29 Ekim 2018, Pazartesi 06:00:45

Yolcu uçağı kalkıştan 13 dakika sonra düştü!

Endonezya'da Lion Air’e ait bir yolcu uçağı düştü. Boeing 737 Max 8 tipi uçağın Jakarta-Pangkalpinang seferini yaparken düştüğü belirtildi.
  • İkide bir kaptan askermiymiş askermiymiş askermiymiş başka bir derdin yokmu ey zeka noksanı
  • IAS ve ALT disagree & FEEL DIFF LIGHT... Mekanlari cennet olsun.
  • Kaptan askeymiymiş acaba bilen var mı ?
  • Allah sabır versin din kardeşlerimize
  • simülatörde genelde engine failure üzerinde duruluyor.aslında unreliable speed vb emercensiler daha kritik gibi.
  • Ölenlere rahmet diliyorum. Yalan yanlış yorum yazan malum şizofrenlere de akıl sağlıkları için Allahtan şifa diliyorum
  • O kadar yorum içinde sadece bir yorumda "geçmiş olsun, yakınların başı saolsun" vs yazılmış. Ne pos bir millet olduk yahu? Yoksa site mi özellikle bu yorumları yayınlıyor? Neyse rip.
  • HEP BOENİNG DÜŞÜYOR HİÇ AİRBUS DUYMADIM DOĞRU MU ACABA ?
  • Gece max ile oslo'dan geldim. her hangi bir sorun olmadı. flaplar da normal. Geçmiş olsun.
  • Pilotlar kafası çalışan soğuk kanlı iyi eğitimli ODTÜ Boğaziçi mezunlarından seçilsin. parayı bastıran ya da hasbelkader pilot azlığından dolayi birileri pilot olmasın. Son THY alımında önlisans mezunu bile pilot olabilecek pilotluk önlisans bir iş mıdır? Şoförlük değil ki bu soğuk kanlı kafası çalışan kişilerin işi olmalı.

Endonezya'da Lion Air’e ait bir yolcu uçağı düştü.

Boeing 737 Max 8 tipi uçağın Jakarta-Pangkalpinang seferini yaparken düştüğü belirtildi.

Endonezya Arama Kurtarma Ajansı Yetkilisi Yusuf Latif, uçağın düştüğünü doğruladı. Uçağın kalkışından yaklaşık 13 dakika sonra irtibatın kesildiği belirtildi.

Lion Air Üst Düzey Yöneticisi Edward Sirait, "Şu anda herhangi bir yorumda bulunamayız” ifadelerini kullanırken, JT610 sefer sayılı uçakta bulunan toplam kişi sayısı hakkında da resmi bir açıklama yapılmadı.

PK-LQP kuyruk tescilli uçak, bu yılın Temmuz ayında ilk uçuşunu gerçekletirmişti. B737 MAX 8 tipi yolcu uçağı ABD’li uçak üreticisi Boeing’den fabrika çıkışlı olarak teslim alınmıştı.

Düşen uçakta, 178 yetişkin, 1 çocuk, 2 bebek, 2 pilot ve 5 kabin görevlisi olmak üzere toplam 188 kişi bulunduğu açıklandı.

Uçağın enkaz parçalarına ulaşılırken, kurtulan olup olmadığı konusunda henüz bilgi verilmedi.









Yolcu uçağı kalkıştan 13 dakika sonra düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

