20 Ekim 2016, Perşembe 09:09:03

Yolcu uçağı ile drone çarpıştırılacak

İngilizler, drone'ların yolcu uçaklarına verecekleri zararı ölçmek için çarpışma gerçekleştirecek.
  • AY MOTORA GİRERSE BOZULUR MUU
  • hiç bir şey olmaz.

İngilizler, drone'ların yolcu uçaklarına verecekleri zararı ölçmek için çarpışma gerçekleştirecek.

Drone'ları havaalanları yakınlarında hatta iniş kalkış pistleri çevresinde uçuran sorumsuz drone sahiplerinin yarattığı tehlikeler sık sık gündeme geliyor. İngiliz havacılık otoriteleri ise uçaklardan yapılan "drone"uyarılarının gittikçe arttığını ve pilotların sık sık bir drone ile çarpışma riskini rapor ettiğinin altını çiziyor.

Peki, drone'ların bir uçağı düşürmesi mümkün mü? İngiliz hükumeti bu sorunun cevabını net biçimde öğrenmek için orduyu göreve çağırdı. İngiliz ordusunun gözetiminde yapılacak testlerde, çeşitli çaplarda drone'lar yolcu uçaklarına çarptırılarak bu cihazların uçaklara hasar verme potansiyeli araştırılacak.

Drone'lar uçak düşürebilir mi?

Hangi boy ve ağırlıkta drone'ların uçaklar için tehdit oluşturduğunun tespit edilmesi için yapılan bu deneylerin sonunda İngiliz hükumeti ülkede drone uçurmaya dair yasaları güncelleyecek veya yeni kurallar koyacak.

Testin bütçesi, İngiliz Ulaştırma Bakanlığı tarafından sağlanacak, testin yönetimi ise özel bir askeri araştırma/Teknoloji şirketi olan Qinetiq tarafından üstlenilecek. Testin sonuçlarının ise 2016 sonuna kadar hazır olması isteniyor. Qinetiq bu amaçla, bir dizi sivil drone'u, aktif veya "hurdaya çıkmış" uçak üzerinde, farklı hızlarda ve farklı açılarda çarpışma testleri için kullanacak. Alınacak verilere göre, ülkede hangi drone'ların hangi bölgelerde ve ne şekilde uçurulabileceğine dair yeni regülasyonlar hazırlanacak.

Bu araştırmalar aynı zamanda dünya çapında referans alınacak değerler olacağı için sadece İngiliz hükumeti değil, tüm dünyadaki havacılık otoritelerinin deney sonuçlarını merakla beklediği belirtildi. İngiltere'de şimdiye kadar sadece üç uçağa drone çarptığı rapor edilmiş durumda. Bu kazalar sırasında drone'lar parçalanırken uçakların hasar almadığı, sadece boyalarında çizikler oluştuğu gözlemlendi. Ancak daha büyük ve ağır drone'ların, uçaklara kritik noktalarda çarpması halinde düşmelerine neden olabileceği düşünülüyor. (shiftdelete)

Yolcu uçağı ile drone çarpıştırılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

banu ~ 7 yıl önce
AY MOTORA GİRERSE BOZULUR MUU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
tabi asıl soru uçağın ayda ne işi var? diğer yandan düşününce her motorun yabancı cisme karşı toleresi farklı oluyor. Motoruna bağlı...
tk ~ 7 yıl önce
hiç bir şey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motor ~ 7 yıl önce
Motora girsin görün bakalım bisey oluyomu
droncu ~ 7 yıl önce
motora kuş da girse cortlatır, kuşları da yasaklasınlar o zaman.
Droncu'ya ~ 7 yıl önce
Tamamı mermiyle dolu bir tabancayla mı yoksa sadece bir mermi olan tabancayla mı Rus Ruleti oynamak isterdin?
zeka? ~ 7 yıl önce
droncu zeka seviyene hayran kaldım. buraya gelip tek başına yorum yapabilmen bile başarı. arkadaşlar bu gözle baksınlar lütfen

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000