01 Aralık 2009, Salı 07:29:59

Yolcu vizeden bıktı, yeni tercihlere uçuyor...

AB üyesi ülkelere ilişkin vize sorunlarını belirlemek için kurulan şikâyet hattına bir haftada 200 mesaj geldi. Belge çilesinden bıkan tatilcilerin yeni tercihi Tunus ve Suriye gibi vizesiz ülkeler...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Gorunen o ki bu hukumet herkes ile vizeleri kaldiracak. Simdiden 4 tane. haydi hayirlisi.
  • Bizim AB'de isimiz yok. Bizde onlara vize uygulamaliyiz. Guzelim ulkemize gelipte ve kolayca 2 kurus karsiliginda sadece bir pul almakla kalmasin.
  • Bikmayalim girecez A.B Basbakan öyle diyor

Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyanların özellikle AB üyesi ülkelere ilişkin vize sorunlarını belirlemek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ve European Citizen Action Service (ECAS) işbirliğinde kurulan Vize Şikâyet Hattı'na yağmur gibi mesaj yağıyor. Geçen hafta salı günü pilot çalışma olarak hizmet vermeye başlayan Vize Şikâyet Hattı'na İstanbul ve Ankara'dan gelen mesajlar bir haftada 200'ü aştı.

İŞLEM ÇOK VİZE SÜRESİ KISA

Vize Şikâyet Hattı'na gelen şikâyetlerin yüzde 60'ı Alman Konsolosluğu ile ilgili olurken, onu Fransa, İngiltere, Belçika ve Avusturya konsoloslukları izledi. En çok şikâyet edilen konuların başında uzun evrak listesine rağmen sadece 3 gün kadar kısa süreli vize verilmesine geldi. Vize alırken istenen teminatlar arasında kredi kartı ekstresi ya da imza sirküleri gibi ticari sır ve özel olan bilgilerin yer alması da şikâyet konuları arasında başı çekti. AB elçilikleri Türklere vize çilesi çektirirken, Suriye'nin ardından Libya'da Türkiye ile aralarındaki vize uygulamasını karşılıklı olarak kaldırdı. Böylece Türk vatandaşlarının taşıdıkları pasaportun türü ne olursa olsun vize almadan gidebildikleri ülke sayısı 54'e çıktı. Ek maliyet ve zaman kaybı da hesaba katılınca özellikle kısa turistik tatiller için vizesiz seyahat yapmayı tercih eden tatilcilerin yeni gözdesi de Fas, Bosna Hersek, Hırvatistan, Tunus ve Suriye gibi ülkeler oldu. Türkiye'ye olan yakınlıkları ile hafta sonu için tatil alternatifi olarak tercih edilen bu ülkeler dışında Japonya, Hong Kong, Bahamalar, Güney Kore, Brezilya da tercihler arasında yer alıyor.

BOSNA HERSEK:

Dört mevsimin yaşandığı küçük ama her türlü turizmin cazibe merkezlerinden biri olan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya İstanbul'dan 2 saat süren uçak yolculuğu ile ulaşılıyor. Saraybosna'nın merkezinde yer alan tarihi pazarı ve Mostar'da bulunan Eski Köprü en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor.

LİBYA:

Dünya turizm sektörünün yeni yeni keşfetmeye başladığı Libya, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan beş tarihi yer ve eşsiz çöl safarisi ile adından söz ettiriyor. İstanbul'dan başkent Trablus'a uçakla 3 saatte ulaşmak mümkün. En parlak antik ören yeri Leptis Manga bir zamanlar Afrika'nın en büyük Roma kentiydi.

HIRVATİSTAN:

Dalmaçya bölgesinin merkezi ve Akdeniz sahilindeki en büyük Hırvat kenti olan Split ve bir yarımada görüntüsündeki Dubrovnik; sahip oldukları plajlar, tatil yerleri ve tarihi eserleriyle ülke turizminin en önemli parçalarından. Özellikle ülkenin sahil şeridi boyunca ve Adriyatik Denizi açıklarında bulunan adalar, her türlü deniz turizmine elverişli noktalar olduğu için buralarda yat turizmi oldukça gelişmiş. Türkiye'den ister deniz yolu ile istenirse de uçakla Zagreb'e 2 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşılıyor.

Yolcu vizeden bıktı, yeni tercihlere uçuyor...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gorunen o ki bu hukumet herkes ile vizeleri kaldiracak. Simdiden 4 tane. haydi hayirlisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizim AB'de isimiz yok. Bizde onlara vize uygulamaliyiz. Guzelim ulkemize gelipte ve kolayca 2 kurus karsiliginda sadece bir pul almakla kalmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bikmayalim girecez A.B Basbakan öyle diyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000