12 Mayıs 2014, Pazartesi 09:07:22

"YILDA EN AZ 780 KUŞ UÇAĞA ÇARPAR!"

Uzmanlar, İstanbul’da yapılacak havalimanı ve köprü projelerinin inşa edileceği bölgelerin doğa ve insanlar üzerindeki olası tehlikeleri konusunda uyardı
  • Çok sevgili kuşoloğ ve odunistler kuşları ve ağaçları sevdiğiniz kadar şu memleketi sevseniz vallahi de billahi de bu memleket cennet olur.
  • Bildiğin ilan sayfası gibi kullanmışlar. :)))
  • Elin yabanci ne karisir bizim Havalimanina zaten yabancilar istemiyor Türkiye nin kalkinmasini
  • Yazılanlar gerçek
  • İngilizce yazanları görünce gözlerime inanamadım.Gerçekmi acaba bu yazanlar?
  • Sayın airporthaber yöneticileri siz bu yabancı yorumları nasıl yayınlıyorsunuz? İçeriklerini okumuyormusunuz acaba? Neler yazdıklarının farkında değilmisiniz? Konu ile ne alakası var? Adamlar birbiri ile burdan mı iletişime geçiyor ? Lütfen dikkat, Türk işsiz pilotlar varken yabancıların bu şekilde bizimle alay etmesine müsaade etmeyiniz. Adam ingilizce yazıyo diye yanınlamak mı lazım? Bi içeriğini okuyun lütfen ya. Kolay gelsin.
  • Dear Caroline Do not worry for us,we are very happy here. In THY company ,there are many privileges for foreigners.Turkish Citizens,two-year degree never work in Turkey as FO, but expats able to work as FO and CPT. We are very very happy in Istanbul.. Best regards George,Cpt,THY
  • Yabancılar buraya havalimanı yaptırmamak ve avrupa ortadoğu ve amerikaya açılacak pazar ve liman ve köprü görevi görecek ülkeye milyar dolar katkı sağlamayacak herşey için hergün yeni bir bahane üretiyorlar. Avrupanın Amaterdam ve Londra aktarma limanlarından daha büyük bir liman olacağı için bunu durdurmak için hergün itiraz edecek birşey buluyorlar. Ya kardeşim size mi kaldı burdaki kuşların hayatı? Sen avrupadaki havalimanı veya liman yapımına bu kadar burnunu sokabilirmisin? Adamlar ne dese destek veriyorsunuz sanki bütün millet kuş bilimciyiz. Tabiiki itiraz edicek adam. Ortadoğu ve avrupanın en büyük limanı yapılacak. Rusya kırım ve ukraynayı niye almak istiyor arkadaşlar? Limanları yüzünden. Azcık milletimize ve devletimize sahip çıkalım. Saygılar. Emniyetli uçuşlar.
  • Ölen her kuş için 5 kuş yetiştirilecekmiş. Sorun yok.
  • Dear Captain and First Officer I hope you are well. Please note a trip to Istanbul for myself and my colleague Padraic Toolan has been scheduled for next week, arriving Wednesday 14TH May 17.20pmLT, departing Saturday 17th May 13.05pmLT. The main purpose of this trip is to meet with Turkish Airlines Human Resources Team along with the head of Human Resources and fleet managers. We have been aware that over the course of previous months, there have been serious concerns regarding the drop in the value of the Turkish Lira, negatively affecting salaries and also issues regarding upgrade of FO to Captain without 4 year degree. These amongst others will be on our agenda for discussion with THY. As the leading provider of placement expat flight crew to Turkish Airlines, our meeting will represent all of our pilots feedback and will request answers and updates on progress going forward. Therefore, I would appreciate your feedback/concerns relating to your current contract, if you wish to contribute by email to me (confidentially of course). We will be staying at the Wow Hotel in Bakirkoy, and we welcome your visit to meet with us to discuss any issues or just to say hello on Wednesday evening after 18.00pm, or Friday morning/afternoon/evening. I will be available on this email address and my contact number is 00 353 86 0218 206, my colleague Padraic 00 353 86 7701 198 and is also cc’d above. I look forward to hearing from you and if your roster permits, meeting you in IST at suggested times above. Kind regards Caroline Rosney Placement Operations Co-ordinator

Doğa Derneği ve İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu’nun düzenlediği 16. Türkiye Kuş Konferansı’nda 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Kanal İstanbul projelerinin göç ederken İstanbul’u kullanan kuşlar için yaratacağı tehlikeler konuşuldu. Uzmanlar, “3. Havalimanı yapılırsa yılda en az 780 kuş-uçak çarpışır” dedi.

‘Küçük orman kartalı yok olur’

Yırtıcı kuşlar üzerine araştırma yapan Dr. Umberto Gallo, küçük orman kartalının yüzde 90’ının İstanbul üzerinden göç ettiğini, 3. Havalimanı projesinin gerçekleşmesinin bu türün neslinin tükenmesine yol açacağını kaydetti. Asırlardır aynı göç yolunu kullanan kuşların tehlikede olduğu belirtildi.

