03 Ekim 2008, Cuma 07:40:03

Yolcular artık daha tedirgin

Dünya turizm piyasasında yaşanan iflaslar tüketicileri yeni arayışlara yönlendiriyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma XL Leisure iflasının ardından sigorta ve teminatlar konusunda kafası karışan tüketicilerin acentelere yöneldiğini ortaya koydu.

İngiltere'de yapılan bir araştırma XL Leisure'un iflasının ardından tüketicilerin internet yerine acentelerden satın alımlara yöneldiğini ortaya koydu.

TNS adlı araştırma kurumu tarafından Travel Weekly adlı dergi için yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz yıl tatil yapan İngilizlerin yarısı tatillerinin güvence altında olduğunu ifade etti. Araştırmaya katılanların yüzde 10'u İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) ve Havayolu Seyahat Operatörleri Birliği (ATOL) güvencesi olmadan tatile çıktıklarını ifade ederken yüzde 32'si ise konu ile ilgili bir bilgilerinin bulunmadığını belirtti.

The Co-operative Travel şirketi yöneticisi Mike Greenacre, araştırmadan çıkan sonuçların değişime işaret ettiğini ifade etti. Greenacre, "XL'in iflası sonrasında müşterilerimizin büyük bir kısmı bize gelerek 'Bir daha asla internetten veya doğrudan tatil satın almayacağım' diyor." şeklinde konuştu.

Serbest Seyahat Acenteleri Birliği sözcüsü Jane Atkins ise "Bu, acentelerin değerini anlatmamız için önemli bir fırsat. Tüm acentelerin, tüketicilerine olabildiğince sağlam teminatlar alabilmesi için ABTA ve Sivil Havacılık Dairesi CAA ile ciddi bir işbirliği içinde çalışması gerekiyor" dedi.

Araştırma genel ekonomik durumun kötüleşmesi nedeniyle tatil ve uçuşlar ile ilgili endişelerin de arttığını ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 60'ı uçuşlarının garanti altına alınması karşılığında uçuş başına 1 Sterlin'lik ek bir ödemeyi seve seve yapacağını belirtti.

Yolcular artık daha tedirgin

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000