01 Ocak 2015, Perşembe 08:05:01

YETKİLİLERDEN AIR ASIA AÇIKLAMASI

Endonezya’nın Surabaya Adası’ndan Singapur’a giderken pazar günü kaybolan AirAsia uçağının gövdesinin saptanmış olabileceği bildirildi.
  • Icine girilen cb sebebiyle asiri soguma ve yagista pitotube donmasi sonucu Birgen Air gibi stall olmus olabilir mi? Saygilar.
  • Yeni sistemlerin eğitimi yeterince iyi şekilde kavranırsa sıkıntı oluşturmaz. Kavramaktan kasıt teorik olarak öğrenmek değil tabi, bunu her pilot en iyi şekilde bilir. Öğrenilmesi gereken temel mesele aviyonik sistemlerin pilotların dikkat ve kabiliyetinin bir alt kümesinde olduğudur. Kaldı ki bu kaza da pilotun zamanlama hatası en önemli unsur gibi duruyor.
  • Şu uçağıda stalla soktunuz ya ne diyeyim.
  • Bugün yabancı ajanslarda bir bilgi paylaşımı vardı. " Havacılık uzmanları 16 ay önce havayolu şirketlerini uyararak uçaklardaki aşırı teknolojik seyrüsefer cihazlarının pilotların bilgi ve becerilerini deformasyona uğrattığı konusundaki endişelerini dile getirmiş. Otomasyonun pilotlarda aşırı güven yarattığını söylemişler. Sayın kaptanlarımızın değerli yorumlarını bekliyorum.
  • Stall stall stall stalll stall demekten dilimde tuy bitti
  • Simdi okudugum bir haberde ucagin Mode S radarindan gonderilen verileri gordum. Akil mantik disinda olan yukselme ve alcalma verileri goruyorum. Ve ucagin hizi 65 (altmisbes) knot kadar az bir hizda oldugu goruluyor. Bir ara ucak dakikada 6000 ile 9000 feet arasinda tirmaniyor, ve ardindan dakikada 11000 ile 24000 feet hizla dususe geciyor. Raporun orijinalini okumak isteyenlere; http://www.theage.com.au/world/airasia-flights-behaviour-on-the-edge-of-logic-20150101-12gk9a.html

Endonezya’nın Surabaya Adası’ndan Singapur’a giderken pazar günü kaybolan AirAsia uçağının gövdesinin saptanmış olabileceği bildirildi.

Amerikan yayın kuruluşu CNN’e konuşan bir arama kurtarma yetkilisi uçağın gövdesine ait enkazın denizin dibinde olduğuna inandıklarını belirtti. Uçaktan şu ana kadar 10 cesede ulaşıldı. Sudan çıkarılan cesetlerin bazılarının üzerinde kıyafetlerin olması da çarptığında uçağın tek parça olduğuna kanıt olarak nitelendi.

Bu da Airbus A320-200 tipi uçağın havada aerodinamik tutunma kaybıyla karşılaşmış olduğuna dair senaryoyu güçlendiriyor. Uçakta 162 kişi bulunuyordu.

YETKİLİLERDEN AIR ASIA AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Icine girilen cb sebebiyle asiri soguma ve yagista pitotube donmasi sonucu Birgen Air gibi stall olmus olabilir mi? Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değil ~ 9 yıl önce
birken air ile bu durum farklı. Mikro patlamaları bir araştırın bence sebebp o
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yeni sistemlerin eğitimi yeterince iyi şekilde kavranırsa sıkıntı oluşturmaz. Kavramaktan kasıt teorik olarak öğrenmek değil tabi, bunu her pilot en iyi şekilde bilir. Öğrenilmesi gereken temel mesele aviyonik sistemlerin pilotların dikkat ve kabiliyetinin bir alt kümesinde olduğudur. Kaldı ki bu kaza da pilotun zamanlama hatası en önemli unsur gibi duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu uçağıda stalla soktunuz ya ne diyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
endişeli ~ 9 yıl önce
Bugün yabancı ajanslarda bir bilgi paylaşımı vardı. " Havacılık uzmanları 16 ay önce havayolu şirketlerini uyararak uçaklardaki aşırı teknolojik seyrüsefer cihazlarının pilotların bilgi ve becerilerini deformasyona uğrattığı konusundaki endişelerini dile getirmiş. Otomasyonun pilotlarda aşırı güven yarattığını söylemişler. Sayın kaptanlarımızın değerli yorumlarını bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Endişeli kardeşim, bahsettiğiniz uyarı 80'lerde de bir ara dile getirilmişti. Kaldı ki o zaman uçaklarda bu kadar bol elektronik zımbırtı yoktu. Fazla otomasyon aşırı güvenden ziyade tembelliğe ve muhtemel kötü bir durumda uçağı manuel kullanabilme yeteneğinin kaybına yol açıyor diye biliyorum. Tabi bu tip uçaklarda uçan pilot arkadaşlarımız durumu daha iyi izah edebilirler.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Stall stall stall stalll stall demekten dilimde tuy bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Simdi okudugum bir haberde ucagin Mode S radarindan gonderilen verileri gordum. Akil mantik disinda olan yukselme ve alcalma verileri goruyorum. Ve ucagin hizi 65 (altmisbes) knot kadar az bir hizda oldugu goruluyor. Bir ara ucak dakikada 6000 ile 9000 feet arasinda tirmaniyor, ve ardindan dakikada 11000 ile 24000 feet hizla dususe geciyor. Raporun orijinalini okumak isteyenlere; http://www.theage.com.au/world/airasia-flights-behaviour-on-the-edge-of-logic-20150101-12gk9a.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 9 yıl önce
Yine aciklanmasi guc bir kaza .Hava muhalefeti mi yoksa pilot hatasi mi yoksa, teknik arizami ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000