01 Mart 2012, Perşembe 20:11:14

YILDIRIM SERT ÇIKTI... RÖTARA CEZA GELİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçak içinde yolcuları bekleten havayolu şirketlerine ceza verileceğini söyledi.
  • bence Cem YILMAZ makyaj yapip'kursuden espri yapmistir :) ulastirma bakani ya hic birsey bilmiyor'yada hedef saptiriyor
  • Siz koskoca Ulaştırma Bakanından daha iyi mi bileceksiniz. Havayolları uçak içinde hemde motor çalıştırıp yolcuyu bekletmekten dolayı yaptıkları devasa karları artık yapamayacaklar. Bakın sn bakan, bürokratlarının uyarmasıyla kül yutmadığını göstermiş oldu. O kadar servet bilmeden yapılır mı? Siz siz olun bakanın mutlaka bir bildiği ve hesabı olduğunu kabul edin. Benden söylemesi.
  • Çok değil daha 4-5 gün önce Esenboğa'da tüm havayolları yolcularını zamanında aldı ve DHMI kar la mücadele pisti 4.5 saat boyunca açamadı, kuleden tüm trafiklere genel yayın yapıldı 1 saat de sürer daha fazlada sürer diye, uçağın içinde net cevap alamayan kaptanlar yolcuyla bekledi sonrasında 4 saati geçince seferlerin hepsi iptal oldu, havayollarının beceriksizliği koymuşlar adını, üstüne bir de ceza gelecekmiş, nasıl bir düşünce yapısı var bunların, bu kadar geniş olmamalı bir kurum.
  • Bazılarının çok başarılı buldukları sayın Ulaştırma bakanı mı yapmış bu açıklamayı? Buna kargalar güler mi bilemiyorum ama bu mantıksızlık karşısında ben gülemiyorum.Sadece 'dumur' oldum.Bu ülkenin Ulaştırma bakanı böyle bir açıklama yaparsa diyecek birşey kalmamıştır.Bu akşam IST'den uçtum. Push-back sonrasında kalkışa kadar geçen süre 40 dakika.Tek sebebi 10. sırada olmamız. Şimdi bunun suçlusu havayolu mu?
  • Bence olması gereken zaten bu. Hem yolcu açısından hemde şirketler açısından. Slot'ına CTOT'ine uygun hareket edeceksin ki kimse zarar görmesin. İnsanlar uçağa binince kendilerini kafese kapatılmış hissediyor. ta ki uçak hareket Edinceye kadar. Birilerinin bu gidişata dur demesi gerekiyordu zaten
  • Bir havayolunun zamanında kalkış yapmasının en önemli koşulu,yolcuyu uçağına alıp,kapıyı kapatmak.Şimdi şirket bunu yapınca,kalkmamak için neyi bekler? soruyorumen başarılı şirket uçağını gün içinde en fazla uçuran şirketdir.Düşünün günde 3 git-gel yapmak varken,siz 2 git-gel yapıp zarar etmek,ve herşeyi bildiğini zanneden yolcuyla uğraşıyor. VALLAHİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİ DELİRMİŞ OLMALILAR
  • Bu hesaba göre yandık. Acaba yalnızca İstabul Ankara uçuşunu mu kast etti? E ben sık sık 10 saatlik uçuşlara gidiyorum. Ne yani 5 saat mi bekleyeceğim. Ayrıca mikrofon karşısında konuşmaya ne gerek var? Veririsin talimatını uygularlar. Ne demişler, SÖZ UÇAR...
  • ADAM GİBİ İŞLEYEN BİR SİVİL HAVACILIK KURUN, GÖRELİM ARTIK BİRŞEYLERİN YÜRÜDÜĞÜNÜ, GECE PERMİ ALMAK İÇİN ARANDIĞINDA" GİT KARDEŞİM SABAH ARA, BU SAATTE MÜDÜRÜ FALAN UYANDIRAMAM" DİYEN O YOBAZ ADAMLARI AT SHGM'DEN, İŞ YAPAN, DAHA KİBAR, İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMIŞ ADMLARI KOY ORAYA, SLOT TALİMATINI O İSTANBULDAKİLERE YUTTUR, ATCO'LARIN EUROCONTROL PARASINI VERİN Kİ, CTOT GELMESİN Kİ HAVA YOLLARI DA İNSANLARI ZEVK(!) İÇİN KABİNDE BEKLETMESİN. O ZAMAN CEZASI NEYSE BEN KESERİM UÇAĞIMA.
  • uçak erken kapı kapatsa bile kalkış sırası nedeniyle beklemeler normal bunu nasıl anlamazlar ben de bunu anlamıyorum
  • benim anlamadığım şey şu;hangi şirket yolcuyu alıpta uçakta bekletmekten zevk alır.eğer yolcu uçakta kalıyorsa bir nedeni vardır mutlaka.hiçbir personel yolcunun dırdırını çekmek istemez.artık bilinçli olmak lazım uçmak konusunda.bir tane yayın yok ki sırf bu konuları tv de millete açıklasın.airport ne yapıyor,ortalığı alevlendirecek her türlü haberi veriyor bari bir ilk yapında millete neler olduğunu açıklayan program yapın.ortaya bir çamur atıyorsunuz kim temizlerse temizlesin.millet bilsin,öğrensin neden beklediğini.alt tarafı şirketlerde 1 er kaptan,trafikçi,yer işletmeci... alıp hazırlayacaksınız.bu kadar basit.
 CNN TÜRK canlı yayınında Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanlarında son dönemdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzde 5'lik uçuş iptali olduğunu belirterek hiç bir havaalanının kapanmadığını söyledi.

