04 Şubat 2015, Çarşamba 09:13:36

YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ!

TranAsia Havayolları'na ait iç hat seferi yapan bir yolcu uçağı, Tayvan'ın başkenti Taipei'den havalandıktan kısa süre sonra bir köprüye çarparak Keelung nehrine düştü.
  • Dispatch/pilot:vmca de olasi motor kaybinda cg de onemli faktordur yapacak hicbirsey yok o sureci daha kisa zamanda gecebilirsin ama o an birkac saniyedir pek birsey yapilamaz uzuntu verici bir olay dusuk isilarda ve bekleme paternlerinde cok performanssiz ucaktir buzlanma bekleniyorsa overhead te ice on off switch i var bu stall hizini 20-30 kt erken shakestic yapar sacma sapan prosedurleri var cg cok etkilidir 2 numara kaybedilirse rudder icin sol ayaginiz uzerinde tepinmeniz gerekiyor :)
  • Arkadaşlar onu bunu geçinde..... siz.. -Uçaklar- yüksek teknoloji ürünü ve insan yapımı hava araçlarıdır. Bu yüzden öyle kolaylıkla üretilen araçlar değildir ve bunların tamiri için iyi yetişmiş kalifiye personel ve O uçaklara Kaliteli Bakım yapılması şarttır. Aksi halde insan faktörü vb. bi sürü etken kazaları (pilotaj hataları hariç) mümkün kılar.......... Lütfen ülkemizdeki ! Havayolu şirketlerine duyurulur !!!! uçak teknisyeni ve bu bölüme merakı olan insanları kamyon tamırcılerı olarak niteleyip amele sınıfına koymaya çalısmayın insanları meslekten sogutan haftada 6 gün calısmaya zorlayan sonradan görmelere sesleniyorum... İnsan hayatı dinimizcede çok değerlidir............ 1 insan bile olsa !
  • Motor kaybı, vmca kaybı ve stall ! Pilotlara eğitim şart!
  • Görütüleri izledim, bebeğin kurtuluşu ve etrafına şaşkın halde bakışı.. İnşallah ailesi de kurtulmuştur. Uçak kazaları neden bu kadar trajik olmak zorunda.Çok etkilendi gerçekten. Allah Kaptanlarımıza yardım etsin.
  • Dünde Garuda Endonezya Havayollarına ait bir ATR-72 pistten çıkmıştı. Bu yıl inşallah başka kazalar olmaz.
  • Kalkistan sonra motor arizasi basa gelebilecek en kotu durum. Yanal agirlik merkezi dengesizligi tek tarafli cekis ustune birde binalara vurmamak icin manevra ucagin ufki olarak yere temas edememesi... Ust uste gelisen ve calraz kumanda stolune giden zincir
  • Allah gostermesin..
  • Uçağın alev almaması büyük bir faciayı önlemiş
  • ATR nin başına gelebilecek en kötü arıza kalkışa müteakip pervanenin low pitch olma arızasıdır. çok seri bir şekilde ilgili motoru Feather etmezsen kanadı kaptırır yatışla viril e girer burun aşağı gidersin. öncesinde ne oldu bilinmiyor ama görünen, binalara çarpmamak için iyice stall a sokup binaları sıyırıyor ama sonrası tamamen kontrolsüz düşüş
  • görüntüde yüksek gerilim hattı da var. ondan kurtarmak için de hamle yapmış gibi duruyor ama bilinmez tabi. o açıyla orada ne işi vardı ilerleyen günler gösterir.

TranAsia Havayolları'na ait iç hat seferi yapan B-22816 kuyruk tescilli ATR 72-200 tipi bir yolcu uçağı, yerel saatle 10.54'te Tayvan'ın başkenti Taipei'den havalandıktan kısa süre sonra bir köprüye çarparak Keelung nehrine düştü.

Tayvan'da TransAsia Havayolları'na ait iç hat seferi yapan bir yolcu uçağı, başkent Taipei'deki Songşan Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra Keelung nehrine düştü.

Yerel basın, en az 9 kişinin öldüğünü yazarken bazı kaynaklar ise 16 kişinin kurtarıldığını, 13 kişinin öldüğünü ve 29 kişinin de arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

GE 235 tipi uçak, çoğu Çinli turist, 2'si de çocuk olan 53 yolcu ve 5 mürettebatıyla havalandı.

