15 Ocak 2018, Pazartesi 11:11:31

Yetkililer uçakta inceleme yapıyor

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının önceki akşam Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkması olayı ile ilgili sigorta yetkilileri, Trabzon'a gelerek kazayla ilgili inceleme başlattı.
  • Yardımcı Pilot iniş son yaklaşma esnasında Autopilot disconnect butonuna basacağına Take Of Go around butonuna basmış. Kaptan Pilot farkına varmış TO GO deaktive etmiş. Ama nedense TO GO deaktive olmamış. İnişten sonra speed brakes spoilerlar tekrar kapatılınca bu sefer otomatik pilot TO GO devreye sokmuş ama sadece sağ motor yüksek devir yapmış. Sonuç ortada
  • 2018 yili simdiden berbat olmaya basladi.. hakkimizda hayirlisi olsun. Gecmis olsun
  • 38bin euro Type ücretini alıp işten attığı nice pilotların hesabını kim soracak Pegasusa? Kim hangi babayiğit delikanlı bu işe son verecek??? Type eğitimini bitirmeden 38bin euromuzun üstüne yatan ve eğitimimizi harap eden varlıklar Allah gün gelir hesabını sorar!!! Nefret ediyorum siz yaratıklardan...SHGM arkamızda durması gerekirken her zamanki gibi 3 maymunu oynamaya devqm ediyor...Para o kdr sıcakki zevkini alanın gözü dönüyor
  • SHGM sınırsız sorumsuz limitlerle dolu SHT-FTL ile buna benzer bir performansı diğer firmalardan da bekliyor olmalı. SHGM yetkilileri uçuş limitlerini 2018 - 2019 da devreye girer diye erteleme hakkını nereden aldığını ve hangi bilimsel veriye dayandırdığını bir açıklasa da anlasak. SHGM nin yayınladığı SHT-FTL THY ve Sendika arasında yapılan ek protokollerle '' Şirket hayrına uygulama dokümanı'' adı altında yeniden yayınlandı. SHGM de Aptal a yatıp kendi SHT-FTL sini internet sayfasına koymuş sorumluluğu üzerinden atıyor. Hangisi geçerli bir bilsek. Allah sonumuzu hayır etsin. Benzer olaylar yaşanacak gün gibi açık, işimiz dualara kaldı. Allah beterinden saklasın.
  • Autothrottle disengage yerine toga ya basılması.. kaptan karariyla zorla yaklasmaya devam edilmesi ve autothrottle in disengage edilmesinin unutulması.. sag reverser inop olması. İndikten sonra sadece sol reverser açıldığı icin autothrottle in devreden çıkmaması ve tekrar gaz acarak kazaya yol acmasi.. fo yanlışlıkla toga ya basinca sadece bir go around la herşeyin tatliya bağlanması ne güzel olurdu..
  • Eğlence çıktı... sakız ederler artık. Bu arada reklamın iyisi kötüsü olmaz. İyi reklam yaptı pegasus. Biraz da mağdur edebiyatı yaparsa daha hızlı yürüyebilir bu devirde.
  • Lufthansa da aldım 737 tip eğitimini yıllar once , her iki simden birinde bu arızayı verirlerdi,tek çözüm motoru kapatmak.10 yıl içerisinde birkez başıma geldi , Allah korusun zor bir arıza , söylemesi kolay ama yapması o an zor .
  • Bu motorlarin baglantilari yani kanada baglantilari belli bir titremede yani asiri sarsintida kopmak zorunda. Ucak havada iken motorda herhangi sebebden dolayi motor titreyip yalpalarsa Kanada zarar verip daha kötüsünü engellemek icin o motorun baglantilari yani askilari belirlenmis yerlerden kopar bunlar genelde silindir seklindeki 4 baglantive motor kanat'dan ayrilir. Ucak duruma göre o sekilde acil inebilir. Burada tabi motorun zemine vurmasi'ninda cok rolu var görünürde böyle gibi. Teknisyen degilim ama genel kültürüm hele hele teknikle ilgili cok iyi sagolun
  • First Officer is pf, weather is at minimums. They are expecting to see the runway at minimums. At minimums they see the runway and the first officer disangages the autopilot but at the same time he presses the toga buttons. Captain takes over and lowers the nose and retards both thrust levers to idle, they land at idle thrust and aircraft was dispatched with one reverser inop. The captain deploys the thrust reverser of the left engine and releases the right engine. Since he hadn't disconnect the auto throttle right engine goes to TOGA thrust. Aircraft starts to accelerate and skids off the runway from the left. Right engine saparates. All passengers evacuate the aircraft from the rear door. No smoke in the cabin no injuries. Pprune'de denk geldiğim bır yazı ve bu şahıs şirketten olduğunu söylüyor.
  • kaldıysa uçağa kazasız boyasız raporu bile verirler hepsi galericiler ile anlaşmalı

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının önceki akşam Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkması olayı ile ilgili sigorta yetkilileri, Trabzon'a gelerek kazayla ilgili inceleme başlattı.

