04 Kasım 2011, Cuma 15:01:46

YOK BÖYLE HAVAALANI...

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Thames Nehri’nin ağzına dünyanın en büyük havaalanı inşa edilecek. Çevre sakinlerinin ruhu duymadan pistlere su üzerinden alçalan uçaklar, yılda 150 milyon kişi taşıyacak...
  • Bence de denize AHL yapacaklar. Cilgin kanal projesinden cikan milyonlarca ton hafriyat da boyle kullanilacak. Bizde ilerisi hic dusunulmez. Kacak yapilasma ile havalimanini bogdular. Ongorusuz olundugu icin vaktiyle bos arazi olan o arazileri kamulastirmadilar. Pistin dibinde alisveris merkezi var, olacak is mi? Gerci guzel seyir terasi olarak kullanildigindan ben memnunum!
  • düşününce oluyor. tamamen katılıyorum yorumunuz çok güzel. ayrıca projedeçok hoş
  • Şu an tıkanmış olan Havameydanı sorununa bizler gibi her ülke çare aramakta. En doğru çare Havameydanını nereye yaptığın değil, şehir bağlantısına getirdiğin çözümdür. Hızlı tren işin kilit noktasu. Şimdilerde şehirlerin içinde boğulan Havameydanları yerine öncelikli ulaşım, her derede çare olacaktır.
  • ya londra yapicana istanbula olsun birde güzel reklam
  • Asil cilgin proje diye ben buna derim. Mans tuneli yapanlar bunuda yapar. Yapildiginda ise wow dunyanin 8inci harikasi denir. helal olsun
  • heathrow'a yeni pist yapmak istediler ama orada yasayanlar ve cevreciler engel olmayi basardilar. bu tarz bir havaalani sorunu cozecektir ama ingiltere acliktan oluyor, boyle bir projeye nasil olumlu cevap almislar bilemiyorum...
  • ataturk'u denize taşımak daha da kolay ki, orgi ile kıyas kabul etmez. yapacaklar florya-yeşilkoy arasına bi yerlere, ne guzel tren bağlantısı bile var. şimdiki havaalanının yerini de ihale ile satacaklar uzerine kar bile ederler. (bakınız: ali samiyen-aslantepe takası, yeni stad yapıldı, yerine binalar yapılacak ve yapana uzerine para kalacak, kucucuk yerden bahsediyoruz) zaten boyle bi olay olsa havaalanı arazisi için firmalar birbirini yerler, devlet milyar dolar kar eder ustune de dev gibi yeni havaalanı olur.
  • Aferin Thamsena inşa etmeyi iyi düşünmüşler civarda motora kuş kaçanlara hidroliği patlayanlara emergency yeri olur bakalım neye mal olacak onlara, LTBA için böyle birşey sözkonusu olamaz orgide tek pisti bi tarafını yırtarak yapan shgm koca ltba yi denize tasiyacak peh. Sadece gülerim buna
  • Arkadaşlar AHL için böyle birşey imkansız, havalimanı deniz seviyesinden yüksek! Deniz ile kıyı sahiline bakın internetten, yükseltiler var. Dolayısıyla AHL için imkansız. AHL'de sadece tek bir değişiklik yapılabilir o da askeri alan alınarak, iç hatlar teminali inşaa edilmeli. Mevcut iç hatlar terminli ise yıkılıp dış hatlar terminalininin devamı getirilerek bir terminal yapılmalı ve orasıda dış hatlar olarak kullanılmalı.
  • Banu Alkan'a soralım .. o bilir .
Birkaç yıl önce ilk duyurusu yapıldığında 'palavra' etkisi yapan havaalanına ilişkin planlar açıklandı.

-Yeni Wembley Stadyumu’nun da mimarı Lord Norman Foster’ın çizdiği planlarda, günde 300 bin yolcu kapasitesine sahip havaalanı, Heathrow’un iki katı büyüklükte tasarlandı. 
 
