01 Ekim 2011, Cumartesi 17:30:40

YERLİ UÇAKTA HEDEF BÜYÜTÜLDÜ...

Yerli otomobil için düğmeye basan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cuhmuriyetin 100.kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar yerli savaş ve yolcu uçağını yapmayı da hedefliyor...
  • Zamaninda bu ikiside uretilmisti !
  • Biri bu palavraciyi durdursun lütfen. Yandaş öğretim görevlilerinin gazına gelmişler. Atatürk gençliği dışında bu iş olmaz. Onlarla bile 2060 ta belki.
  • bu ülkede binlerce uçak teknisyeni ve mühendis var.gidin sektörde aktif olarak çalışan bu insanlara bir sorun bakalım size ne söyleyecekler.paslanmaz çelik bile üretilemeyen bir ülkede değil uçak motorsiklet bile yüzde yüz yerli üre ti le mez...
Tıbbi cihazlar ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın üçüncü büyük kümelenme merkezi olan Samsun'da Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nin düzenlediği 'Tıbbi Cihaz Sektörü ve Sorunları' konulu toplantıya katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Şimdi diyoruz ki; Türkiye 2023 yılında kendi yerli savaş uçağını da gerekirse yolcu uçağını da yapabilecek imkan ve kabiliyete sahiptir. Böyle bir hedef koyabiliyoruz." dedi. 
 
Of-set sistemiyle savunma sanayisinde TSK'nın ihtiyaçlarının yüzde 52'sini karşılayabilir hale geldiklerini söyleyen Bakan Nihat Ergün, 2023 hedefine de değindi. Ergün, "Of-set uygulamalarının savunma sanayisindeki faydalarını böyle görmüş oluyoruz. Bunlar bize helikopter üretmek, yerli savaş uçağı üretmek, uçak motoru üretmek gibi imkanları ve fırsatları da sundu." ifadelerini kullandı. 
 
Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri üreten firmaları gezerek ürünleri de inceleyen Nihat Ergün, daha sonra da KOSGEB İl Müdürlüğü'nde sektör temsilcileriyle buluştu. Konuşmasında tıbbi cihazlarda olduğu gibi tüm kümelenmeleri destekleyen bir yaklaşım sergilediklerini ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, sektörü değerlendirip yerli üreticilerin gelişmesi ve uluslararası şirketlerle rekabet edebilir hale gelebilmesi için bakanlık olarak atacakları adımları açıkladı. 
 
Son yıllarda sağlık alanında yapılan köklü reformların ve yatırımların birçok sektörün oluşmasına katkı sağladığına dikkat çeken Ergün, şöyle konuştu: 
 
"Bunun önemli nedenlerinden birinin Türkiye'nin sağlık hizmetleri alanında son yıllarda çok ciddi atılımlar yapmasıdır. 'Çok muhteşem hastaneler inşa ediyoruz. Sağlık hizmetlerinde sadece yurt içinde değil yurt dışına da hizmet verebilecek, sağlık turizmi hizmeti verebilecek bir noktaya geliyoruz. Kendi insanımıza çok daha kaliteli sağlık hizmeti sunacak ve sağlık ile ilgili harcamaların çapının büyüdüğü bir iklime geçiş yapıyoruz. 7-8 yıl önce kişilerin bir yılda doktora başvurma sayısı yılda bir iken bu yılda 4'e çıkmış durumdadır. Bu daha çok hastalanmadan dolayı değil, insanların sağlık hizmetine daha kolay ulaşabildiklerindendir. Bu da sağlık hizmetlerinin çapını büyüttü, bu alandaki ekonomiyi büyüttü. Tabi ki bu alandaki yatırımların çapını büyütmüş oldu." 
 
Of-set sistemiyle savunma sanayisinde TSK'nın ihtiyaçlarının yüzde 52'sini karşılayabilir hale geldiklerini söyleyen Bakan Nihat Ergün, 2023 hedefine de değindi. Ergün, "Of-set uygulamalarının savunma sanayisindeki faydalarını böyle görmüş oluyoruz. Bunlar bize helikopter üretmek, yerli savaş uçağı üretmek, uçak motoru üretmek gibi imkanları ve fırsatları da sundu. Şimdi diyoruz ki Türkiye 2023 yılında kendi yerli savaş uçağını da gerekirse yolcu uçağını da yapabilecek imkan ve kabiliyete sahiptir. Böyle bir hedef koyabiliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Haberler
YERLİ UÇAKTA HEDEF BÜYÜTÜLDÜ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Zamaninda bu ikiside uretilmisti !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Biri bu palavraciyi durdursun lütfen. Yandaş öğretim görevlilerinin gazına gelmişler. Atatürk gençliği dışında bu iş olmaz. Onlarla bile 2060 ta belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu ülkede binlerce uçak teknisyeni ve mühendis var.gidin sektörde aktif olarak çalışan bu insanlara bir sorun bakalım size ne söyleyecekler.paslanmaz çelik bile üretilemeyen bir ülkede değil uçak motorsiklet bile yüzde yüz yerli üre ti le mez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000