Yıldırım, uçuş rötarlarının işletmelerin beceriksizliğinden kaynaklandığını belirterek, "Havaalanı ve uçak işletmecisinin koordineli çalışması gerekiyor. Operasyonel hatalar nedeniyle havayolu şirketine ceza düzenlemesi getireceğiz, bunun yanısıra da yolcu uçak içinde uçuş mesafesinin en fazla yarısı kadar süre bekletilebilecek. 1 saatlik uçuş için yarım saatten fazla bekleme olmayacak. Kuralları bu şekilde koyacağız" dedi.
YILDIRIM SERT ÇIKTI... RÖTARA CEZA GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 12 yıl önce
bence Cem YILMAZ makyaj yapip'kursuden espri yapmistir :) ulastirma bakani ya hic birsey bilmiyor'yada hedef saptiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Siz koskoca Ulaştırma Bakanından daha iyi mi bileceksiniz. Havayolları uçak içinde hemde motor çalıştırıp yolcuyu bekletmekten dolayı yaptıkları devasa karları artık yapamayacaklar. Bakın sn bakan, bürokratlarının uyarmasıyla kül yutmadığını göstermiş oldu. O kadar servet bilmeden yapılır mı? Siz siz olun bakanın mutlaka bir bildiği ve hesabı olduğunu kabul edin. Benden söylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok değil daha 4-5 gün önce Esenboğa'da tüm havayolları yolcularını zamanında aldı ve DHMI kar la mücadele pisti 4.5 saat boyunca açamadı, kuleden tüm trafiklere genel yayın yapıldı 1 saat de sürer daha fazlada sürer diye, uçağın içinde net cevap alamayan kaptanlar yolcuyla bekledi sonrasında 4 saati geçince seferlerin hepsi iptal oldu, havayollarının beceriksizliği koymuşlar adını, üstüne bir de ceza gelecekmiş, nasıl bir düşünce yapısı var bunların, bu kadar geniş olmamalı bir kurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bazılarının çok başarılı buldukları sayın Ulaştırma bakanı mı yapmış bu açıklamayı? Buna kargalar güler mi bilemiyorum ama bu mantıksızlık karşısında ben gülemiyorum.Sadece 'dumur' oldum.Bu ülkenin Ulaştırma bakanı böyle bir açıklama yaparsa diyecek birşey kalmamıştır.Bu akşam IST'den uçtum. Push-back sonrasında kalkışa kadar geçen süre 40 dakika.Tek sebebi 10. sırada olmamız. Şimdi bunun suçlusu havayolu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence olması gereken zaten bu. Hem yolcu açısından hemde şirketler açısından. Slot'ına CTOT'ine uygun hareket edeceksin ki kimse zarar görmesin. İnsanlar uçağa binince kendilerini kafese kapatılmış hissediyor. ta ki uçak hareket Edinceye kadar. Birilerinin bu gidişata dur demesi gerekiyordu zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir havayolunun zamanında kalkış yapmasının en önemli koşulu,yolcuyu uçağına alıp,kapıyı kapatmak.Şimdi şirket bunu yapınca,kalkmamak için neyi bekler? soruyorumen başarılı şirket uçağını gün içinde en fazla uçuran şirketdir.Düşünün günde 3 git-gel yapmak varken,siz 2 git-gel yapıp zarar etmek,ve herşeyi bildiğini zanneden yolcuyla uğraşıyor. VALLAHİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİ DELİRMİŞ OLMALILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu hesaba göre yandık. Acaba yalnızca İstabul Ankara uçuşunu mu kast etti? E ben sık sık 10 saatlik uçuşlara gidiyorum. Ne yani 5 saat mi bekleyeceğim. Ayrıca mikrofon karşısında konuşmaya ne gerek var? Veririsin talimatını uygularlar. Ne demişler, SÖZ UÇAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ADAM GİBİ İŞLEYEN BİR SİVİL HAVACILIK KURUN, GÖRELİM ARTIK BİRŞEYLERİN YÜRÜDÜĞÜNÜ, GECE PERMİ ALMAK İÇİN ARANDIĞINDA" GİT KARDEŞİM SABAH ARA, BU SAATTE MÜDÜRÜ FALAN UYANDIRAMAM" DİYEN O YOBAZ ADAMLARI AT SHGM'DEN, İŞ YAPAN, DAHA KİBAR, İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMIŞ ADMLARI KOY ORAYA, SLOT TALİMATINI O İSTANBULDAKİLERE YUTTUR, ATCO'LARIN EUROCONTROL PARASINI VERİN Kİ, CTOT GELMESİN Kİ HAVA YOLLARI DA İNSANLARI ZEVK(!) İÇİN KABİNDE BEKLETMESİN. O ZAMAN CEZASI NEYSE BEN KESERİM UÇAĞIMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçak erken kapı kapatsa bile kalkış sırası nedeniyle beklemeler normal bunu nasıl anlamazlar ben de bunu anlamıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
benim anlamadığım şey şu;hangi şirket yolcuyu alıpta uçakta bekletmekten zevk alır.eğer yolcu uçakta kalıyorsa bir nedeni vardır mutlaka.hiçbir personel yolcunun dırdırını çekmek istemez.artık bilinçli olmak lazım uçmak konusunda.bir tane yayın yok ki sırf bu konuları tv de millete açıklasın.airport ne yapıyor,ortalığı alevlendirecek her türlü haberi veriyor bari bir ilk yapında millete neler olduğunu açıklayan program yapın.ortaya bir çamur atıyorsunuz kim temizlerse temizlesin.millet bilsin,öğrensin neden beklediğini.alt tarafı şirketlerde 1 er kaptan,trafikçi,yer işletmeci... alıp hazırlayacaksınız.bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000