15 Aralık 2010, Çarşamba 14:16:51

YOLCU UÇAĞI KAYBOLDU

Nepal merkezli Tara Air'e ait De Havilland Twin Otter(DHC-6)tipi uçağın Lamidanda Havaalanı'ndan kalktıktan iki saat sonra radardan kaybolduğu açıklandı.
  • haberi okumadan yorum yazmis olmak icin yazmak baska detaylra inmek ayri birsey ne kadar bilgisi olmasada okudugun konu hakkinda yorum yapmak ayri bir yetenektir de iste okuyan var okuyan var
  • Aynı hava aracından 1 tanesi SAW uzun süredir duruyor duyduğuma göre S.H.G.M uçuş izni vermiyormuş demek'ki S.H.G.M doğru birşeyler yapıyor
  • Resimdeki 9n ahs dornier 228 modeli.. Alttaki ufak resim 9n aet Dhc6 modeli.. Dhc6 lar inanilmaz ozelliklere sahip ucaklardir merak edenler youtube dan videolarini izleyebilirler.. Stol ozelligi en onemli ozelliklerinden biridir.. Kirimi diger model ucaklara gore cok dusuktur.. Kirima ugramis olabilcek bir ucak ve hayatini kaybetmis olabilecek insanlardan bahsediliyor tabi umarim bunlar gerceklesmemistir.
  • Mesaj olarak ne yazdıysan uygunsuz bulunmuş Ayıp. Burada diğer sektörlere göre çok daha fazla yoğun teknik bilgi ve birde uçma sevdası eklenince oluşan havacılık tutkusunun içine etmeyin. Bazen kırmızıya bu renk ne renk diye soran olsada konuyu bilenler üşenmeden kırmızı desin ki paylaşımlar artsın. Havacılık sevdasının içine etmeyin.
  • bende hakaret sayilabilecek birsey yazmamistim :) De Havilland Twin Otter tipi uçak ın tipini bende merak etmistim
  • Nepal'in güneyindeki dağlık bölgede kaybolan De Havilland Twin Otter tipi uçak ın tipini bende merak ettim alttaki arkadasim :D
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • merak ettim
Nepal'in güneyindeki dağlık bölgede kaybolan De Havilland Twin Otter tipi uçakta 19 yolcu, 2 pilot ve bir kabin memuru bulunuyordu.

TSİ 09:28'de iki kurtarma helikopterinin bölgeye hareket ettiği kaydedilirken, Katmandu Tribhuwan Uluslararası Havaalanı sözcüsü Dinesh Shrestha, Nepal'in doğusunda bulunan Lamidanda Havaalanı'ndan havalanan uçaktan iki saattir haber alınamadığını söyledi.

Nepal'de Yeti Airlines olarak bilinen şirketin alt firması olan Tara Airlines daha çok yabancı turist kafilelerini taşımak amacıyla charter seferleri düzenliyor.

Yeti Air'e ait uçaklardan 8 tanesini filosuna katan Tara Air'in iki adet Dornier Do 228, 4 adet De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter ve iki adette Pilatus PC-6 Porter tipi uçağı bulunuyor.



©AirportHaber.com
YOLCU UÇAĞI KAYBOLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
haberi okumadan yorum yazmis olmak icin yazmak baska detaylra inmek ayri birsey ne kadar bilgisi olmasada okudugun konu hakkinda yorum yapmak ayri bir yetenektir de iste okuyan var okuyan var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aynı hava aracından 1 tanesi SAW uzun süredir duruyor duyduğuma göre S.H.G.M uçuş izni vermiyormuş demek'ki S.H.G.M doğru birşeyler yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Resimdeki 9n ahs dornier 228 modeli.. Alttaki ufak resim 9n aet Dhc6 modeli.. Dhc6 lar inanilmaz ozelliklere sahip ucaklardir merak edenler youtube dan videolarini izleyebilirler.. Stol ozelligi en onemli ozelliklerinden biridir.. Kirimi diger model ucaklara gore cok dusuktur.. Kirima ugramis olabilcek bir ucak ve hayatini kaybetmis olabilecek insanlardan bahsediliyor tabi umarim bunlar gerceklesmemistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mesaj olarak ne yazdıysan uygunsuz bulunmuş Ayıp. Burada diğer sektörlere göre çok daha fazla yoğun teknik bilgi ve birde uçma sevdası eklenince oluşan havacılık tutkusunun içine etmeyin. Bazen kırmızıya bu renk ne renk diye soran olsada konuyu bilenler üşenmeden kırmızı desin ki paylaşımlar artsın. Havacılık sevdasının içine etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bende hakaret sayilabilecek birsey yazmamistim :) De Havilland Twin Otter tipi uçak ın tipini bende merak etmistim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nepal'in güneyindeki dağlık bölgede kaybolan De Havilland Twin Otter tipi uçak ın tipini bende merak ettim alttaki arkadasim :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000