08 Mart 2014, Cumartesi 14:07:55

YOLCU UÇAĞININ LASTİKLERİ YANDI!

İndigo Havayolları’na ait Airbus 320 tipi uçağın inişi sırasında lastikleri alev aldı, yolcular hızla tahliye edildi.
  • After touch down the first officer pushed and held down the ECAM emergency cancel pushbutton, which was his typical procedure to preempt the autopilot disconnect audio. This action also cancelled, in part, visual indications associated with the activation of the park brake. The operator's procedures state to use the ECAM emergency cancel push button only in case of spurious master cautions. Examination of the aircraft showed no malfunction. The NTSB analysed: "If the first officer had not cancelled out most of the visual alert indications associated with the in-flight parking brake activation, it is likely that a visual warning would have alerted the flight crew to the in-flight parking brake activation."
  • Lastikleri bizim teknik degistirmis, TPiS sensorleri ve digerlerini takmayi becerememis, unutmustur
  • Katmandu pisti, yaklaşması en zor olan pistlerden biridir. Hele pass geçmek korkulu rüyadır. Karşında yüksek dağlar vardır ve +4500 fpm ile bile aşılması imkansızdır. Sert dönüşle kurtuluş vardır ama hız yüksek ise dönüş açısı geniş olacağından bu sefer de yandaki tepelere vurmak riski vardır. Bu nedenle pass geçerken gazı açmak yerine minimuma yakın hıza inmek için gerekirse flap vererek, teker açmak gerekir ki dönüş kısa olsun. Bu nedenle Manialar nedeniyle ILS bulunmayan bu piste, pilotlar yüksek kalsalar bile inişi yapmak isterler, ve sert teker koymalar veya geç teker koymalar olabilir. Sert iniş ve sıkı fren ise lastiklerin yanmasına neden olabilir. NOT: Ben sadece meraklı bir yolcuyum, yukarıdaki yazı kesinlikle yanlış olabilir. Sorumluluk kabul etmem. Doğrusu yazıp beni bilgilendirecek pilota ise minnetar olurum. Herkese saygılar.
  • Drift yapmıştır kaptan m3 müş..

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den Nepal’in başkenti Katmandu’ya giden İndigo Havayolları’na ait uçak büyük tehlike atlattı.

Airbus 320 tipi 175 yolcusu bulunan uçağın iniş sırasında lastikleri alev aldı. 6E-031 sefer sayılı uçağın yolcuları, kısa süre içinde acil çıkış kapılarından tahliye edildi.

Bütün yolcuların ve 6 kişilik uçuş ekibinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

YOLCU UÇAĞININ LASTİKLERİ YANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

woooooww ~ 10 yıl önce
After touch down the first officer pushed and held down the ECAM emergency cancel pushbutton, which was his typical procedure to preempt the autopilot disconnect audio. This action also cancelled, in part, visual indications associated with the activation of the park brake. The operator's procedures state to use the ECAM emergency cancel push button only in case of spurious master cautions. Examination of the aircraft showed no malfunction. The NTSB analysed: "If the first officer had not cancelled out most of the visual alert indications associated with the in-flight parking brake activation, it is likely that a visual warning would have alerted the flight crew to the in-flight parking brake activation."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 10 yıl önce
Lastikleri bizim teknik degistirmis, TPiS sensorleri ve digerlerini takmayi becerememis, unutmustur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Katmandu pisti, yaklaşması en zor olan pistlerden biridir. Hele pass geçmek korkulu rüyadır. Karşında yüksek dağlar vardır ve +4500 fpm ile bile aşılması imkansızdır. Sert dönüşle kurtuluş vardır ama hız yüksek ise dönüş açısı geniş olacağından bu sefer de yandaki tepelere vurmak riski vardır. Bu nedenle pass geçerken gazı açmak yerine minimuma yakın hıza inmek için gerekirse flap vererek, teker açmak gerekir ki dönüş kısa olsun. Bu nedenle Manialar nedeniyle ILS bulunmayan bu piste, pilotlar yüksek kalsalar bile inişi yapmak isterler, ve sert teker koymalar veya geç teker koymalar olabilir. Sert iniş ve sıkı fren ise lastiklerin yanmasına neden olabilir. NOT: Ben sadece meraklı bir yolcuyum, yukarıdaki yazı kesinlikle yanlış olabilir. Sorumluluk kabul etmem. Doğrusu yazıp beni bilgilendirecek pilota ise minnetar olurum. Herkese saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Drift ~ 10 yıl önce
Drift yapmıştır kaptan m3 müş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crew ~ 10 yıl önce
sen dalga geç senin bindiğin uçağın başına böyle bir olay geldiği zaman görürüm ben seni ;)
Drift ~ 10 yıl önce
Timam küsme hemen:( kaptan mesleğini çok seviyormuş ondan alev almış tekerler aşk ateşi yani..
vatandas ~ 10 yıl önce
terbiyesizlik ve ukalalik
Drift ~ 10 yıl önce
Bencede kesinlikle katılıyorum çok kızdım kendime..
driftcilere ~ 10 yıl önce
Drifte sizin gibi kızmıyorum, aksine espri yeteneği olduğunu düşünüyorum, en azından mizah anlayışı olduğunu hissediyorum, kimseyle dalga geçme niyeti olduğunu sanmıyorum, sadece "the lighter side of events" dedikleri bişey vardır, herşeyin bir de gülümseten yanı.. bence öyle bakmaya çalışmış, rencide edici bir tarafı pek yok bence..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000