Trabzon'a gelen sigorta yetkilileri, havayolu firması yetkilileri ile görüşürken, bugün sabah saatlerinde uçağın bulunduğu alanda incelemelerde bulundular. Sigorta firması yetkililerinin hazırlayacakları ekspertiz raporunun ardından uçağın bulunduğu bölgeden vinç yardımı ile çıkartılacağı kaydedildi.

Pegasus Hava Yolları’na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara kalkışlı Ankara-Trabzon uçağı önceki akşam saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkmış, uçaktaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmişti. Kazada herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştı.





Yetkililer uçakta inceleme yapıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Hüsrev Toslu ~ 6 yıl önce
Yardımcı Pilot iniş son yaklaşma esnasında Autopilot disconnect butonuna basacağına Take Of Go around butonuna basmış. Kaptan Pilot farkına varmış TO GO deaktive etmiş. Ama nedense TO GO deaktive olmamış. İnişten sonra speed brakes spoilerlar tekrar kapatılınca bu sefer otomatik pilot TO GO devreye sokmuş ama sadece sağ motor yüksek devir yapmış. Sonuç ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasusszz ~ 6 yıl önce
2018 yili simdiden berbat olmaya basladi.. hakkimizda hayirlisi olsun. Gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ParaSus ~ 6 yıl önce
38bin euro Type ücretini alıp işten attığı nice pilotların hesabını kim soracak Pegasusa? Kim hangi babayiğit delikanlı bu işe son verecek??? Type eğitimini bitirmeden 38bin euromuzun üstüne yatan ve eğitimimizi harap eden varlıklar Allah gün gelir hesabını sorar!!! Nefret ediyorum siz yaratıklardan...SHGM arkamızda durması gerekirken her zamanki gibi 3 maymunu oynamaya devqm ediyor...Para o kdr sıcakki zevkini alanın gözü dönüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHT-FTL ~ 6 yıl önce
SHGM sınırsız sorumsuz limitlerle dolu SHT-FTL ile buna benzer bir performansı diğer firmalardan da bekliyor olmalı. SHGM yetkilileri uçuş limitlerini 2018 - 2019 da devreye girer diye erteleme hakkını nereden aldığını ve hangi bilimsel veriye dayandırdığını bir açıklasa da anlasak. SHGM nin yayınladığı SHT-FTL THY ve Sendika arasında yapılan ek protokollerle '' Şirket hayrına uygulama dokümanı'' adı altında yeniden yayınlandı. SHGM de Aptal a yatıp kendi SHT-FTL sini internet sayfasına koymuş sorumluluğu üzerinden atıyor. Hangisi geçerli bir bilsek. Allah sonumuzu hayır etsin. Benzer olaylar yaşanacak gün gibi açık, işimiz dualara kaldı. Allah beterinden saklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Autothrottle disengage yerine toga ya basılması.. kaptan karariyla zorla yaklasmaya devam edilmesi ve autothrottle in disengage edilmesinin unutulması.. sag reverser inop olması. İndikten sonra sadece sol reverser açıldığı icin autothrottle in devreden çıkmaması ve tekrar gaz acarak kazaya yol acmasi.. fo yanlışlıkla toga ya basinca sadece bir go around la herşeyin tatliya bağlanması ne güzel olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Millete ~ 6 yıl önce
Eğlence çıktı... sakız ederler artık. Bu arada reklamın iyisi kötüsü olmaz. İyi reklam yaptı pegasus. Biraz da mağdur edebiyatı yaparsa daha hızlı yürüyebilir bu devirde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendi kendine hızlanma ~ 6 yıl önce
Lufthansa da aldım 737 tip eğitimini yıllar once , her iki simden birinde bu arızayı verirlerdi,tek çözüm motoru kapatmak.10 yıl içerisinde birkez başıma geldi , Allah korusun zor bir arıza , söylemesi kolay ama yapması o an zor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grbtc ~ 6 yıl önce
