18 Ağustos 2008, Pazartesi 16:20:15

Yoğun talep özel uçak aldırdı

Türkmen Havayolları, yeni bir Challenger CL 605 model uçak alarak filosuna kattı. Türkmen Havayolları, Kanada'nın Bombardier Aerospace şirketinin ürettiği iş uçağı olarak da bilinen jetlerden birini satın aldı.
  • Hayirli olsun... sayqılarımla..

Türkmen Havayolları'nın satın aldığı bu uçak, Türkmenistan resmi heyetinin yabancı ülke gezilerinde kullanılacak. Edinilen bilgilere göre, Türkmenistan'dan yabancı ülkelere giden heyet sayısının artması sebebiyle bu türden bir uçak alımının kaçınılmaz olduğu bildiriliyor.

Bu uçak oldukça geniş ve sessiz bir kabine sahip olmakla birlikte, yolcularına hem dinlenebilme hem de çalışabilme imkânı sunuyor. Uçağın 18 yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi.


HALI İHRACATI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Dünyaca meşhur Türkmen halısı ihracatında düşüş yaşanıyor. Türkmenistan Yüksek Denetleme Kurulu'nun, Türkmenhalı Devlet İdaresi'nde yaptığı denetlemelerde bu gerçek yüze çıktı. Denetleme çalışmaları sonucunda, halı ihracatının yarı yarıya düştüğü belirlendi.

Türkmenistan Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı Tuvakmammet Caparov, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda denetleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Caparov, halı üretiminin artmasına rağmen ihracatta neredeyse yarı yarıya düşüş yaşandığını kaydetti. Bunun sebeplerinden birinin, Türkmenhalı İdaresi'nin yurtdışında ticaret noktası bulunmamasına bağlayan Caparov, üretilen halıların önemli kısmının yerel piyasada satıldığını belirtti. Caparov, halı idaresinin mağazalarıyla pazarda satılan halı fiyatları arasında büyük farklar olmasının da ihracatı etkilediğini vurguladı.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, toplantıda bulunan Türkmenhalı İdaresi yetkililerine pazarlama sisteminin tekrar gözden geçirilmesi ve yeni bir sistem oluşturulması konusunda çalışma yapmalarını istedi.


TÜRKMENİSTAN'DAN AFGAN ÖĞRENCİLERE YARDIM

Türkmenistan, komşusu Afganistan'a gıda ve okul malzemelerinden oluşan 20 ton yardım gönderecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan'ın Bağımsızlık Bayramı öncesi Devlet Başkanı Hamid Karzai ile yaptığı telefon görüşmesinde, Afgan öğrencilerine hediye göndermek istediklerini dile getirdi. Görüşmede liderler, iki ülke arasındaki mevcut işbirliğinin düzeyinden duyduklarını memnuniyeti de dile getirdi.

Türkmenistan, Afganistan'a düşük fiyattan elektrik enerjisi ve sıvı gaz satıyor. Ayrıca 2007 yılında, bu ülkenin 3 milyon 781 bin dolarlık elektrik enerjisi borcunu sildi. Afganistan'ın demir yol inşaatına da destek veren Türkmenistan, 2007 yılında bu ülkeye 300 bin dolarlık ücretsiz elektrik enerjisi yardımında bulundu.

Bunun yanında Türkmenistan, bu yıl ağır kış şartlarında zor durumda kalan Afgan halkına TIR'lar dolusu insani yardım göndermişti.


GÜNEY OSETYA'YA TAZİYE

Türkmenistan Hükümeti, Güney Osetya'da yaşanan ve çok sayıda can kaybına neden olan insanlık dışı olaylar nedeniyle üzüntülerini dile getiren bir mesaj yayınladı. Mesajda, barış içerisinde yaşamakta olan halktan hayatını kaybeden akraba ve yakınlarına taziye bildirildi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'nın duyurduğu bildiride Türkmen Hükümetinin, Güney Osetya'daki olayın sadece barış ve diplomatik yollarla çözülmesinden yana olduğu kaydedildi.

Yoğun talep özel uçak aldırdı

Yorumlar

Dek ~ 16 yıl önce
Hayirli olsun... sayqılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000