20 Ekim 2012, Cumartesi 10:01:45

"YEŞİL HAVACILIK" İÇİN DÜĞMEYE BASTILAR

İngiltere merkezli yenilenebilir bir enerji firması, havadan petrol elde etti.
  • Once dunyanin elektrigini elde edeceksinde bunu yapacaksin. Erke miydu neydi bizimde bir icadimiz vardi. Hemen askeriyeye kosmuslardi yapan sarlatanlar.

 

Air Fuel Synthesis (AFS) şirketi, Ağustos ayından bu yana yaptığı denemelerde karbondioksit ve su buharından 5 litre petrol elde etti.
 
Firma 2 yıl içerisinde daha büyük bir saha kurarak günde bir ton petrol üretmeyi amaçlıyor. Independent'ın haberine göre, şirket ayrıca uçak şirketleri için havayolu seyahatini daha karbon-nötr hale getirmek için yeşil havacılık yakıtı üretmeyi de planlıyor.
 
İngiltere Makine Mühendisi Enstitüsü Başkanı Peter Harrison, "Bu gerçek olamayacak kadar hoş ama doğru bir haber. Buradaki inovasyon bunun bir süreç olduğunu gösteriyor. Tesis bilinen ilkelere dayalı bir şekilde karbondioksit ve hava ayıklanması temeliyle çalışıyor. Bilimsel çevrelerin bildiği en yaygın ilkelerle çalışan bu tesiste asıl heyecan verici olan herşeyin bir arada kullanılması ve bunun sonuç vermesi" diye konuştu. Harrison "Karbondioksit ve oksijen sayesinde depolanabilecek bu petrolün mevcut motorlar için yakıt olanarak kullanılması'nın bir adım gerisindeyiz. Bu gelişme İngiltere'nin tüm ekonomik ve çevresel durumunu değiştirebilir. 
 
Önümüzdeki 15 yıl içinde rafineri çapında bir hedefimiz var. Buradaki iyi haber İngiltere'nin bu teknolojinin getirdiği tüm üretim süreçlerinin kurulabilecek olduğu uygun bir coğrafyada bulunmasıdır. Eğer kendi yakıtınızı üretebilirseniz, ülkenizin ekonominizi değiştirmek için mükemmel bir potansiyele sahipsiniz demektir" ifadelerini kullandı.
 
Henüz gelişme aşamasında olan tesiste elektrik ihtiyacı şimdilik ulusal şebekeden sağlanmasına rağmen, süreç ilerledikçe enerjinin rüzgar çiflikleri yada gelgit örgüler gibi yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağı belirtildi.
"YEŞİL HAVACILIK" İÇİN DÜĞMEYE BASTILAR

Yorumlar

Sacma ~ 11 yıl önce
Once dunyanin elektrigini elde edeceksinde bunu yapacaksin. Erke miydu neydi bizimde bir icadimiz vardi. Hemen askeriyeye kosmuslardi yapan sarlatanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000