18 Şubat 2011, Cuma 11:08:17

YERLİ UÇAKTA EN BÜYÜK SORUN NE?

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, özellikle havacılık sektöründe büyük bir önemi olan sertifikasyon konusunu köşesine taşıdı. Peki, Erdağı konu hakkında neler dedi? İşte o yazı...

Bölgesel uçak üretmini ve hava aracı bakım (BOY) pazarında bölgesel bir güç olmayı  planlayan ülkemizde havaaracı ve komponenet üretiminin sertifikasyonu konusu daha da önem kazanmaya başlamıştır.

Bilindiği gibi, ülkemizdeki havacılık faaliyetleri, dünya havcılığının henüz başlangıç yılları olan 1910’lu yıllarda İstanbul Yeşilköy’de başlamıştır. Cumhuriyetin ilanı, hatta TBMM’nin faaliyete geçmesiyle birlikte, havacılıkta büyük organizasyonlara ve modernizasyona gidilmiştir. Gerek uçak sayısı ve yolcu taşımacılığı gerekse uçak üretiminde büyük gelişmeler kaydedilmiş, ayrıca bu dönem Avrupa’sında havacılık faaliyetlerinin en yoğun olduğu ülkelerden birisi  Türkiye olmuştur. Havacılık ve havacılık  sanayii bilincinin, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren yerleştirilmeye çalışılması sayesinde  ülkemizde havacılık, dünya standartlarının da çok üzerinde bir  gelişme  göstererek bugünkü  seviyeye gelmiştir.  Hava aracı bakım (BOY) pazarında bölgesel bir güç olmayı hedefleyen ülkemizin  bölgesel uçak üretimini  planlaması  havacılık konusunda yetişmiş insan gücü ve teknik alt yapı olarak gelinen noktanın iftihar edilecek düzeyde olduğunun bir göstergesidir.

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı'nın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

YERLİ UÇAKTA EN BÜYÜK SORUN NE?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000