K Ç ~ 5 yıl önce
İkide bir kaptan askermiymiş askermiymiş askermiymiş başka bir derdin yokmu ey zeka noksanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DeepTurkishTech ~ 5 yıl önce
IAS ve ALT disagree & FEEL DIFF LIGHT... Mekanlari cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 5 yıl önce
Kaptan askeymiymiş acaba bilen var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes ~ 5 yıl önce
Bari bu gibi durumlarda saçma sapan yorumlar yapmasanız? Ne önemi var adamın asker kökenli olup olmadığının ? Bilip bilmeden konuşuyorsunuz...
Pilot ~ 5 yıl önce
Allah sabır versin din kardeşlerimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
realist man ~ 5 yıl önce
simülatörde genelde engine failure üzerinde duruluyor.aslında unreliable speed vb emercensiler daha kritik gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 5 yıl önce
Ölenlere rahmet diliyorum. Yalan yanlış yorum yazan malum şizofrenlere de akıl sağlıkları için Allahtan şifa diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 5 yıl önce
O kadar yorum içinde sadece bir yorumda "geçmiş olsun, yakınların başı saolsun" vs yazılmış. Ne pos bir millet olduk yahu? Yoksa site mi özellikle bu yorumları yayınlıyor? Neyse rip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOEİNG ~ 5 yıl önce
HEP BOENİNG DÜŞÜYOR HİÇ AİRBUS DUYMADIM DOĞRU MU ACABA ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 5 yıl önce
Gece max ile oslo'dan geldim. her hangi bir sorun olmadı. flaplar da normal. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi eğitim ~ 5 yıl önce
Pilotlar kafası çalışan soğuk kanlı iyi eğitimli ODTÜ Boğaziçi mezunlarından seçilsin. parayı bastıran ya da hasbelkader pilot azlığından dolayi birileri pilot olmasın. Son THY alımında önlisans mezunu bile pilot olabilecek pilotluk önlisans bir iş mıdır? Şoförlük değil ki bu soğuk kanlı kafası çalışan kişilerin işi olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 5 yıl önce
Ne alaka şimdi endonezyada düşen uçakla THY’nin önlisans mezunlarını kursa almasının? Ayrıca önlisans mezunlarının soğukkanlı olmayacağını hangi gerekçeyle iddia ediyorsun? Soğukkanlılık sadece lisans mezunlarına ve özellikle tanınmış üniversite bitirenlere mi özel yetenek? Sırf bir şeyleri eleştirmek için eleştiri yapıyor millet. herkes her şeyi bildiğini zannediyor ve kimse başka bir şeyleri beğenmiyor. Dünya ne hale geldi
mülakat ~ 5 yıl önce
Çok doğrun söylüyorsun ama kimsemiz olmadığı için almıyorlar kardeş.İTÜ Makinayım toefl,dlr ve diğer sınavlar benim için çocuk oyuncağı ama kimi kimsemiz olmadığından mülakat engelini aşamıyorum...
TC ~ 5 yıl önce
Kaza haberine yapdigin yoruma bak, kimbilir geceden kalmasin.Bu kazada olenlere Allah rahmet eylesin.
Kim kimse meselesi ~ 5 yıl önce
Değil. Gerekli vasıfların yoktur. Pilot alım süreci torpil dönmeyen tek yer olabilir
uçuş hekimi ~ 5 yıl önce
merhaba, bir ülkenin mühendisleri, doktorları, para kazanamadıkları için pilot olmasınlar, havacılığı sevdikleri için pilot olsunlar , o zaman çok daha verimli olur, ülkenin en kıymetli beyinlerinin pilotluk seçmesi bir ülke için kayıptır. Türkiye de çalışan yabancı kaptanlara bakın kaç tanesi üniversite mezunu ABD de harward mezunlarını mı uçuruyor uçakları, tabiki hayır, iyi bir eğitim, sağlık ve psikoloji bu iş için önemli, zeki olanlar değil dikkatli ve çok çalışanlar iyi pilot oluyorlar.
10600. ~ 5 yıl önce
Kafa işte biraz izan sahibi olun, ODTU de uçmayı öğretmezler. Bilim insanı olmanın yolunun açıldığı yerlerdir okullar. Pilot olma şartı lise mezuniyeti gerektirir. Havacılığın geçmişine erişmeyi deneyin kimler nasıl uçmuş nasıl öğrenmişler nasıl öğretmişler? Üfürmek kolay boş konuşup sinir etmeyin çalışın araştırın yetişin yetiştirin. Bu ülkede pilot maaşı 50,000 tl yerine 10,000 tl olsaydı görürdüm ben kimlerin öne çıkacağını. Eğitim cehaleti alır ama eşeklik baki kalır.
tk ekibi ~ 5 yıl önce
su yorum sahibi ve mulakat basligi adi altinda yazan arkadaslara soyluyorum , siz bu kafa yapisi ve zihniyet ile kabin e de alinamazsiniz .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000