Nesli tehlikede olan 50 türe ev sahipliği yapan İstanbul’u özellikle deniz üzerinden geçemeyen, süzülen büyük kuşlar kullanıyor. (Vatan)

"YILDA EN AZ 780 KUŞ UÇAĞA ÇARPAR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çok sevgili kuşoloğ ve odunistler kuşları ve ağaçları sevdiğiniz kadar şu memleketi sevseniz vallahi de billahi de bu memleket cennet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 10 yıl önce
Bir kuşolog ve odunist olarak merak ettim de memleketi sevmenin şartları nelerdir ? Mesela kuşları ve odunları sevmek memleketi sevmenin bir şartı olabilir mi ? Yoksa ilk şart -birimi ne olursa olsun- para mı ? Ya da bana cenneti tarif ediversen. Kuşun uçmadığı ağaç gölgesinin bulunmadığı bir yer mi mesela ?
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bildiğin ilan sayfası gibi kullanmışlar. :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Elin yabanci ne karisir bizim Havalimanina zaten yabancilar istemiyor Türkiye nin kalkinmasini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 10 yıl önce
Yazılanlar gerçek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
İngilizce yazanları görünce gözlerime inanamadım.Gerçekmi acaba bu yazanlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 10 yıl önce
Sayın airporthaber yöneticileri siz bu yabancı yorumları nasıl yayınlıyorsunuz? İçeriklerini okumuyormusunuz acaba? Neler yazdıklarının farkında değilmisiniz? Konu ile ne alakası var? Adamlar birbiri ile burdan mı iletişime geçiyor ? Lütfen dikkat, Türk işsiz pilotlar varken yabancıların bu şekilde bizimle alay etmesine müsaade etmeyiniz. Adam ingilizce yazıyo diye yanınlamak mı lazım? Bi içeriğini okuyun lütfen ya. Kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dear Caroline Do not worry for us,we are very happy here. In THY company ,there are many privileges for foreigners.Turkish Citizens,two-year degree never work in Turkey as FO, but expats able to work as FO and CPT. We are very very happy in Istanbul.. Best regards George,Cpt,THY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 10 yıl önce
Yabancılar buraya havalimanı yaptırmamak ve avrupa ortadoğu ve amerikaya açılacak pazar ve liman ve köprü görevi görecek ülkeye milyar dolar katkı sağlamayacak herşey için hergün yeni bir bahane üretiyorlar. Avrupanın Amaterdam ve Londra aktarma limanlarından daha büyük bir liman olacağı için bunu durdurmak için hergün itiraz edecek birşey buluyorlar. Ya kardeşim size mi kaldı burdaki kuşların hayatı? Sen avrupadaki havalimanı veya liman yapımına bu kadar burnunu sokabilirmisin? Adamlar ne dese destek veriyorsunuz sanki bütün millet kuş bilimciyiz. Tabiiki itiraz edicek adam. Ortadoğu ve avrupanın en büyük limanı yapılacak. Rusya kırım ve ukraynayı niye almak istiyor arkadaşlar? Limanları yüzünden. Azcık milletimize ve devletimize sahip çıkalım. Saygılar. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ölen her kuş için 5 kuş yetiştirilecekmiş. Sorun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 10 yıl önce
kuşları hallettik, kesilen ağaçları da çözeriz, 2 milyar ağaç daha dikilir. Fakat uçağına kuş kaçan, motor arızası yaşayan uçaktaki yolcuları ne yapacaz ? Onu tam çözemedik, şu klonlama işi biraz gelişse keşke. Kuş kaçması bknz Hudson nehrine inen Airbus, http://www.youtube.com/watch?v=imDFSnklB0k , bu tarz inişlerin büyük bölümü çok ciddi can kayıpları ile sonlanır ve uçak genelde kaybedilir, yolcularla beraber. Gerçi bizim hızlandırılmış tren kaza yapmış, 50 kişi rahmetli olmuştu, o makinist hatasıydı. Uçakların ki de genelde pilotaj hatası zaten. Önemli olan uzaydan görünen o havalimanını yapıp, dünyaya ne kadar büyük şeyimiz olduğunu göstermek.
Dikkat Thy ~ 10 yıl önce
Dear Captain and First Officer I hope you are well. Please note a trip to Istanbul for myself and my colleague Padraic Toolan has been scheduled for next week, arriving Wednesday 14TH May 17.20pmLT, departing Saturday 17th May 13.05pmLT. The main purpose of this trip is to meet with Turkish Airlines Human Resources Team along with the head of Human Resources and fleet managers. We have been aware that over the course of previous months, there have been serious concerns regarding the drop in the value of the Turkish Lira, negatively affecting salaries and also issues regarding upgrade of FO to Captain without 4 year degree. These amongst others will be on our agenda for discussion with THY. As the leading provider of placement expat flight crew to Turkish Airlines, our meeting will represent all of our pilots feedback and will request answers and updates on progress going forward. Therefore, I would appreciate your feedback/concerns relating to your current contract, if you wish to contribute by email to me (confidentially of course). We will be staying at the Wow Hotel in Bakirkoy, and we welcome your visit to meet with us to discuss any issues or just to say hello on Wednesday evening after 18.00pm, or Friday morning/afternoon/evening. I will be available on this email address and my contact number is 00 353 86 0218 206, my colleague Padraic 00 353 86 7701 198 and is also cc’d above. I look forward to hearing from you and if your roster permits, meeting you in IST at suggested times above. Kind regards Caroline Rosney Placement Operations Co-ordinator

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000