23 Aralık 2014, Salı 12:05:59

YOLCULAR GÖZÜNDEN OKUNACAK!

Emniyet Genel Müdürlüğü, havalimanı ve gümrük kapılarında güvenliğin artırılması için yeni önlem paketleri hazırlayacak.
  • Bunu bilen az kisi vardir. Disard bir aktif gorev yapamayacak olan yeni Polisleri havalimani veya gumruk kapilarina gorevlendiriyorlar. Ha birde kendilerine torpil yapip havalimaninda gorev verdirende var ama onlarinda elinde telefon dusmez denetleme olacagi gunde ya rahatsizdir veya hastaneden raporludur, cocugu rahatsiz olmustur, esi gece 2-3 ' te acile goturmustur sabaha kadar vs... Bitmez tukenmez mazeretler nede olsa devlet memuru atamazsin satamazsin misali .
  • yazida "Davranış analizi eğitim alacak polisler, bu sayede güvenliği tehlikeye düşürecek şüpheliye suç işlemeden ulaşacak" deniyor.. nedense bu beni gulumsetti.. bence 4 senelik universoite mezunu polisler sadece havalimaninda calismali..
  • Gecen saw dan yurt dısına cıkıyorum polis yabancı uyruklu vatandasa oturma iznin var mı diye türkce soruyor!!! Polis acaba türkcenin evrensel bir dil oldugunu ve herkesin kendi gibi türkce bildigini düsünerek mi sordu bunu anlam veremedim!!! Pasaport polisi ingilizce bilmiyor!! Bu sizce utanc verici bir durum değil mi?
  • Gecen saw dan yurda giris yapacagım iki saat nöbetci polisi bekledik.. Lafta soylenmiyo, bunların kontorlcusu falan yok mu?
  • Bizim polisler bu egitimle turistlerin hem gelen hem gidenlerin suyunu cikarirlar kibarcasini yazdim gerisini siz anlayin. Bu egitimi torpille olan polis o analiz kelimesinden ne anlar. polis olmak isteyen gerekli kisinin, kisilerin talatlariyla oldugunu biliyoruz son 9 senedir. Eskide. Onlarca test sinav vardi polislik sinavinda simdi ise ALO OSMAN bizden biri geliyor sana demesi yeterli . Bu torpil kokusundan artik AB Yurtdisini sectim ( almanya - hollanda amerika fransa gibi yerlerden bahsetmiyorum.) isvec-isvicre- norvec gibi yerler. Istersen burada ailenizden biri cumhurbaskani olsun burda esitsiniz. Babaniz bile size torpil yapmiyor. Ve adalet sistemi ister iş ister sosyal şartlar eşit. Polisi buralarda çok nadir görürsünüz. Polis sizden kimlik yada pasaport isteyip sizi kontrol etmek isterse once yaklasik olarak 10 dk sizden neden istedigini ve ne niyetle kontrol ettigini dinlerseniz ve bunun icin sizden ozur diler ve sonra kontrol eder kimliginizi. Suclu gibi bakmaz anlayacaginiz. Sadece buralarda gorduklerimi yazmak istedim. Babam polis emeklisi bu arada. Babam bile ahh ahh diyor. Allah yardimcisi olsun herkesin.
  • bizim pasaport kontrolleri hele hele istanbulda çok başarız. öncelik ile pasaport sırası tamamen düzensiz , herkes araya nasıl kaynak olurum derdinde. hiç bir görevli düzeni sağlamak için yok.tamamen düzensiz bir ortam. polis zaten pasaporta şöyle bir bakıp damgayı vuruyor. ne yapıyorsun ne ediyorsun , ne kadar kalıcaksın neden geldin yok. zaten onu sorucak ingilizceleride var mıdır bilemiyorum. bir keresinde amerikalı bir üst düzey ziyaretçimiz gelmişti. geldiğinde seyahat vs... nasıl diye sordum. bana pasaportta polis pasaportuma düzgün bakmadan damgayı vurdu dedi, nasıl oluyor diye bana sordu. bu bahsettiğim kişi hayatı uçaklarda geçiyor. böyle bir şeyi ilk defa bizde görmüş :-)))

Emniyet Genel Müdürlüğü, havalimanı ve gümrük kapılarında güvenliğin artırılmasına yönelik yeni önlemler almayı planlıyor. Davranış analizi eğitim alacak polisler, bu sayede güvenliği tehlikeye düşürecek şüpheliye suç işlemeden ulaşacak.

ABD'de ve İngiltere'de havalimanı ve gümrük kapılarında görevli polislere verilen eğitimin benzeri Türkiye'deki polislere de uygulanması hedefleniyor. Bu kapsamanda Türkiye'deki davranış uzmanlarının yanı sıra ABD ve İngiltere'den de uzmanları ülkeye davet ederek suçlu davranışları ve davranış analizi konularında havalimanı ve gümrüklerde görevli polise eğitim vermesi planlanıyor.

SUÇLU DAVRANIŞLARI LİSTESİ

Polisler, eğitimin ardından başta İstanbul, Ankara ve İzmir'deki havalimanları ile sınır kapılarında görevlendirilecek. Güvenlik güçleri, ABD polisinin de kullandığı yöntemlerle suçlu davranışlarını analiz edecek.

