11 Mayıs 2009, Pazartesi 08:11:19

Yolcu sayısında artış var

Geçtiğimiz ay havayolu şirketleri ve tur operatörlerine bazı teşvikler getiren Yunanistan, Nisan ayında turist girişlerinde yüzde 10 dolayında artış yakaladı...

Geçtiğimiz ay havayolu şirketleri ve tur operatörlerine bazı teşvikler getiren Yunanistan, Nisan ayında turist girişlerinde yüzde 10 dolayında artış yakaladı. Sivil Havacılık Otoritesi verilerine göre, artışın en yüksek olduğu bölge, yüzde 25 ile Rodos oldu. 

Havayolu şirketleri ve tur operatörlerine çeşitli teşvikler veren Yunanistan'da turist sayısında nisan ayı itibariyle yüzde 10 artış tespit edildi.

Teşvik işe yaradı


Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi verilerine göre, ülkeye nisan ayında yapılan yabancı ziyaretçi girişleri yüzde 10 dolayında arttı. Geçtiğimiz aylarda havayolları ve tur operatölerine bazı teşvikler getiren ülke, iç hatlarda da yüzde 8 artış yaşadı.

Rodos canlandı

Yapılan açıklamaya göre, nisan ayında yolcu trafiğinde en yüksek artışı yüzde 25,6 ile Rodos elde ederken onu yüzde 18 ile Selanik izledi. Öte yandan ülkenin diğer bölgelerinden Heraklion yüzde 10.2, Korfu yüzde 12.8 ve Chania da yüzde 7.4 artış sağladı.

Düşüş revize dilecek

Eylül sonuna kadar havayolu şirketleri ve tur operatörlerine uyguladığı teşviklere devam edecek olan ülkede, turist sayısında beklenen ve yüzde 15 olarak açıklanan düşüş beklentisinin de aşağı çekilebileceği belirtiliyor.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, alınan önlemlerin meyvesini vermeye başladığını, bu sayede ülkenin turizm pazarındaki popülerliliğinin artmaya devam edeceğini ifade ediyorlar.

Yolcu sayısında artış var

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000