku kiti son 1.5 senedir economy classa verilmiyordu. sili lan havayollari ile codesharing vardi, ayni fiyatlarla ist-mad iberia, sonra madridden ben lan havayollarina biniyordum,LAN sahiden first class havayollarindan biri,latin amerikanin emiratesi,krizin ispanyayi vurdugu gunlerde SENDIKA keske biraz maas kesintisi ile eleman cikarimini engellemeye calissalar ama akdeniz kulturu devamli eski kosullarda verileninin fazlasini istemek olmamali

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000