12 Kasım 2009, Perşembe 16:51:20

Yolcu sayısı arttı, kâr oranı düştü!

Havacılık sektöründe yaşanan daralma şirketin kârında geçen yıla göre düşüş yaşattı.
  • Maddi duran varlık değerlerinde düşüş? global krizle duran varlıkların değeri arasında ne ilişki var? Net kar düşüşünü neden buna bağladınız?
  • Daha karlı olmak için yeni hatlar açın. Nasılsa hepsini dolu uçuyorsunuz. Canım Türkiyemin hesap sorma alışkanlığı yok ki. Salla gitsin, mesela Filo'daki uçak adedini 750'ye çıkarın. Sürekli geniş gövdeli uçaklar alın. Buenos Aires, Vancouver, Sydney gibi hatlarda uçun, hemen kara geçersiniz. Varili bugün 75 dolar, yarın Allah bilir ne olacağını. Yine 150 ye çıkarsa, ne yapalım petrol fiyatları arttı dersiniz.
  • Arkadaslar faaliyet karinda artis var. Yani yapmis oldugumuz isteki karimiz artmis. Toplamda, gayrimenkuller ve duran mallarin degerinin dusmesi sebebiyle bir dusus olmus. Bu esasinda bizimle ilgili degil. Bizimle ilgili olan faailet kari artmis. Hurriyet te hemen yolcu artti kar dustu diye yazmis. Onlari biliyoruz. Sirf habercilik yapmadiklarini da. Ama isin icerisinde olan bizlerin bu numaralari yutmamamiz gerekir. Bi de, elestirmek icin bahane arayanlar var. Hemen atliyorlar. Sadece haber basligini okuduyup yorum yaziyorlar. THY nin basarilari niye bu kadar rahatsiz ediyor anlamis ta degilim. Insanlar niye baskalarinin basarisizliklari uzerinden mutluluk ararlar. O basariya meydan okuma kabiliyetleri olmadigindan mi? Artik bunu asmaliyiz
  • Burada mali konular hakkinda yorum yapanlarin isletme bilgileri ne kadar acaba cok merak ediyorum. Su an dunyada neredeyse her havayolu buyuk zararlar yapmaktadir. Boyle bir zamanda THY'nin yolcusu artiyorsa ve kari dusmus olsa bile cok buyuk basaridir. Ancak uzman gozuyle degil de, sadece 'camur atma' gozuyle bakanlar ne yazik ki bunu hicbir zaman anlamayacaklardir. Tenkit ederken lutfen ilk once hep cok ovdugunuz havayollarin durumlarina bir bakin, ondan sonra THY'nin durumunu degerlendirin.
  • yolcu sayisindakiğ bu artişa ragmen karliliktaki dusus sanirim bi sorun oldugunu dusunduruyor ? sanirim thy zararina ozellikle bazi hatlarda zararina sirf ozel şirketleri ucurmama adina ucuyor demekki..
  • Eger Turkce yazsaydik olay olurdu.. herkez birbirine laf yetistirirdi..Hani herkez herseyi biliyorya... ondan.. 2. yorum bana ait.. ingilizce tesekkur ettim okadar.. ne hemen stop stop noluyorsun bakim?
  • cunku hamallık yapaıyoruz tk olarak cok ucuza yolcu tasıyoruz.. bilet fiyatlarını bi inceleyin rakiplerle kıyaslayın gorun neden yolcusu cok karı az..
  • Ne oluyoruz yaaa, burasi bir türk havacilik sitesi. Havacilik dili ingilizce bile olsa buraya türkce yazilir. Bakiniz bazi havalimanlarina, orada iki tane havacilik dili var. Biri ingilizce digeri türkce :) Mesela Frankfurt Havalimani
  • You really made me happy with your comment.. I also agree with you..
  • In Global Airline market still continuing since 2008. Few airlines gone and most of them nearly gone. Huge amount of companies published their huge lost. Furthermore this lost are continuing. On the other hand THY still making perfect profits. For this year it is only explained that their profit is declined rather than last year. This is perfect result. Cong. THY again. By the way I am studying Aviation in UK and everyday I see very unexpected results about THY. It is amazing!

Türk Hava Yolları’nın 2009 yılı Eylül dönemine ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı. Dokuz aylık sonuçlara göre satış gelirleri yüzde 15 artışla 5 milyar 55 milyon TL, esas faaliyet karı yüzde 35 artışla 610 milyon TL, net kar ise yüzde 27 düşüşle 476 milyon TL olarak gerçekleşti. Finansal krizin sonucu olarak global havacılık sektöründe yaşanan daralmanın maddi duran varlık değerlerinde meydana getirdiği düşüş nedeniyle net kar geçen yıla göre düşüş kaydetti.

