19 Mart 2010, Cuma 09:49:34

YOL KENARINDA UÇAK MERMİSİ BULUNDU

Kırıkkale'nin Karslılar Mahallesi ile Ahılı köyü arasında bulunan yol kenarındaki otlar arasında bir çoban tarafından 4 adet uçak eğitim mermisi bulundu
  • Uçak makinalı top mermileri 20 mm.dir. Bu 105 mm olduğuna göre 105'lik havan çekirdeği ya da MK-76 eğitim bombası olabilir. 25 lb.lik (yaklaşık 12 kg.lık) demir parçasıdır. İçinde patlayıcı bile yoktur. Hurdacıların işi de olabilir.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Kırıkkale'nin Karslılar Mahallesi ile Ahılı köyü arasında bulunan yol kenarındaki otlar arasında bir çoban tarafından 4 adet uçak eğitim mermisi bulundu. Çoban olayı Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi.

MERMİLER İNCELENİYOR

Jandarma ekipleri mermilerin bulunduğu alana gelerek güvenlik önlemi aldı. Yapılan incelemede mermilerin üçünün boş birinin ise patlamamış olduğu anlaşıldı. Bulunan 105 mm çapında olan uçak eğitim mermilerinin daha önce askeri tatbikat veya 1997 yılında Kırıkkale MKE Kurumuna bağlı Mühimmat Fabrikasına bağlı İmla işletmesinde meydana gelen patlamadan kalmış olabileceği belirtildi. Mermiler incelenmesi için MKE Kurumuna gönderilecek.

YOL KENARINDA UÇAK MERMİSİ BULUNDU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Uçak makinalı top mermileri 20 mm.dir. Bu 105 mm olduğuna göre 105'lik havan çekirdeği ya da MK-76 eğitim bombası olabilir. 25 lb.lik (yaklaşık 12 kg.lık) demir parçasıdır. İçinde patlayıcı bile yoktur. Hurdacıların işi de olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000