Havalimanı ve gümrüklerde görevli polise eğitimlerinin ardından şüpheli davranışlarının yer aldığı bir kontrol listesi verilecek. Güvenlik güçleri, şüpheli listedeki davranışlarından bazılarını yapan kişileri takibe alacak. Polis, gerekirse bu kişileri durdurarak, ayrıca kontrole tabi tutacak. Güvenlik güçleri, suçlu davranışı analizlerinden yola çıkarak, güvenliği tehlikeye düşürecek şüpheliye suç işlemeden ulaşacak.

HEDEF SUÇU OLUŞMADAN ÖNLEMEK

Uzmanlara göre, suça karışmış ya da suç planlayan kişiler, benzer olaylara karşı diğer insanlara göre farklı tepkiler veriyor. Suçlu davranışlarıyla ilgili profesyoneller, adli bilimciler, sosyal bilimciler ve davranış bilimcilerden oluşan geniş tabanlı bir araştırmacı grubundan oluşuyor. Suçlu davranışı profili ile suçun önlenmesi veya şüpheliye daha kolay ulaşılabilmesi için verilerin elde edilmesi amaçlanıyor. Suçlu davranışı uzmanları, giyim tarzından kullanılan otomobile kadar farklı verilerden yola çıkarak suç planlayan kişilere ya da suçluya ulaşmayı hedefliyor.

YOLCULAR GÖZÜNDEN OKUNACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bunu bilen az kisi vardir. Disard bir aktif gorev yapamayacak olan yeni Polisleri havalimani veya gumruk kapilarina gorevlendiriyorlar. Ha birde kendilerine torpil yapip havalimaninda gorev verdirende var ama onlarinda elinde telefon dusmez denetleme olacagi gunde ya rahatsizdir veya hastaneden raporludur, cocugu rahatsiz olmustur, esi gece 2-3 ' te acile goturmustur sabaha kadar vs... Bitmez tukenmez mazeretler nede olsa devlet memuru atamazsin satamazsin misali .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
yazida "Davranış analizi eğitim alacak polisler, bu sayede güvenliği tehlikeye düşürecek şüpheliye suç işlemeden ulaşacak" deniyor.. nedense bu beni gulumsetti.. bence 4 senelik universoite mezunu polisler sadece havalimaninda calismali..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polis ~ 9 yıl önce
Gecen saw dan yurt dısına cıkıyorum polis yabancı uyruklu vatandasa oturma iznin var mı diye türkce soruyor!!! Polis acaba türkcenin evrensel bir dil oldugunu ve herkesin kendi gibi türkce bildigini düsünerek mi sordu bunu anlam veremedim!!! Pasaport polisi ingilizce bilmiyor!! Bu sizce utanc verici bir durum değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Polis ~ 9 yıl önce
Gecen saw dan yurda giris yapacagım iki saat nöbetci polisi bekledik.. Lafta soylenmiyo, bunların kontorlcusu falan yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim polisler bu egitimle turistlerin hem gelen hem gidenlerin suyunu cikarirlar kibarcasini yazdim gerisini siz anlayin. Bu egitimi torpille olan polis o analiz kelimesinden ne anlar. polis olmak isteyen gerekli kisinin, kisilerin talatlariyla oldugunu biliyoruz son 9 senedir. Eskide. Onlarca test sinav vardi polislik sinavinda simdi ise ALO OSMAN bizden biri geliyor sana demesi yeterli . Bu torpil kokusundan artik AB Yurtdisini sectim ( almanya - hollanda amerika fransa gibi yerlerden bahsetmiyorum.) isvec-isvicre- norvec gibi yerler. Istersen burada ailenizden biri cumhurbaskani olsun burda esitsiniz. Babaniz bile size torpil yapmiyor. Ve adalet sistemi ister iş ister sosyal şartlar eşit. Polisi buralarda çok nadir görürsünüz. Polis sizden kimlik yada pasaport isteyip sizi kontrol etmek isterse once yaklasik olarak 10 dk sizden neden istedigini ve ne niyetle kontrol ettigini dinlerseniz ve bunun icin sizden ozur diler ve sonra kontrol eder kimliginizi. Suclu gibi bakmaz anlayacaginiz. Sadece buralarda gorduklerimi yazmak istedim. Babam polis emeklisi bu arada. Babam bile ahh ahh diyor. Allah yardimcisi olsun herkesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dfg ~ 9 yıl önce
bizim pasaport kontrolleri hele hele istanbulda çok başarız. öncelik ile pasaport sırası tamamen düzensiz , herkes araya nasıl kaynak olurum derdinde. hiç bir görevli düzeni sağlamak için yok.tamamen düzensiz bir ortam. polis zaten pasaporta şöyle bir bakıp damgayı vuruyor. ne yapıyorsun ne ediyorsun , ne kadar kalıcaksın neden geldin yok. zaten onu sorucak ingilizceleride var mıdır bilemiyorum. bir keresinde amerikalı bir üst düzey ziyaretçimiz gelmişti. geldiğinde seyahat vs... nasıl diye sordum. bana pasaportta polis pasaportuma düzgün bakmadan damgayı vurdu dedi, nasıl oluyor diye bana sordu. bu bahsettiğim kişi hayatı uçaklarda geçiyor. böyle bir şeyi ilk defa bizde görmüş :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pasaport ~ 9 yıl önce
pasaportu s'steme taratiyor icindeki cip ve ile on sayfa uyusunca pasaport orjinal demektir adam daha ne yapsin buyuteclemi incelesin. En dogrusu soru sormak yerine inis karti doldurtmak olur yolculara ne de olsa sizinde belirtiginiz gibi polis gucunun yeterli yabanci dil bilgisi yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000