01 Kasım 2008, Cumartesi 12:34:08

Yolcu uçağında yangın paniği

Doğu Sibirya'dan havalanmak üzere olan uçakta bir yolcunun 'yangın var' diyerek bağırması sonucu panik yaşandı.
  • ANTİ-ICEİNG olsa ne yazar ANTI-ICING olsa ne yazar .Niye bunlara bu kadar takıyorsunuz.Türkçesini söyleyin gitsin.Kısaca BUZLANMAYA KARŞI LİKİT SIVI deyin.Yani uçaktaki hareketli yüzeylerin(flap,slat,stablızer,rudder)gibi buzlanmaya karşı, diğer yüzeylere ise KAR ın kalkış ağırlığına yapacağı etkiyi ortadan kaldırmak için yapılan bir işlemdir deyin gitsin.
  • Technicman yanlış yine yanlış :) ANTI-ICING. ICE 'in sonuna ING eklerken "E" yi uçurman lazım. Tabi panelden aklında kaldıysa "ANTI-ICE" yazar. Sen yinede aracın arkasındaki yazıyı hatırla "CAUTION ANTI-ICING LIQUID SPRAY" yazar...
  • Anti-Iceing

Doğu Sibirya'dan havalanmak üzere olan uçakta bir yolcunun 'yangın var' diyerek bağırması sonucu panik yaşandı. Uçak kalkış pistinden geri dönerken, yolcular güvenli bir şekilde uçaktan tahliye edildi. Bir yolcunun anti-icing uygulamasını yangın dumanı sanması üzerine panik yaşanan uçakta 200 yolcunun bulunduğu kaydediliyor.

Yangın alarmının çalması üzerine korkulu anlar yaşayan yolcuların uçağın çıkış kapılarına doğru panik halinde koştukları, kabin ekibinin de havalimanı kurtarma ekiplerini olaya müdahale etmesi için acil notu geçtiği belirtiliyor.

Uçakta bulunan yolcular; "Bir yolcunun anti-icing uygulamasını yangın dumanı sanması üzerine yangın var diye bağırdı. Ardından yaşanan panikte tüm yolcular çıkış kapılarına doğru yöneldi." şeklinde bilgi verdi. Moskova'ya gelecek uçağın yeni kalkış saati yerel saatle 20:00 olarak belirlendi.

 

Yolcu uçağında yangın paniği

Yorumlar

TECHNIC ~ 15 yıl önce
ANTİ-ICEİNG olsa ne yazar ANTI-ICING olsa ne yazar .Niye bunlara bu kadar takıyorsunuz.Türkçesini söyleyin gitsin.Kısaca BUZLANMAYA KARŞI LİKİT SIVI deyin.Yani uçaktaki hareketli yüzeylerin(flap,slat,stablızer,rudder)gibi buzlanmaya karşı, diğer yüzeylere ise KAR ın kalkış ağırlığına yapacağı etkiyi ortadan kaldırmak için yapılan bir işlemdir deyin gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Technicman yanlış yine yanlış :) ANTI-ICING. ICE 'in sonuna ING eklerken "E" yi uçurman lazım. Tabi panelden aklında kaldıysa "ANTI-ICE" yazar. Sen yinede aracın arkasındaki yazıyı hatırla "CAUTION ANTI-ICING LIQUID SPRAY" yazar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
technicman ~ 15 yıl önce
Anti-Iceing

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000