24 Haziran 2008, Salı 17:03:24

"Yılın Havayolu Şirketi" seçildiler

Air Finance Journal dergisi, Ürdün Kraliyet Havayolları Royal Jordanian'ı yılın havayolu şirketi olarak ilan etti.
  • emirates bnce yılın şirketi bu sadece benle kalmıyor emirates istatistiklerde de böyle en çok gelişen ve güçlü bir filoyla bn ce yılın şirketi olayı hak ediorlar

Dergi, yapılan araştırmalar sonucuna göre verilen “Yılın Havayolu Şirketi” ödülüne neden Royal Jordanian’ın layık görüldüğünü anlatan geniş bir yazı yayınladı. Ödülün dünya çapında her yıl finansal açıdan en güçlü ve öne çıkan havayolu şirketine veriliyor.
       
Royal Jordanian (RJ) Havayolları CEO ve Başkanı Samer Majali, ödülün takdiminden sonra şirketin son iki yılda birçok seçkin ödüle layık görülmesinin kendilerini gururlandığını söyledi.
      
Royal Jordanian’ın ödüle layık görülmesinin ardından dergide yayınlanan raporda son birkaç yıldır ulaşım sektörünün lideri haline gelen RJ’nin  başarısının altı çizilizilerek, 2007’nin sonunda RJ imkânlar, uçuş saati, gelir, uçuş sıklığı ve yolcu sayısında 2001’deki kapasitesini ikiye katladığı belirtildi.
    
Bunlara ek olarak, başta Ortadoğu’da hakim olan istikrarsızlık ve bunun ulaşım ve turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerine, hızla yükselen yakıt fiyatlarına, keskin bölgesel ve sektörel rekabete, 2004’ten beri zorlaşan işletme şartlarına ve birçok şirketi yıldıran mücadelelere rağmen net karlarını arttırmasına da dikkat çekildi.
     
Rapora göre RJ bu unvana geçen yılın Aralık ayında halka arz sırasında toplam açıklanan hisselerin %71’ine denk gelen katılım payı sattığı özelleştirme sürecindeki başarısı sebebiyle layık görüldü. Halka arz sırasında stratejik bir ortağa gerek duymadan ulusal ve uluslararası birçok yatırımcının hisseleri almak için birbiriyle yarışması da bu başarının bir göstergesi olarak lanse edildi.

Bugün Royal Jordanian Havayolları'na yatırım yapanların sayısı sayısı 29.000’in üzerine çıktı. Halka arz kapsamı teklif edilen hisselerin %140’ını buldu. Toplam büyümeden kazanılan 164,5 milyon ülkenin hazinesine girdi. Böylece RJ Ortadoğu’da özelleştirilen ilk ulusal taşıma şirketi oldu.
     
OneWorld Airline Alliance üyeliği de teklif edilen RJ’nin böyle bir birliğe katılmasıyla kapasitesini, işletme ve hizmet güvenliğini, birliğe üye diğer 9 şirketle paralel olarak geliştirdi ve tüm bu genişleyen uçuş opsiyonlarını Amman’daki tek bir noktadan 700 ayrı varış noktasına ulaştırdı.

"Yılın Havayolu Şirketi" seçildiler

Yorumlar

king emirates ~ 16 yıl önce
emirates bnce yılın şirketi bu sadece benle kalmıyor emirates istatistiklerde de böyle en çok gelişen ve güçlü bir filoyla bn ce yılın şirketi olayı hak ediorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000