13 Nisan 2010, Salı 09:03:55

Yolcu uçağı pisten çıktı: 20 yaralı

Endonezya'da Merpati Havayolları'na ait bir yolcu uçağının iniş sırasında pistten çıkması sonucu en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi.
  • Alınan ders ya da eğitimin gelişimi ile ilgili ne biliyor acaba...bence ezbere konuşmalar bunlar...bir araştırsın yazmadan önce...
  • THY yönetimi şimdiye kadar yapılan kazalardan ne bir ders aldı ne de eğitim konularında yenilikler getirdi... Bu işler spor kulübü sponsorluğu veya ikramlarla ile değil, kaza ve tecrübelerden ders ve tedbirler alınarak şeffaf bir eğitim ve iletişim politikasının benimsenmesi ile olur. İşte bu nedenlerden THY ile çok ama çok ilgisi var!
  • Artık trafik kazalarını bile THY kazalarına bağlıycak millet, rahatsız eden neyse acaba???
  • Kaptan Pilot fena atmış! Kaza istatistiklerine baktığınızda uçak tipinde tecrübenin kaza sebebi olmadığını görürsünüz. Örneğin THY nin kaza yapan pilotlarının hepsi çok tecrübeli pilotlardı! Kaza yapan pilotlarda tek ortak nokta yazılmış olan kural ve prosedürlerin kendileri için geçerli olmadığını düşünmeleri ve kendi kurallarını uygulamalarıdır! Eğer bu kazalardan ders alınamıyorsa benzer kazalar dünyanın her köşesinde oluşmaya devam edecek! İşte Jamaika, işte Smolensk ve işte Endonezya......
  • Bunlarda Kaptan Pilot. 737 gibi bir tayyareyi bu hale getirmek her babayiğitin işi değil. Polonya uçağı gibi, Cumhurbaşkanının Kaptan Pilotunun 1939 saat uçuş varmış, doğru ise.

Sivil havacılık genel direktörü Bhakti Singayuda, içinde 109 yolcu ve mürettebat bulunan Boeing 737 tipi uçağın şiddetli yağış altında Batı Papua bölgesindeki Manokwari havaalanına iniş esnasında pistte kaydığı, uçağın bir kısmının pistin yaklaşık 200 metre ilerisinde yer alan akarsuya düştüğünü belirtti.

Singayuda, 103 yolcu ve 6 mürettebatın hayatta olduğunu, yaralananların hastaneye kaldırıldıklarını kaydetti. Uzmanların olayı soruşturmak için Cakarta'dan bölgeye gönderildiği belirtildi.

(Cumhuriyet)

Yolcu uçağı pisten çıktı: 20 yaralı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Alınan ders ya da eğitimin gelişimi ile ilgili ne biliyor acaba...bence ezbere konuşmalar bunlar...bir araştırsın yazmadan önce...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY yönetimi şimdiye kadar yapılan kazalardan ne bir ders aldı ne de eğitim konularında yenilikler getirdi... Bu işler spor kulübü sponsorluğu veya ikramlarla ile değil, kaza ve tecrübelerden ders ve tedbirler alınarak şeffaf bir eğitim ve iletişim politikasının benimsenmesi ile olur. İşte bu nedenlerden THY ile çok ama çok ilgisi var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Artık trafik kazalarını bile THY kazalarına bağlıycak millet, rahatsız eden neyse acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptan Pilot fena atmış! Kaza istatistiklerine baktığınızda uçak tipinde tecrübenin kaza sebebi olmadığını görürsünüz. Örneğin THY nin kaza yapan pilotlarının hepsi çok tecrübeli pilotlardı! Kaza yapan pilotlarda tek ortak nokta yazılmış olan kural ve prosedürlerin kendileri için geçerli olmadığını düşünmeleri ve kendi kurallarını uygulamalarıdır! Eğer bu kazalardan ders alınamıyorsa benzer kazalar dünyanın her köşesinde oluşmaya devam edecek! İşte Jamaika, işte Smolensk ve işte Endonezya......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlarda Kaptan Pilot. 737 gibi bir tayyareyi bu hale getirmek her babayiğitin işi değil. Polonya uçağı gibi, Cumhurbaşkanının Kaptan Pilotunun 1939 saat uçuş varmış, doğru ise.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000