-Maliyetinin 150 milyar TL’yi bulması beklenen alanın en büyük avantajı, uçakların su üzerinde alçalıp yükselmesi. Binalara uzak konumda yapılacak kalkış-inişlerle, çevre sakinlerinin mümkün olduğu kadar az rahatsız edilmesi hedefleniyor.
 
 
HAVAALANI: Her biri 4 km. uzunluğunda 4 pist yapılacak. Alanı yılda 150 milyon kişi kullanacak.
 
İNİŞ-KALKIŞ ROTASI: Kuzeydoğu istikametinden su üzerinde alçalan uçaklar, gürültü ve hava kirliliği açısından çevre sakinlerine minimum ölçüde zarar verecek.
 
HIZLI TREN: Pistlerin altında, günde 300 bin yolcu kapasitesiyle İngiltere’nin en işlek demiryolu istasyonu yer alacak.

(Milliyet)
YOK BÖYLE HAVAALANI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bence de denize AHL yapacaklar. Cilgin kanal projesinden cikan milyonlarca ton hafriyat da boyle kullanilacak. Bizde ilerisi hic dusunulmez. Kacak yapilasma ile havalimanini bogdular. Ongorusuz olundugu icin vaktiyle bos arazi olan o arazileri kamulastirmadilar. Pistin dibinde alisveris merkezi var, olacak is mi? Gerci guzel seyir terasi olarak kullanildigindan ben memnunum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
düşününce oluyor. tamamen katılıyorum yorumunuz çok güzel. ayrıca projedeçok hoş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şu an tıkanmış olan Havameydanı sorununa bizler gibi her ülke çare aramakta. En doğru çare Havameydanını nereye yaptığın değil, şehir bağlantısına getirdiğin çözümdür. Hızlı tren işin kilit noktasu. Şimdilerde şehirlerin içinde boğulan Havameydanları yerine öncelikli ulaşım, her derede çare olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya londra yapicana istanbula olsun birde güzel reklam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Asil cilgin proje diye ben buna derim. Mans tuneli yapanlar bunuda yapar. Yapildiginda ise wow dunyanin 8inci harikasi denir. helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
heathrow'a yeni pist yapmak istediler ama orada yasayanlar ve cevreciler engel olmayi basardilar. bu tarz bir havaalani sorunu cozecektir ama ingiltere acliktan oluyor, boyle bir projeye nasil olumlu cevap almislar bilemiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ataturk'u denize taşımak daha da kolay ki, orgi ile kıyas kabul etmez. yapacaklar florya-yeşilkoy arasına bi yerlere, ne guzel tren bağlantısı bile var. şimdiki havaalanının yerini de ihale ile satacaklar uzerine kar bile ederler. (bakınız: ali samiyen-aslantepe takası, yeni stad yapıldı, yerine binalar yapılacak ve yapana uzerine para kalacak, kucucuk yerden bahsediyoruz) zaten boyle bi olay olsa havaalanı arazisi için firmalar birbirini yerler, devlet milyar dolar kar eder ustune de dev gibi yeni havaalanı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aferin Thamsena inşa etmeyi iyi düşünmüşler civarda motora kuş kaçanlara hidroliği patlayanlara emergency yeri olur bakalım neye mal olacak onlara, LTBA için böyle birşey sözkonusu olamaz orgide tek pisti bi tarafını yırtarak yapan shgm koca ltba yi denize tasiyacak peh. Sadece gülerim buna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar AHL için böyle birşey imkansız, havalimanı deniz seviyesinden yüksek! Deniz ile kıyı sahiline bakın internetten, yükseltiler var. Dolayısıyla AHL için imkansız. AHL'de sadece tek bir değişiklik yapılabilir o da askeri alan alınarak, iç hatlar teminali inşaa edilmeli. Mevcut iç hatlar terminli ise yıkılıp dış hatlar terminalininin devamı getirilerek bir terminal yapılmalı ve orasıda dış hatlar olarak kullanılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Banu Alkan'a soralım .. o bilir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000