Bende Berlin schonefeld'de Flug Schule Berlinde (737-300/900) tip lisansini yapdim, fakat simde bu senaryoyu hic vermediler,ve bu olasiligi hic duymadimda gormedimde, bence en dogru kaza nedeninin cevabini FDR verecekdir.Herkese gecmis olsun.
Motor denizde ~ 6 yıl önce
Bu motorlarin baglantilari yani kanada baglantilari belli bir titremede yani asiri sarsintida kopmak zorunda. Ucak havada iken motorda herhangi sebebden dolayi motor titreyip yalpalarsa Kanada zarar verip daha kötüsünü engellemek icin o motorun baglantilari yani askilari belirlenmis yerlerden kopar bunlar genelde silindir seklindeki 4 baglantive motor kanat'dan ayrilir. Ucak duruma göre o sekilde acil inebilir. Burada tabi motorun zemine vurmasi'ninda cok rolu var görünürde böyle gibi. Teknisyen degilim ama genel kültürüm hele hele teknikle ilgili cok iyi sagolun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atmasyon ~ 6 yıl önce
Güzel sallamışın tebrik ediyorum.
Motor nerede ~ 6 yıl önce
Ah be güzel kardeşim hem teknisyen değilsin hem de yorum yazıyorsun. Keşke hiç yazmasaydın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkemizi bak ne hale getirdi. 3 dünya ülkesi olduk. Yapmayın allahaşkına
OnTheNumbers ~ 6 yıl önce
First Officer is pf, weather is at minimums. They are expecting to see the runway at minimums. At minimums they see the runway and the first officer disangages the autopilot but at the same time he presses the toga buttons. Captain takes over and lowers the nose and retards both thrust levers to idle, they land at idle thrust and aircraft was dispatched with one reverser inop. The captain deploys the thrust reverser of the left engine and releases the right engine. Since he hadn't disconnect the auto throttle right engine goes to TOGA thrust. Aircraft starts to accelerate and skids off the runway from the left. Right engine saparates. All passengers evacuate the aircraft from the rear door. No smoke in the cabin no injuries. Pprune'de denk geldiğim bır yazı ve bu şahıs şirketten olduğunu söylüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
Makes sense.
Noel Baba gelmedi ondan oldu ~ 6 yıl önce
Bu kadar detayı ancak kaptan ve kopilot kendisi bilebilir. Bunlardan biri yani gelip kafamı kessinler diye pprune a yazmış diyorsun. Harikayız, çözdük olayı. Saçmalığı bırak, Türk havacılığa düşman yazmış onu. Pprune da gezdiği ne göre Kokpit sin. Şunu cevapla öyleyse. 200 feet ten pist sonuna kadar toga neden açmamış gazı da orada açmış? Ozamana kadar kahve mi içmiş?
Grbtc ~ 6 yıl önce
FO neden autopilotu disangage yapip To/Ga switch basmis? Acaba kaptana rest cekipde go aroundmi yapmak istemis? Gercekse bu yazilanlar, cok Kelle ucar.FO Pay tot fly ?Sanirim korkusundan call outlari bile duyulmaz.let's wait the FDR,VCR investigation.
Grbtc ~ 6 yıl önce
PF=Pilot Flying ozur dilerim.
Ya hocam, ~ 6 yıl önce
Pprune'da bende gördüm bunu şu an 4 ya da 5. sayfaya geldi yazı.Anlamadığım şey ''Since he hadn't disconnect the auto throttle right engine goes to TOGA thrust'' şurayı bana açıklar mısın ? Neden iniş sonrası a/t devrede olsun ?
Yavaş ~ 6 yıl önce
Bu yazıyı yazmak için pilotların ikisi de aynı ifadeyi verse bile CVR ve FDR ile teyit edilmesi gerekir. Biraz yavaş Amerikalı bu kazayı 6 ay araştırır üzerine rapor yazar biz ise şirketten biri söylemiş deyip hemen kazayı çözeriz. Gördün mü? Baktın mı FDR’a dinledin mi CVR’ı? Bizim de başımıza gelebilirdi. Biraz yavaş...
iş expertize ~ 6 yıl önce
kaldıysa uçağa kazasız boyasız raporu bile verirler hepsi galericiler ile anlaşmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAM ~ 6 yıl önce
Bu bahsedilen kaza TAM Hava yollarinin A 320 kazasi ise en azindan sonuc boyle degil. Yuze yakin kisi yanarak oldu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000