Üçüncü çeyrek sonuçlarına bakıldığında ise satış gelirleri yüzde 17 artışla 2 milyar 89 milyon TL, esas faaliyet karı yüzde 51 artışla 454 milyon TL, net kar ise yüzde 7 düşüşle 374 milyon TL olarak gerçekleşti. Satış gelirlerine paralel olarak trafik sonuçlarındaki büyüme de devam etmiş olup dokuz aylık dönemde yolcu sayısı yüzde 10 artışla 18 milyon 635 bine, taşınan kargo yüzde 9 artışla 162 bin tona ulaşmıştır. Arz edilen Koltuk Km (AKK)’deki yüzde 21 artışa karşılık Ücretli Yolcu Km (ÜYK)’de yüzde 14 artış meydana gelmiş ve yolcu doluluk oranı 4 puan düşüşle yüzde 70.9 olarak gerçekleşmiştir.

 

Yolcu sayısı arttı, kâr oranı düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Maddi duran varlık değerlerinde düşüş? global krizle duran varlıkların değeri arasında ne ilişki var? Net kar düşüşünü neden buna bağladınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha karlı olmak için yeni hatlar açın. Nasılsa hepsini dolu uçuyorsunuz. Canım Türkiyemin hesap sorma alışkanlığı yok ki. Salla gitsin, mesela Filo'daki uçak adedini 750'ye çıkarın. Sürekli geniş gövdeli uçaklar alın. Buenos Aires, Vancouver, Sydney gibi hatlarda uçun, hemen kara geçersiniz. Varili bugün 75 dolar, yarın Allah bilir ne olacağını. Yine 150 ye çıkarsa, ne yapalım petrol fiyatları arttı dersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar faaliyet karinda artis var. Yani yapmis oldugumuz isteki karimiz artmis. Toplamda, gayrimenkuller ve duran mallarin degerinin dusmesi sebebiyle bir dusus olmus. Bu esasinda bizimle ilgili degil. Bizimle ilgili olan faailet kari artmis. Hurriyet te hemen yolcu artti kar dustu diye yazmis. Onlari biliyoruz. Sirf habercilik yapmadiklarini da. Ama isin icerisinde olan bizlerin bu numaralari yutmamamiz gerekir. Bi de, elestirmek icin bahane arayanlar var. Hemen atliyorlar. Sadece haber basligini okuduyup yorum yaziyorlar. THY nin basarilari niye bu kadar rahatsiz ediyor anlamis ta degilim. Insanlar niye baskalarinin basarisizliklari uzerinden mutluluk ararlar. O basariya meydan okuma kabiliyetleri olmadigindan mi? Artik bunu asmaliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada mali konular hakkinda yorum yapanlarin isletme bilgileri ne kadar acaba cok merak ediyorum. Su an dunyada neredeyse her havayolu buyuk zararlar yapmaktadir. Boyle bir zamanda THY'nin yolcusu artiyorsa ve kari dusmus olsa bile cok buyuk basaridir. Ancak uzman gozuyle degil de, sadece 'camur atma' gozuyle bakanlar ne yazik ki bunu hicbir zaman anlamayacaklardir. Tenkit ederken lutfen ilk once hep cok ovdugunuz havayollarin durumlarina bir bakin, ondan sonra THY'nin durumunu degerlendirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcu sayisindakiğ bu artişa ragmen karliliktaki dusus sanirim bi sorun oldugunu dusunduruyor ? sanirim thy zararina ozellikle bazi hatlarda zararina sirf ozel şirketleri ucurmama adina ucuyor demekki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eger Turkce yazsaydik olay olurdu.. herkez birbirine laf yetistirirdi..Hani herkez herseyi biliyorya... ondan.. 2. yorum bana ait.. ingilizce tesekkur ettim okadar.. ne hemen stop stop noluyorsun bakim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cunku hamallık yapaıyoruz tk olarak cok ucuza yolcu tasıyoruz.. bilet fiyatlarını bi inceleyin rakiplerle kıyaslayın gorun neden yolcusu cok karı az..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne oluyoruz yaaa, burasi bir türk havacilik sitesi. Havacilik dili ingilizce bile olsa buraya türkce yazilir. Bakiniz bazi havalimanlarina, orada iki tane havacilik dili var. Biri ingilizce digeri türkce :) Mesela Frankfurt Havalimani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
You really made me happy with your comment.. I also agree with you..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
In Global Airline market still continuing since 2008. Few airlines gone and most of them nearly gone. Huge amount of companies published their huge lost. Furthermore this lost are continuing. On the other hand THY still making perfect profits. For this year it is only explained that their profit is declined rather than last year. This is perfect result. Cong. THY again. By the way I am studying Aviation in UK and everyday I see very unexpected results about THY. It is amazing!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000