1350 feete yükseldikten sonra zorunlu iniş yapmak için yan yatıp alçalmaya çalışırken pilot telsizden, " Mayday" anonsu yaptı ancak 90 derecelik açıyla düşen uçak otobanda giden bir aracı biçti ve nehre iniş yaptı.

KÖPRÜYE ÇARPTI VE DÜŞTÜ

Tayvan Merkez Haber Ajansı CNA'ya konuşan bir hükümet yetkilisi uçağın bir köprüye çarptıktan sonra nehre düştüğünü söyledi.

Yerel ETTV televizyonu da uçağın dönerken yan yatıp köprüye çarptığını gösteren görüntüler yayımladı.

Temmuz ayında yine TransAsia Havayolları'na ait bir uçak Tayvan'ın Penghu Takımadaları yakınında fırtına nedeniyle düşmüş, kazada 48 kişi hayatını kaybetmişti.

İşte uçağın düşüş anı:



YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:vmca de olasi motor kaybinda cg de onemli faktordur yapacak hicbirsey yok o sureci daha kisa zamanda gecebilirsin ama o an birkac saniyedir pek birsey yapilamaz uzuntu verici bir olay dusuk isilarda ve bekleme paternlerinde cok performanssiz ucaktir buzlanma bekleniyorsa overhead te ice on off switch i var bu stall hizini 20-30 kt erken shakestic yapar sacma sapan prosedurleri var cg cok etkilidir 2 numara kaybedilirse rudder icin sol ayaginiz uzerinde tepinmeniz gerekiyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkkatt ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar onu bunu geçinde..... siz.. -Uçaklar- yüksek teknoloji ürünü ve insan yapımı hava araçlarıdır. Bu yüzden öyle kolaylıkla üretilen araçlar değildir ve bunların tamiri için iyi yetişmiş kalifiye personel ve O uçaklara Kaliteli Bakım yapılması şarttır. Aksi halde insan faktörü vb. bi sürü etken kazaları (pilotaj hataları hariç) mümkün kılar.......... Lütfen ülkemizdeki ! Havayolu şirketlerine duyurulur !!!! uçak teknisyeni ve bu bölüme merakı olan insanları kamyon tamırcılerı olarak niteleyip amele sınıfına koymaya çalısmayın insanları meslekten sogutan haftada 6 gün calısmaya zorlayan sonradan görmelere sesleniyorum... İnsan hayatı dinimizcede çok değerlidir............ 1 insan bile olsa !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Motor kaybı, vmca kaybı ve stall ! Pilotlara eğitim şart!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bebeğin kurtuluşu ~ 9 yıl önce
Görütüleri izledim, bebeğin kurtuluşu ve etrafına şaşkın halde bakışı.. İnşallah ailesi de kurtulmuştur. Uçak kazaları neden bu kadar trajik olmak zorunda.Çok etkilendi gerçekten. Allah Kaptanlarımıza yardım etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Endonezya ~ 9 yıl önce
Dünde Garuda Endonezya Havayollarına ait bir ATR-72 pistten çıkmıştı. Bu yıl inşallah başka kazalar olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kalkistan sonra motor arizasi basa gelebilecek en kotu durum. Yanal agirlik merkezi dengesizligi tek tarafli cekis ustune birde binalara vurmamak icin manevra ucagin ufki olarak yere temas edememesi... Ust uste gelisen ve calraz kumanda stolune giden zincir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
çapraz kumandanın ufki olarak yere temasiyle stol olan binalar... ne yazmışın arkadaş 4 kere okudum hala emin değilim:)
yoksa... ~ 9 yıl önce
birand?
FSX ~ 9 yıl önce
FSX?:)))
pilot olsaydın ~ 9 yıl önce
yorum yapan arkadaş keşke birde pilot olsaydın sana inansaydık.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah gostermesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçağın alev almaması büyük bir faciayı önlemiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
so ~ 9 yıl önce
ATR nin başına gelebilecek en kötü arıza kalkışa müteakip pervanenin low pitch olma arızasıdır. çok seri bir şekilde ilgili motoru Feather etmezsen kanadı kaptırır yatışla viril e girer burun aşağı gidersin. öncesinde ne oldu bilinmiyor ama görünen, binalara çarpmamak için iyice stall a sokup binaları sıyırıyor ama sonrası tamamen kontrolsüz düşüş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerilim ~ 9 yıl önce
görüntüde yüksek gerilim hattı da var. ondan kurtarmak için de hamle yapmış gibi duruyor ama bilinmez tabi. o açıyla orada ne işi vardı ilerleyen günler gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000