27 Aralık 2015, Pazar 08:15:19

Yolcu uçağında yangın paniği

ABD'nin New York'taki LaGuardia Havalimanı'ndan kalkış yapmaya hazırlanan Spirit Havayolları'na ait yolcu uçağında yangın paniği yaşandı.
  • chicken translate:))
  • Orta gövdeli uçaklarda ilk kanat, orta kanat, son kanat diye bir şey yok. Sadece hücüm kenarı (leading edge) ve firar kenarı (trailing edge) kavramları var. Orta kanat ve son kanat terimlerini daha yeni duyuyorum. Bilgi için teşekkürler. (Bu arada kargo kelimesi fransızcadan, ambar kelimesi de farsça'dan gelir. Yani ikisi de türkçe değildir. Boşuna birbirinizi yemeyin.)
  • arkadaşım sen tavuğun ya derisini yada en gerisini seviyorsun belli ki. başı büyük geliyor... hayatımda ilk defa böyle birşey duyuyorum. sen kargo bölümüne ambar diyen gruptansın galiba.
  • korkmayın raad olun amerika orası bi şey olmazzz.
  • Uçakta son kanat neresi ? Bunun bir de ilk ve ara kanatları mı var ?

ABD'nin New York'taki LaGuardia Havalimanı'ndan kalkış yapmaya hazırlanan Spirit Havayolları'na ait yolcu uçağında yangın paniği yaşandı.

Kalkış için son hazırlıklarını yapan 228 yolcu ve 7 mürettebatın bulunduğu uçakta yoğun bir duman yayılmayan başladı. Özellikle son kanadın bulunduğu bölgede yayılan duman bazı yolcular tarafından da kaydedilirken, uçak içinde büyük panik yaşandığı bildirildi.

Bunun üzerine tüm yolcu ve mürettebat uçaktan tahliye edilirken, dumanın kaynağı için teknik ekipler uçağı incelemeye başladı.

Yapılan açıklamada duman ve kıvılcımın kaynağının güç ünitesindeki arızadan kaynaklandığı belirtildi.

Seferden çekilen uçak bakıma alındı.

Yolcu uçağında yangın paniği

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

. ~ 8 yıl önce
chicken translate:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ERJ190 ~ 8 yıl önce
Orta gövdeli uçaklarda ilk kanat, orta kanat, son kanat diye bir şey yok. Sadece hücüm kenarı (leading edge) ve firar kenarı (trailing edge) kavramları var. Orta kanat ve son kanat terimlerini daha yeni duyuyorum. Bilgi için teşekkürler. (Bu arada kargo kelimesi fransızcadan, ambar kelimesi de farsça'dan gelir. Yani ikisi de türkçe değildir. Boşuna birbirinizi yemeyin.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tavukçu ~ 8 yıl önce
arkadaşım sen tavuğun ya derisini yada en gerisini seviyorsun belli ki. başı büyük geliyor... hayatımda ilk defa böyle birşey duyuyorum. sen kargo bölümüne ambar diyen gruptansın galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ambar ~ 8 yıl önce
o ambarcıların omuzlarına basıp yükseliyorsunuz haberiniz yok!! insan ezmeye ne meraklısınız!!
.. ~ 8 yıl önce
korkmayın raad olun amerika orası bi şey olmazzz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 8 yıl önce
Uçakta son kanat neresi ? Bunun bir de ilk ve ara kanatları mı var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dolmuşçu ~ 8 yıl önce
tavukta da iki kanat var, uçağın tavuktan farkı yok mu? elbette var. son kanat da bu tabirlerden biri. ilk kanat uçağın baş kısmında, ara kanat ve kanatçıklar ortada, difüzörden sonraki kanatlar da son kanat olarak geçiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000