02 Kasım 2013, Cumartesi 10:17:57

'YERLİ UÇAK PROJESİ'NE KİM ORTAK OLACAK?

Türkiye, yerli jet uçağının yapımı için 4 firmayla masaya oturacak. En çok iş birliği yapanla da üretim için kolları sıvayacak
  • Bu kadar havalimanından sonra bir an önce yerli uçak üretimi gerektiği konusunda herkes hemfikirdir sanırım. Ortak üretim konusunda anlaşma sağlanırsa Embraer E-190 (ERJ190-100)'ın seçilmesini isterim. Hem yolcu sayısı, hemde özellikleri açısından ülkemiz için daha ideal olabileceği düşüncesindeyim.
  • Tansu Çiller, Fransadan Helikopter alıp Gümrük birliğinde Fransa desteği almıştı, Bundan önceki hükümet zamanında da ATAK Projesine Mangusta helikopter siparişi verdi İtalya desteği cepte olmasa bile itirazları yok. Bunlarda Fokker 130 için ortaklık imzalasınlar. Nasılsa Fokker 100' ile rüştünü ispatlamış bir marka. Daimler Benz' de ortağı imiş. Havacılığın mercedes' ini üretirsiniz artık. Hem yerli oto, hem yerli uçak hem de AB üyeliğini cebe alırsınız. Hedef 2023, 2071 değil, 3000 olur gari...
  • Bence kesinlikle Kanadalı Bombardier Emekli Kaptan Pilot Toplam uçuş saati 36517
  • memleketi uçak ağıyla örüp "kendi uçağımızı kendimiz yapalım" diyen vizyon sahibi bir başbakanı da "sevsinler yaptığın uçağı" gibi basit, boş beleş, terbiyesizce yorum yazanlar.. Bu memlekete birbiri ardına devasa proje ve hizmetler sağlayan Başbakanımızın tırnağı dahi olamazsınız siz.. Bu millet hizmeti de, kendini hizmete adayanı da çok iyi biliyor. çapulculuk ve serkeşlikle zaman öldüreni de görüyor.
  • sözkonusu olan şirketlerin teklif ettiği uçak modelleri zaten artık rekabet gücü olmayan uçaklar. bir şirket neden teknolojisini müşterisine versin? ayrıca, uçak üretmek üstün kabiliyet isteyen iş değildir, illaki ortaklık gerektirmez...
  • Bence Airbus en dogru tercih olur, çunku son yillarda goruyoruz ki en guzel inovasyonlari Airbus yapmistir. Airbus EADS'e ait bir sirkettir. Boeing ile anlasirsa, biraz yanlis yola cikabilir. Cunku, Boeing'in son ucagini (Dreamliner 777) uretmek için, bir cok teknik sorunlar yasaniyor, o yuzden uretim vakti kaybediyorlar. Goruyorum ki, bu gunlerde, ucak uretiminde, en guclu ve en iyi strateji yapan sirket Airbus'tur. Ornek : A380, A350, Airbus Beluga... Neden olmasin, bir baslangic olarak, yerli ucak uretim icin Airbus'un stratejine ornek alalim..
  • Ya thy gazipasa isteyen arkadas git sikayetini thy iletisim/sikayet/dilek formlarina yaz,heryere yaziyorsun ya ! Sayin editor onaylama lutfen bu arkadasin yorumlarini.
  • Sevsinler senin yaptigin ucagi.
  • Teknoloji satın almak olası olduğu gibi şirketin tamamı da satın alınabilir. Ancak unutmayalım en az 250 tane satmak lazım. Kim alacak? Embraer ve Bombardier kendilerine rakip çıkartmak istemez ATR de. Geriye Fokker ve Saab kalıyor. Antanov'u zaten alan yok.
  • Gazipasa thy istiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Her şehire havaalanı yapıyoruz. Şimdi bunlara inecek uçakları da biz yapmalıyız” sözü ile start alan milli uçakta yol haritası belli oldu.

Türkiye ortaklaşa uçak yapabileceği dört ülkeyi belirledi. Milli uçak, teknoloji transferine ve en fazla iş birliğine 'evet' diyen ülkeyle ortak yapılacak. Boeing ve Airbus gibi firmalar büyük uçak üretimini tercih ettikleri için Türkiye'nin ajandasında Ukraynalı Antanov, Brezilyalı Embraer, Kanadalı Bombardier ve Hollandalı Fokker gibi üreticiler bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, “Biz de Türkiye'de kendi uçağımızı yapmak istiyoruz, orta menzilli bölgesel jet üretmek istiyoruz. Bir şirket ile yakın bir zamanda ortaklık kurup bir yola çıkacağız” sözleri ile hızlanan milli uçak 'bölgesel jet' kapsamında olacak. Bölgesel jet en fazla 100 yolcu taşıyabiliyor. Küçük pistlere inip kalkabiliyor. (Türkiye)

