17 Ekim 2013, Perşembe 08:45:17

YILDIRIM: "YERLİ UÇAK KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEZ"

Binali Yıldırım, yerli uçak girişimiyle ilgili konuştu: “Türkiye küçük ve bölgesel uçaklar üretecek. Bu nedenle yabancı ülkelerin engellemeleriyle karşılaşacağımızı sanmıyorum.”
  • negüzel rüya görüyorlar.
  • Dünya havacılık tarihinde ilk defa 2 ticari havacılık pilotu kaçırıldı. 2 ay oldu. Ne yaptınız ne yapıyorsunuz. Bırakın gidin millet rahatlasın.
  • Antonov beraber üretelim demişti. Birileri hop dedi, yukarda ona cevap var sanırım... Ben utanırdım, rest çekemesem, çeker giderdim. Onlar çekip gidemediğine göre milletin daha çekeceği var sanırım...
  • Demek engelleme vardı ondan yapamiyordu
  • Urkutmeyeceksin yilani sakin sakin devam edeceksin aynen boyle...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin uçak yapımı ile ilgili olarak geldiği noktayı değerlendirdi.

Türkiye’nin kendi uçağını yapması için sürecin başlatıldığını hatırlatan Yıldırım, “Biz küçük ve bölgesel uçaklar için çalışmalar yürütüyoruz. Biz, Boeing ve Airbus özelliklerinde uçaklar üretecek değiliz. Zaten bu alanlar dolu bu alanlara neden girelim. Bu nedenle de kimseyle rekabet edecek değiliz. Rekabet etmeyeceğimiz için de kimsenin engellemesyle karşılaşacağımızı sanmıyorum” dedi.  

HEDEFE 2023’TE VARILIR

Uçak yapımının bugünden yarına yapılacak bir iş olmadığını söyleyen Binali Yıldırım, “Bunun için zamana ihtiyaç vardır. Ciddi bir çalışma gerekiyor. Ama süreç başlatıldı. Teknoloji gerekiyor, kaynak gerekiyor. Ama bunların hepsini çözeceğiz. Hedef  2023.  Bu tarihe kadar kendi uçağımızı üreteceğiz” diye konuştu.

DENİZ UÇAKLARI DA YAYGINLAŞTIRILACAK

YILDIRIM, Haliç, Yalova arasında yolcu taşımacılığı yapan deniz uçaklarının yaygınlaştırılacağını da vurguladı. Yıldırım, “Bu uçakların hizmeti ve konacakları yerler çok farklı. Alaçatı’da da uygulaması var. Bunun yaygınlaştırılması için çalışıyoruz” dedi. (Akşam)

YILDIRIM: "YERLİ UÇAK KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

a330 ~ 11 yıl önce
negüzel rüya görüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çapsızlar ~ 11 yıl önce
Dünya havacılık tarihinde ilk defa 2 ticari havacılık pilotu kaçırıldı. 2 ay oldu. Ne yaptınız ne yapıyorsunuz. Bırakın gidin millet rahatlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çeken Türk milleti ~ 11 yıl önce
Antonov beraber üretelim demişti. Birileri hop dedi, yukarda ona cevap var sanırım... Ben utanırdım, rest çekemesem, çeker giderdim. Onlar çekip gidemediğine göre milletin daha çekeceği var sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haaaa ~ 11 yıl önce
Demek engelleme vardı ondan yapamiyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wyy ~ 11 yıl önce
Urkutmeyeceksin yilani sakin sakin devam edeceksin aynen boyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000