25 Aralık 2010, Cumartesi 09:15:33

YOLCULAR HAVALİMANLARINDA MAHSUR KALDI!

Dondurucu soğuklar ve kar yağışı, Avrupa’yı Noel tatilinde esir aldı. Yoğun kar yağışı yüzünden çok sayıda tarifeli sefer iptal edilirken, Avrupa hava trafiği durma noktasına geldi.
  • Resimdeki havaalanı Paris CDG terminal 1 olup CDG,nin en eski terminalidir.
  • fotoğrafta görülen havaalanı hangisidir bizimle paylaşabilirse birin birisi yada haberi hazırlayan kişi cevap verebilirse çok sevinirim... teşekkürler,kolay gelsin...

Noel tatiline çıkmak isteyen binlerce yolcu havaalanlarında mahsur kaldı. Paris’in Charles De Gaulle Havaalanı’nda uçuşların yarısı, uçaklar için kullanılan buz çözücü sıvının tükenmesi nedeniyle iptal edildi.

Yaklaşık 2 bin yolcunun bir bölümü kendilerine ayrılan yerlerde sabahladı. Kaostan en çok etkilenen ise hiçbirşeyden habersiz bebekler oldu. Aileler, yetkililerden biran önce çözüm bulmalarını istedi: “Çok yorgunum, özellikle bebekler için gerçekten çok endişeliyim. Sorun Noel gecesini havaalanında geçirmek değil. Ama bu çocuklar için burada geçirilecek bir gece daha demek ve bu onlar için gerçekten çok zor.”

Seyahat planları alt üst olan yolcuların tek dileği biran önce evlerine dönebilmek: “Geceyi burada geçirmek zorunda kaldık. Bize battaniye getirdiler. Ama hiçbiri bizim dilimizi bilmiyor ve biz de Fransızca konuşamıyoruz. Tek dileğimiz evlerimize geri dönebilmek.”

Kar yağışı ve buzlanma Hollanda’da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Eindhoven ve Maastricht havaalanları yoğun kar yağışı ve rüzgardan dolayı uçuşlara tamamen kapatıldı.

Belçika’da da aralıksız yağan kar yağışı ülkenin kara ve hava ulaşımını kilitledi.Yolcular ise öfkeli: “Neredeyse 7 saattir bu kuyrukta bekliyoruz. Bilgi alabilmek için buradayız, yani bizim için birşey yapamayacaklarını öğrenmek için. O yüzden burada bekliyoruz.”

Yetkililer, yolculara seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili bilgi almaları çağrısında bulunuyor. Almanya’da da yoğun kar yağışı karayollarında buzlanmaya neden olurken, otobanlarda zincirleme kazalar meydana geliyor. Ülkenin batısında, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinin bazı kesimlerinde trafik tamamen felç oldu.

 

YOLCULAR HAVALİMANLARINDA MAHSUR KALDI!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Resimdeki havaalanı Paris CDG terminal 1 olup CDG,nin en eski terminalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
fotoğrafta görülen havaalanı hangisidir bizimle paylaşabilirse birin birisi yada haberi hazırlayan kişi cevap verebilirse çok sevinirim... teşekkürler,kolay gelsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000