'YERLİ UÇAK PROJESİ'NE KİM ORTAK OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

kemal ~ 10 yıl önce
Bu kadar havalimanından sonra bir an önce yerli uçak üretimi gerektiği konusunda herkes hemfikirdir sanırım. Ortak üretim konusunda anlaşma sağlanırsa Embraer E-190 (ERJ190-100)'ın seçilmesini isterim. Hem yolcu sayısı, hemde özellikleri açısından ülkemiz için daha ideal olabileceği düşüncesindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB Üyeliği ~ 10 yıl önce
Tansu Çiller, Fransadan Helikopter alıp Gümrük birliğinde Fransa desteği almıştı, Bundan önceki hükümet zamanında da ATAK Projesine Mangusta helikopter siparişi verdi İtalya desteği cepte olmasa bile itirazları yok. Bunlarda Fokker 130 için ortaklık imzalasınlar. Nasılsa Fokker 100' ile rüştünü ispatlamış bir marka. Daimler Benz' de ortağı imiş. Havacılığın mercedes' ini üretirsiniz artık. Hem yerli oto, hem yerli uçak hem de AB üyeliğini cebe alırsınız. Hedef 2023, 2071 değil, 3000 olur gari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanadalı Bombardier ~ 10 yıl önce
Bence kesinlikle Kanadalı Bombardier Emekli Kaptan Pilot Toplam uçuş saati 36517

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni nesil ~ 10 yıl önce
Bizce siz artık emekliliğin keyfini çıkarın. Yeni nesil uçaklardan Embraer çoktan o tavsiye ettiğinizin papucunu dama attı bile. Hem işletme maliyeti daha düşük, hemde teknolojisi daha iyi. Hele ki de 195. İki kat fiyat verseniz bile 5-6 yıllık üretim sırasını bekliyorsunuz.
hizmet! ~ 10 yıl önce
memleketi uçak ağıyla örüp "kendi uçağımızı kendimiz yapalım" diyen vizyon sahibi bir başbakanı da "sevsinler yaptığın uçağı" gibi basit, boş beleş, terbiyesizce yorum yazanlar.. Bu memlekete birbiri ardına devasa proje ve hizmetler sağlayan Başbakanımızın tırnağı dahi olamazsınız siz.. Bu millet hizmeti de, kendini hizmete adayanı da çok iyi biliyor. çapulculuk ve serkeşlikle zaman öldüreni de görüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taraf ~ 10 yıl önce
Hemde yalaka taraf
misafir ~ 10 yıl önce
sözkonusu olan şirketlerin teklif ettiği uçak modelleri zaten artık rekabet gücü olmayan uçaklar. bir şirket neden teknolojisini müşterisine versin? ayrıca, uçak üretmek üstün kabiliyet isteyen iş değildir, illaki ortaklık gerektirmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alanyaliketur ~ 10 yıl önce
Bence Airbus en dogru tercih olur, çunku son yillarda goruyoruz ki en guzel inovasyonlari Airbus yapmistir. Airbus EADS'e ait bir sirkettir. Boeing ile anlasirsa, biraz yanlis yola cikabilir. Cunku, Boeing'in son ucagini (Dreamliner 777) uretmek için, bir cok teknik sorunlar yasaniyor, o yuzden uretim vakti kaybediyorlar. Goruyorum ki, bu gunlerde, ucak uretiminde, en guclu ve en iyi strateji yapan sirket Airbus'tur. Ornek : A380, A350, Airbus Beluga... Neden olmasin, bir baslangic olarak, yerli ucak uretim icin Airbus'un stratejine ornek alalim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Airbus ile Boeing yarışa girdiler sanki Türkiye'de üretim yapmaya...kimse teknolojisini kolay kolay paylaşmaz ve Airbus ya da Boeing gibi firmalar size bize uçak ve yedek parça satmak isterler, teknoloji değil.Teknoloji transferi casusların işidir..
küçük düzeltme ~ 10 yıl önce
Boeing in Dreamliner ı 777 değil 787 serisidir.Boeingin kusurlarını dökerken Bir de Airbus 320 nin ilk uçuşlarında otopilot sorunu yüzünden geçirdiği kaza boş geçilmemeli.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya thy gazipasa isteyen arkadas git sikayetini thy iletisim/sikayet/dilek formlarina yaz,heryere yaziyorsun ya ! Sayin editor onaylama lutfen bu arkadasin yorumlarini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevsinler ~ 10 yıl önce
Sevsinler senin yaptigin ucagi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAAB ~ 10 yıl önce
Teknoloji satın almak olası olduğu gibi şirketin tamamı da satın alınabilir. Ancak unutmayalım en az 250 tane satmak lazım. Kim alacak? Embraer ve Bombardier kendilerine rakip çıkartmak istemez ATR de. Geriye Fokker ve Saab kalıyor. Antanov'u zaten alan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gazipasa thy istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000