13 Şubat 2010, Cumartesi 10:39:15

YOLCU UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI!

Brezilyalı havayolu şirketi TAM’a ait A320-200 tipi yolcu uçağı, Goiania - Sao Paulo Congohas seferini yaptığı sırada kuş sürüsüne daldı.
  • Hadi DHMİ her zamanki gibi vurdum duymaz. Peki pilotlar ne yapıyor? Pistte kuş sürüsü var ben bu durumda kalkış yapmam, diyen var mıdır? Görünen o ki onlar da tevekkel deyip kalkış yapıyorlar.
  • Göçmen kuş güzergahlarına yapılan hava alanlarında bu sorun yaşanmakta ama yaazılmamaktatır. Mesela Yenişehir havalalında yaz üsresince yüzlerce leylek görebilirsiniz. Bu leylekler uçuş güvenligini riske sokmaktadır. Lütfen yaz başında gelin bu kuşları hergün alanda resimleyin.
  • Dün AHL de kaç uçak böyle bir sürünün yanından kalkış yaptı. 18/36 nın arasına konuşlanmışlardı. DHMİ'nin hiç bir müdahelesini görmedim gün boyu. Hoş bir olay olmalı ki müdahele ediyormuş gibi görünsünler.

TAM Havayolları’na ait A320-200 tipi yolcu uçağı, 174 yolcusuyla Goiania - Sao Paulo Congohas seferini yaptığı sırada kuş sürüsüne daldı. Sol motorun durması nedeniyle kalkış yaptığı alana tek motorla acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Sorunsuz şekilde iniş yapan uçak, hangara çekilerek bakıma alındı.

YOLCU UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE DALDI!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Hadi DHMİ her zamanki gibi vurdum duymaz. Peki pilotlar ne yapıyor? Pistte kuş sürüsü var ben bu durumda kalkış yapmam, diyen var mıdır? Görünen o ki onlar da tevekkel deyip kalkış yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Göçmen kuş güzergahlarına yapılan hava alanlarında bu sorun yaşanmakta ama yaazılmamaktatır. Mesela Yenişehir havalalında yaz üsresince yüzlerce leylek görebilirsiniz. Bu leylekler uçuş güvenligini riske sokmaktadır. Lütfen yaz başında gelin bu kuşları hergün alanda resimleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dün AHL de kaç uçak böyle bir sürünün yanından kalkış yaptı. 18/36 nın arasına konuşlanmışlardı. DHMİ'nin hiç bir müdahelesini görmedim gün boyu. Hoş bir olay olmalı ki müdahele ediyormuş gibi görünsünler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000